Η σταρ του WNBA, Μπρίντεϊ Γκραίνερ, θα κρατηθεί στη Ρωσία άλλους δύο μήνες

Η σταρ του WNBA, Μπρίντεϊ Γκραίνερ, θα κρατηθεί στη Ρωσία άλλους δύο μήνες

Η 31χρονη all-star του WNBA βρίσκεται υπό κράτηση από τότε που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας τον περασμένο μήνα επειδή είχε φυσίγγια ατμού στις αποσκευές της, με τους ρώσους να την κατηγορούν για λεθρεμπόριο χασισέλαιου στη χώρα

brittney_griner
Η μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκραίνερ παραμένει υπό κράτηση στη Ρωσία μετά τη δικαστική ακρόαση την Πέμπτη που παρέτεινε την κράτησή της έως τις 19 Μαΐου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η 31χρονη all-star του WNBA βρίσκεται υπό κράτηση από τότε που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας τον περασμένο μήνα επειδή είχε φυσίγγια ατμού στις αποσκευές της, με τους Ρώσους να την κατηγορούν για λαθρεμπόριο χασισέλαιου στη χώρα. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν στο δικαστήριο την Πέμπτη ότι «η σύλληψη ήταν παράνομη και το μέτρο περιορισμού ήταν αδικαιολόγητα αυστηρό».

Η 31χρονη σέντερ της Φοίνιξ Μέρκιουρι, η οποία αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ Γυναικών της Ρωσίας για την ομάδα της Ευρωλίγκα UMMC Ekaterinburg, όσο το WNBA βρισκόταν εκτός σεζόν, συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ, Κόλιν Όλρεντ.

Σύμφωνα με το κρατικό RIA Novosti, ένας συνήγορος του δικαστηρίου είπε ότι θα πρέπει να κρατηθεί σε κατ' οίκον περιορισμό επειδή τα κρεβάτια της φυλακής είναι πολύ κοντά για την ύψους 2,05 μέτρων Γκραίνερ.

Ο τόπος κράτησης της Αμερικανίδας δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με το TASS βρίσκεται σε ένα κελί με άλλους δύο που μιλούν αγγλικά.

Η ρωσική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει οριστεί ημερομηνία δίκης και η κράτηση της Γκραίνερ μπορεί να παραταθεί εκ νέου τον Μάιο, ενώ αντιμετωπίζει ποινές που μπορεί να φτάσουν έως και δέκα χρόνια φυλάκισης.



Ειδήσεις σήμερα:

Τρίμηνο πακέτο στήριξης για αδύναμους και μεσαία τάξη -Οι λεπτομέρειες για καύσιμα και ρεύμα

Μαριούπολη: Αποτροπιασμός από την επίθεση στο θέατρο όπου «είχαν καταφύγει πάνω από 1.000 άμαχοι»

ΗΠΑ κατά Κίνας: Μπορεί να ενισχύσει με όπλα τη Ρωσία - Εσείς βρίσκεστε πίσω από την ουκρανική κρίση, απαντά το Πεκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης