Στο χθεσινό επεισόδιο τουMasterChef οι 24 παίκτες κλήθηκαν να αποδείξουν ότι τα πάνε πολύ καλά με τα τεστ δημιουργικότητας, προκειμένου διεκδικήσουν την παραμονή τους στο σπίτι του reality.
Στην έναρξη του σημερινού επεισοδίου, λοιπόν, οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν τον μεγάλο νικητή της πρώτης δοκιμασίας αλλά και τους συμμετέχοντες που δεν κατάφεραν να φτιάξουν νόστιμα πιάτα και έτσι θα τεθούν υποψήφιοι προς αποχώρηση.
Ο παίκτης που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές με τις γεύσεις του και να κατακτήσει την περιβόητη κάρτα ασυλίας είναι ο Νίκος. Ο ίδιος την παρέλαβε ενθουσιασμένος και την αφιέρωσε στους ανθρώπους που αγαπά αλλά και σε μια… χαμένη αγάπη.
Από την άλλη, οι τέσσερις παίκτες που έκαναν τις λιγότερο επιτυχημένες προσπάθειες είναι ο Πάνος, ο Σερόπ, η Χριστίνα και η Κωνσταντίνα. Έτσι, μπήκαν στην κουζίνα, φορώντας αυτή τη φορά τη μαύρη ποδιά και έκαναν ακόμα μία μαγειρική προσπάθεια ώστε να παραμείνουν στο παιχνίδι.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.