«Η τούρτα της μαμάς»: «Ψαρόσουπα» έχει το μενού και στο νέο επεισόδιο

«Η τούρτα της μαμάς»: «Ψαρόσουπα» έχει το μενού και στο νέο επεισόδιο

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 23:00

404c1f74de1a4a6aa5a9de746e60dce2
Δεν προλαβαίνει να σερβίρει ψαρόσουπα η Ευανθία, καθώς ο θάνατος του πατέρα της, Μηνά Σέκερη, γίνεται αφορμή για τρανταχτές αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του. Κατά τη διάρκεια του τραπεζιού στη μνήμη του, κάποιες αναπάντεχες νέες αφίξεις μπλέκουν τα πράγματα ακόμη περισσότερο. Τα σοκ έρχονται το ένα μετά το άλλο, στο 14ο επεισόδιο της κωμικής σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ1 «Η τούρτα της μαμάς», που θα απολαύσετε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 23:00.

Ευρηματικό σενάριο, ανατρεπτικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, δηκτικό χιούμορ και εξαιρετικό καστ ηθοποιών είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης… συνταγής για την «Τούρτα της μαμάς», σε σενάριο-σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, που απολαμβάνουν οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ1, κάθε Πέμπτη, στις 23:00.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα σειρά, που μέσα από την ιδιαίτερη και διεισδυτική ματιά των δημιουργών της, παρακολουθεί τις ιστορίες μιας μεσοαστικής οικογένειας στην Αθήνα του 2020, έχουν ο Κώστας Κόκλας (Τάσος) και η Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία), ενώ το καστ επιφυλάσσει και πολλές άλλες εκπλήξεις, όπως την εμφάνιση του Αλέξανδρου Ρήγα στον ρόλο του θείου Ακύλα και της Λυδίας Φωτοπούλου στον ρόλο της καταπληκτικής γιαγιάς, Μαριλού.

Βασικός άξονας της πλοκής είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς… Τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν…

Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, ένας κώδικας επιβίωσης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς». Για να επιβεβαιώσει τη συντροφικότητα, την παρέα, την ιδέα της οικογένειας.

Η συγκεκριμένη τούρτα μιας απλής, καθημερινής, συνηθισμένης μαμάς, της Καίτης Κωνσταντίνου, η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη, έχει μια μαγική δύναμη. Απαλύνει καθετί που μας στενοχωρεί, μας αγχώνει ή μας φέρνει σε δύσκολη θέση, μας κάνει να τα ξεχνάμε όλα και να χαμογελάμε ξανά όπως τότε που ήμασταν παιδιά. Η τούρτα κρύβει καλά το μυστικό της, γιατί είναι πολύτιμο και το ξέρουν μόνο οι μαμάδες αυτού του κόσμου, όταν τη φτιάχνουν για τον άντρα τους και τα παιδιά τους!

Eπεισόδιο 14ο: «Ψαρόσουπα» (Β΄ μέρος)

Η τριγαμία του Μηνά Σέκερη, του τεθνεώτος συζύγου της Μαριλού, θα δώσει την κατάλληλη αφορμή να βγουν –πριν τα κουτάλια για την ψαρόσουπα– και τα μαχαίρια εξαιτίας της διαθήκης του νεκρού, που αφήνει το σπίτι της οικογένειας Βασίλαινα στα δύο νόμιμα παιδιά του. Σαν να μην έφτανε το πρώτο σοκ της ύπαρξης άγνωστων παιδιών και συζύγων, το γλυκό «δένει» ακόμα περισσότερο όταν κάνουν την εμφάνισή τους και άλλες δύο… νόμιμες σύζυγοι του Σέκερη, οι οποίες, επίσης, έρχονται διεκδικώντας μέρος της περιουσίας του μακαρίτη…


Ειδήσεις σήμερα:

Μπακογιάννη για Χάικο Μάας: «Χαμένος στην μετάφραση ή μουγγός;»


Kακοκαιρία «Λέανδρος»: Θαλάσσιος καπνός σε λίμνες - Δείτε φωτογραφίες από Λήμνο και Αργολίδα

«Καμπανάκι» από την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής - Φόβοι για τρίτο κύμα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης