Γιώργος Μαζωνάκης: Το παιδί της νύχτας «Σπίτι με το MEGA»

Γιώργος Μαζωνάκης: Το παιδί της νύχτας «Σπίτι με το MEGA»

Ο Μαζώ κάνει το grand finale της φετινής χρονιάς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ερμηνεύοντας πολύ μεγάλες επιτυχίες του αλλά και διαχρονικά τραγούδια που αγαπάει

mazonakis-main
Η φράση «όσα χρόνια περπατάω άλλα τόσα τραγουδάω» ταιριάζει γάντι στον Γιώργο Μαζωνάκη, αυτόν τον γοητευτικό αλήτη με την δική του εντελώς ξεχωριστή διαδρομή στο τραγούδι.
Μια διαδρομή που θα ξετυλιχθεί εν πολλοίς το ερχόμενο Σάββατο στο «Σπίτι με το MEGA» όπου ο Μαζώ όπως τον λένε οι φίλοι του, θα δώσει το μεγάλο φινάλε για την χρονιά που φεύγει.

Θα κλείσει δηλαδή με τον καλύτερο τρόπο αυτό που άρχισε ένα Σάββατο τον περασμένο Μάρτιο και εξελίχθηκε σε μια αγαπημένη απόδραση, εν μέσω του πρώτου lockdown.
Ήταν μια χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές όλων μας αλλά και των καλλιτεχνών που σταμάτησαν να δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά ή να δίνουν συναυλίες λόγω της πανδημίας.

mazw__1_
mazw__2_


Κλείσιμο
Κι ευτυχώς υπήρχαν τέτοιες εκπομπές σαν αυτή που καθιέρωσε το MEGA από τον περασμένο Μάρτιο που έδωσε βήμα σε αγαπημένους τραγουδιστές και συνθέτες να εκφραστούν και στον κόσμο που είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι, να νιώσει λίγο διαφορετικά.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πρώτα η Πάολα και μετά ο Στέλιος Ρόκκος τραγούδησαν με την ψυχή τους.
Τώρα είναι η σειρά του Γιώργου να καταθέσει την δική του μουσική αλήθεια, με αυτή την αύρα που χρόνια εκπέμπει εντός και εκτός νυχτερινών κέντρων.
Παιδί της Νίκαιας, παιδί της νύχτας όπως έχει τραγουδήσει άλλωστε, ο Μαζώ ανεβαίνει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά ενδεδυμένος με αυτή την γοητευτική προσωπικότητα του.

mazw__3_
mazw__4_


Μια προσωπικότητα που γέννησε έναν τραγουδιστή ο οποίος ήξερε από την αρχή της διαδρομής του ότι θα «γίνει», όπως όταν πήγε στο καμαρίνι της Μαρινέλλας και της συστήθηκε στα 18 του χρόνια ως «συνάδελφος».

Έτσι ένιωθε, αυτό της είπε και δεν άργησε πολύ να τραβήξει το μάτι της ακμάζουσας τότε Ελληνικής δισκογραφίας, για να ξεκινήσει μια διαδρομή προς την κορυφή.
Η αύρα του την περασμένη Τετάρτη στην γενική πρόβα, πλανιόταν στον αέρα πριν τον δω ακόμη και αφού έκανα όπως όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί τεστ για τον κορωνοϊό.
Με δεκάδες άτομα να δουλεύουν σε μια από τις πλέον δυνατές παραγωγές του μεγάλου καναλιού, η υγεία όλων ήταν σαφώς η πρώτη προτεραιότητα των υπευθύνων.
Ο ίδιος εμφανίστηκε για τις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους φορώντας ένα παπούτσι που μόνο αυτός μπορεί να υποστηρίξει, χαιρέτησε φίλους και γνωστούς όχι όπως θα ήθελε αλλά με τον αγκώνα και μίλησε γι’ αυτή την εμφάνιση.

Μια εμφάνιση που ξεκινάει με ένα οδοιπορικό του Γιώργου στο Πειραιά, στην πόλη που μεγάλωσε και έχει στην καρδιά του από παιδί, τότε που κατέβαινε έφηβος ακόμη με τους φίλους του από την Νίκαια όπου ήταν το πατρικό του.

mazw__5_
mazw__6_


Έχοντας την καλοκουρδισμένη μπάντα του να τον συνοδεύει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου θα ερμηνεύσει τεράστιες επιτυχίες από την 30χρονη διαδρομή του.
Τιμάει τον τόπο καταγωγής του-την Κρήτη-εκεί που ξεκουράζεται τα καλοκαίρια, τραγουδώντας αλλά και χορεύοντας όπως είπε ο ίδιος την Κρητική Λαλιά».
Εκεί και ο Μιχάλης Stavento συνεργάτης και φίλος του Μαζώ που θα αποκαλύψει τι σημαίνει «αγαπώ» και πώς μέσα από μια μεταξύ τους συζήτηση γεννήθηκε το τραγούδι «Αγαπώ σημαίνει».

Αυτό έδωσε τον τίτλο στο ομώνυμο άλμπουμ του Γιώργου που κυκλοφόρησε περίπου ένα χρόνο πριν και έσπασε ουκ ολίγα ρεκόρ στα ραδιόφωνα, στις πωλήσεις και στην αγάπη του κόσμου.

Η δική του αγάπη για το μπουζούκι τον ώθησε στην πρωτοβουλία «Ευαίσθητες χορδές» ώστε να αναδειχθεί μέσα από σημαντικούς δημιουργούς, συνθέτες και ερμηνευτές αυτό το τόσο σημαντικό όργανο και να πάρει την θέση που του αξίζει.

Το μόνο που τον στεναχώρησε ήταν ότι την δεύτερη μέρα των γυρισμάτων ο Θανάσης Πολυκανδριώτης που είχε βρεθεί αρνητικός την προηγούμενη, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αποχώρησε άμεσα από τα γυρίσματα, ενώ υποβλήθηκαν ξανά σε τεστ όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν τρεις μέρες ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που ήθελε ο ίδιος και ο κόσμος θα το απολαύσει στις 21.00 το ερχόμενο Σάββατο τραγουδώντας μαζί του το «Θέλω να γυρίσω στα παλιά», το «Παλιόπαιδο» και πολλά άλλα μένοντας «Σπίτι με το MEGA».

mazw__7_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης