Γιατί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει το άγγιγμα του Μίδα

Γιατί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει το άγγιγμα του Μίδα

Η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 450 εκατ.δολάρια, ο λογαριασμός του στο instagram βρίσκεται στην κορυφή των 40 πιο επιδραστικών accounts παγκοσμίως ενώ κατάφερε να δημιουργήσει το πιο ισχυρό brand κοπής χρήματος εξαιτίας της αριστοτεχνικής διαχείρισης της εικόνας του 

david_exof
Πριν ακόμα ανακαλυφθεί ο όρος «influencer» o Nτέιβιντ Μπέκαμ υπήρξε role model διεθνούς εμβέλειας. Το παιδί μιας λαικής οικογένειας έγινε λίγο μετά τα 20 του χρόνια ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Μεγάλης Βρετανίας και ο όρος metrosexual δημιουργήθηκε για να περιγράψει την προσήλωσή του στο μεγαλύτερο ατού του μετά το δεξί του πόδι, στην εμφάνισή του!

Ο 45χρονος σήμερα Ντέιβιντ Μπέκαμ, επένδυσε στο φαίνεσθαι όσο λίγοι. Από την ξανθιά μακριά χαίτη, μέχρι το mohican hair style, από τα πανάκριβα κοστούμια ως το ανεπιτήδευτο street style look, κάθε αλλαγή που πραγματοποιούσε στην εξωτερική του εμφάνιση γινόταν θέμα συζήτησης διεθνώς ενώ το 2015 το περιοδικό «people» τον έχρισε ως τον πιο όμορφο άντρα στον κόσμο και το GQ τον κατέταξε στις πρώτες θέσεις των πιο καλοντυμένων αντρών.

Ο γιος μιας κομμώτριας και ενός ηλεκτρολόγου που είχε όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής από τότε που ήταν πιτσιρικάς έχει καταφέρει εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την δημοτικότητά του να μετατρέψει το όνομά του σε επικερδές brand και να μετατραπεί ο ίδιος σ ένα εργοστάσιο παραγωγής χρήματος αλλά και εξουσίας. Ο Μπέκαμ είδε την καριέρα του να απογειώνεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπαιξε στη Ρεάλ, τη Μίλαν, ενώ όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τους La Galaxy, η λάμψη του αύξησε κατακόρυφα τη δημοφιλία της ομάδας του Λος Αντζελες με αποτέλεσμα να αναγκάζονται όλοι να ταξιδεύουν με τσάρτερ ακόμα και για κοντινούς προορισμούς . Στο Λος Αντζελες κατάφεραν με την σύζυγό του Βικτόρια να δικτυωθούν αμέσως με την Α List του Χόλιγουντ και ο Τομ Κρουζ ήταν αυτός που οργάνωσε το welcome party με καλεσμένους τη Ριάνα, την Ντέμι Μουρ, τον Γουίλ Σμιθ και άλλα αστέρια της βιομηχανίας του θεάματος. Ο συνεχώς αυξανόμενος τραπεζικός του λογαριασμός τον οδήγησε να παραχωρήσει τις αποδοχές του από την Παρί Σεν Ζερμέν, σε ίδρυμα για παιδιά.

unnamed_1_508


Οταν είχε γίνει γνωστός ο δεσμός του με την τότε ποπ σταρ Βικτόρια Μπέκαμ των Spice Girls ο προπονητής του στην Μάντσεστερ, σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε γίνει έξαλλος σε σημείο που έγραψε χρόνια αργότερα στα απομνημονεύματά του: “Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα μέχρι να παντρευτεί. Από τότε που παντρεύτηκε είναι περισσότερο celebrity, παρά ποδοσφαιριστής”. Μάλιστα είχε γραφτεί ότι μετά την ήττα της ομάδας από την Αρσεναλ ο Φέργκιουσον είχε πετάξει ένα παπούτσι στο κεφάλι του Μπέκαμ σχίζοντάς του το φρύδι.

Κλείσιμο


Τίποτα απ όλα τα παραπάνω δεν εμπόδισε τον Μπέκαμ να χτίσει με μοναδικό τρόπο τον μύθο του. Από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα ήταν το πιο αναγνωρισμένο πρόσωπο του αθλητισμού και τα συμβόλαια με τις μεγάλες εταιρίες συνωστίζονταν στα «χρυσά» του πόδια ενώ χάρη σε κάποιες παπαρατσικές του φωτογραφίες με σάρογκ από διακοπές τους με την Βικτόρια το 1998, γεννήθηκε και ο μύθος ενός πολλαπλώς προικισμένου άντρα, με την συμβία του να επιβεβαιώνει των φωτογραφιών το εμφανές σε αρκετές συνεντεύξεις της!

«Γνώρισα τον άνθρωπο που ξέρω ότι θα γεράσω μαζί του» είχε δηλώσει το 1997 η Βικτόρια Μπέκαμ ενθουσιασμένη όταν πρωτογνωρίστηκαν. Ο γάμος τους το 1999 με τους 437 καλεσμένους και το 1 εκατ. δολάρια κόστος, ήταν το γεγονός της χρονιάς. Ο Ντέιβιντ ήταν μόλις 24 ετών και η Βικτόρια έναν χρόνο μεγαλύτερή του.

Το περιοδικό «ΟΚ!» που δημοσίευσε τις αποκλειστικές φωτογραφίες από τον εντυπωσιακό γάμο ξεπέρασε σε πωλήσεις το 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα και το 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα την δεύτερη εβδομάδα. Το Vera Wang νυφικό της Βικτόρια κοπιαρίστηκε όσο και αυτό της Νταιάνα και ξαφνικά το ζευγάρι έγιναν παγκόσμιο Brand, το «Brand Beckham» με την κοινή τους περιουσία που αγγίζει τα 771 εκατ. δολάρια, να ξεπερνά κι αυτήν την βασίλισσας Ελισάβετ.

bekams1
v


Το επιχειρηματικό μυαλό σ αυτή τη σχέση λέγεται ότι είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος διαθέτει το άγγιγμα του Μίδα. Ξέρει να βγάζει χρήματα, να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες ή ακόμα και να τις δημιουργεί. Είναι ο απόλυτος βασιλιάς στο instagram καθώς έχει 63 εκατομμύρια ακόλουθους και κερδίζει περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια τον χρόνο για τις αναρτήσεις του. Η αμοιβή του για κάθε Post ξεπερνά τις 300.000 δολάρια.

Κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ είναι πάμπλουτος να περνά την εικόνα του «ενός από μας» ανθρώπου που πέτυχε χάρη στην σκληρή του δουλειά. Του αφοσιωμένου συζύγου και πατέρα τεσσάρων παιδιών. Πουθενά δεν αφήνει να φανεί έστω και από μια ρωγμή ότι πίσω από κάθε ανάρτηση ή δημόσια εμφάνιση κρύβεται μια ικανότατη ομάδα που διαχειρίζεται την εικόνα του «brand Beckham».

Μέσω των αναρτήσεών τους, Ντέιβιντ και Βικτόρια, ιχνογραφούν το μοντέλο της «αγίας οικογένειας», με μια καθημερινότητα που ενώ είναι τόσο διαφορετική από τη δική μας, φαντάζει παράλληλα τόσο συνηθισμένη. Σκληρά εργαζόμενοι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, μαγειρεύουν, στηρίζουν ο ένας τον άλλον, ενώ συνάμα είναι προσκεκλημένοι σε γάμους και εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου και οι στενοί τους φίλοι είναι οι Γκόρντον Ράμσει, Ελτον Τζον, το ζεύγος Ομπάμα, ο Χάρι με τη Μέγκαν, η Λιβ Τάιλερ και πολλοί άλλοι



"Είμαι άνδρας - νοικοκύρης και μου αρέσει πολύ! Πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο και μετά τα γυρνάω σπίτι για να τους μαγειρέψω", δηλώνει ο Μπέκαμ στο τηλεοπτικό σόου του Τζόναθαν Ρος προσθέτοντας ότι καμαρώνει την εξέλιξη της συζύγου του που κατάφερε από μια λαικής καταγωγής ποπ σταρ να εξελιχθεί σε fashion icon δημιουργώντας τον δικό της οίκο μόδας "Χαίρομαι με την επιτυχία της Βικτόρια. Της αξίζει γιατί είναι μία σκληρά εργαζόμενη μητέρα, που έχει δουλέψει πολύ για να τα φέρει όλα εις πέρας" ανέφερε.

Χάρη στους αναρίθμητους συμβούλους τους, ξέρουν τι είδους εικόνα πρέπει να προβάλλουν προς τα έξω σε σημείο που ακόμα και τα σκάνδαλα που τους αφορούν να αποσοβούνται σχετικά γρήγορα. Οι φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις του Ντέιβιντ με την προσωπική βοηθό του Ρεμπέκα Λος δεν είχαν καμία επίπτωση στον γάμο τους.

Οταν η Βικτόρια αποφάσισε να μιλήσει στον «Guardian» για τα όσα ακούγονται σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν απάντησε: «Αφήνω την ομάδα δημοσίων σχέσεων να ασχοληθεί με όλα αυτά». Πρόσφατα η Βικτόρια κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε την επιδότηση του κράτους με αφορμή την πανδημία και παρόλα αυτά έθεσε το προσωπικό της σε αναστολή. Μετά την γενική κατακραυγή η Βικτόρια δήλωσε ότι δεν θα λάβει την επιχορήγηση.



Τα προβλήματα όμως, δεν σταμάτησαν καθώς η εφημεριδα Sun, σε ρεπορτάζ της ανέφερε ότι πήραν τραπεζικό δάνειο 10 εκατομμυρίων λιρών για εταιρικούς εμφανώς σκοπούς, άρα με μειωμένο επιτόκιο κι αυτοί αγόρασαν το εντυπωσιακό τους ρετιρέ στο Μαιάμι. Η εφημερίδα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ένα πάμπλουτο ζευγάρι να παίρνει δάνειο για ν αγοράσει ένα διαμέρισμα και παράλληλα να μην μπορούν να πληρώνουν το προσωπικό τους καταφεύγοντας στην κρατική βοήθεια επιβαρύνοντας τους Βρετανούς φορολογούμενους.

Είναι γνωστό πάντως πως ο οίκος μόδας Victoria Beckham δεν είναι κερδοφόρα επιχείρηση και ότι όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Ντέιβιντ αυτός που την ενισχύει οικονομικά διασώζοντας τον οίκο μόδας από το χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Σε αντίθεση με την συμβία του ο ίδιος έχει κλείσει χρυσοφόρες συμφωνίες με εταιρίες κολοσσούς όπως: Samsung, Pepsi, Haig, Tudor, H&M, Sky sports, Breitling, Coty, Armani, Gillette, Sainsbury's ενώ έχει συμβόλαιο εφ όρου ζωής με την Adidas αξίας 160 εκατομμυρίων δολαρίων και μερίδιο από τις πωλήσεις των παπουτσιών που προμοτάρει. Η εταιρία του DB VENTURES LIMITED του απέφερε μόνο το 2017 κέρδη 50.000 δολαρίων την ημέρα ενώ βάσει της σημερινής περιουσίας του υπολογίζεται ότι ο σύγχρονος Μίδας κερδίζει 2.500 δολάρια την ώρα και περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα! Μάλιστα η τιμή στο χρηματιστήριο της επωνυμίας όλης της οικογένειας είναι τόσο στα ύψη που ο γιος τους Ρομέο πληρώθηκε 50.000 δολάρια για μια μέρα φωτογράφισης με ρούχα του οίκου Burberry
To ζευγάρι έχουν δημιουργήσει και την Beckham Brand Holdings Ltd, μια εταιρία εξ ημισείας ενώ ο Μπέκαμ τον Ιανουάριο του 2018 αγόρασε την Ιντερ Μαιάμι μέσω του Miami Beckham United η οποία πλέον απέκτησε και το δικό της εντυπωσιακό γήπεδο των 250 εκατομ δολαρίων . Από τον Δεκέμβριο του 2019 είναι Ambassador των The Londoner HoteL στην Κίνα. Ο ίδιος πρόσφατα κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα με τα αρχικά DB καθώς ετοιμάζεται να επενδύσει σε εστιατόρια και να δημιουργήσει τα δικά του ξενοδοχεία!



Το ζεύγος Μπέκαμ αγόρασαν πριν από λίγους μήνες ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στον Ουρανοξύστη One Thousand Museum στο Μαιάμι, αξίας 22,4 εκατ. ευρώ, που έχει την σφραγίδα της Ζάχα Χαντίντ ενώ διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες, πισίνα και δικό του ελικοδρόμιο. Διαθέτουν επίσης μια έπαυλη 34,7 εκατ ευρώ στο Λονδίνο, ένα απίστευτης ομορφιάς εξοχικό στο Cotswalds της Αγγλίας, αξίας 6.7 εκατ. ευρώ , σπίτια σε Λος Αντζελες και Παρίσι και φυσικά μια συλλογή αυτοκινήτων όπως Porsche, Rolls Royce, Bentley , BMW, Range Rover, Lamborgini και τρεις μοτοσικλέτες Ηarley Davidson που είναι και η μεγάλη αδυναμία του Ντέιβιντ Μπέκαμ, αμέσως μετά τα τατουάζ.

Ο 45χρονος Μπέκαμ, που έχει γίνει εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, video game, ταινία ( Bend it like Beckham), έχει δημιουργήσει τη δική του ακαδημία ποδοσφαίρου ( David Beckham Academy), κυκλοφόρησε και την αυτοβιογραφία του με τίτλο:David Beckham: Μy side μιλώντας με τη Lady Gaga σε μια παρουσίαση της Tudor είχε πει ότι μυστικό της επιτυχίας του είναι το γεγονός: “Όταν κάποιος μου έλεγε να μην κάνω κάτι, το έκανα” . Στο βιβλίο του μάλιστα αναφέρει: «Πάντα πίστευα ότι αν θέλεις να κατορθώσεις κάτι στη ζωή σου το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δουλεύεις σκληρά, να δουλεύεις σκληρά και επιπλέον να προσθέτεις παραπάνω δουλειά στην ήδη σκληρή δουλειά σου».

Ο Μπέκαμ είναι ο ποδοσφαιριστής εκείνος για τον οποίον ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τόνι Μπλερ, ξέχασε για λίγο την κρίση στη M. Ανατολή το 2002 και σταμάτησε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό προκειμένου να ασχοληθεί με τον τραυματισμό του. «H κατάσταση του Μπέκαμ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της Αγγλίας στο παγκόσμιο κύπελλο. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για την ομάδα από την υγεία του», είχε δηλώσει τότε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Μάλιστα ο Μπέκαμ είχε συνεισφέρει τα μέγιστα προκειμένου να κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Λονδίνο ενώ πήρε από την βασίλισσα Ελισάβετ τον τίτλο Order of the British Empire.



Ο ίδιος εδώ και χρόνια ονειρεύεται την στιγμή που θα τον χρήσει Sir κάτι όμως που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής και αυτό αποτελεί μεγάλη «πληγή» για το γόητρό του, αναφέρουν όσοι τον ξέρουν. Δεν λείπουν κι εκείνοι που τον κατηγορούν ότι η έντονη φιλανθρωπική του δράση τόσο ως πρεσβευτής της Unicef όσο και σε άλλα ιδρύματα και οργανώσεις έχει να κάνει με αυτή του τη φιλοδοξία. Πριν από χρόνια μάλιστα είχε βρεθεί στο στόχαστρο χάκερ και το σκάνδαλο Beckhamleaks κόντεψε να του καταστρέψει όσα έχτιζε τόσα χρόνια. Βάση των e mail που είχαν διαρρεύσει και πολλών ηλεκτρονικών συνομιλιών, ο Μπέκαμ φαινόταν να αποκαλεί την βρετανική επιτροπή τιμών «αχάριστα μ**ν**», επειδή δεν του έδωσαν τoν τίτλο του sir. Επίσης υπήρξε και μια συνομιλία όπου φερόταν να απαιτεί από την UNICEF του κλείσει αεροπορικό εισιτήριο business class, αξίας 6.685 λιρών, για να βρεθεί σε event της στην Ασία, παρόλο που οι σπόνσορές του είχαν εξασφαλίσει τη μεταφορά του με ιδιωτικό τζετ.



Παράλληλα, τα Football Leaks θέλουν τον Beckham να μην πόσταρε τελευταία στιγμή μια φωτογραφία από το επίχρυσο laptop του στο Instagram γιατί οι δύο σύμβουλοί του του είπαν πως σαμποτάρει την εικόνα του «παιδιού του λαού» που προμοτάρει. Οι εκπρόσωποι Tύπου του Μπέκαμ τότε δήλωσαν πως τα e-mails χακαρίστηκαν και παραποιήθηκαν για να αμαυρώσουν τη φήμη του πελάτη τους ενώ η Unicef στήριξε με πολλαπλές ανακοινώσεις της τον ποδοσφαιριστή. Είπαμε τo Βrand Beckham πέρα από όλα τα άλλα φαίνεται να διαθέτει και αλεξικέραυνο αρνητικών επιπτώσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι τώρα κάποιο πρόσωπο η Ιωάννα» λένε αστυνομικές πηγές

Νεκρός βρέθηκε ο 54χρονος που έψαχναν στον Υμηττό

Financial Times: Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία πιέζουν να μην μπαίνουν καραντίνα τουρίστες όταν επιστρέφουν στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης