Σκιάθος: Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση μετά τη βλάβη

Σκιάθος: Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση μετά τη βλάβη

Διευκρινίσεις για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σκιάθο έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ – Η βλάβη εντοπίστηκε σε γραμμή Μέσης Τάσης στο χερσαίο υπόγειο δίκτυο -  Τοποθέτησαν και εφεδρική γραμμή, για να εξαλείψουν τον κίνδυνο νέας διακοπής

skiathos_1
Πλήρης ήταν η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σκιάθο, μετά τις προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, από χθες το βράδυ, οπότε και έγινε βλάβη σε γραμμή Μέσης Τάσης, με αποτέλεσμα το νησί να βυθιστεί στο σκοτάδι.

Έντονα ήταν τα προβλήματα σε επιχειρήσεις και απλούς καταναλωτές. Τα συνεργεία εστίασαν πρώτα στην επανηλεκτροδότηση της Χώρας. Μέχρι το μεσημέρι, αποκαταστάθηκε η βλάβη στα πιο δύσκολα σημεία της Σκιάθου, όπως το Μανδράκι και ο Ασέληνος.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να τοποθετήσει και τρίτη εφεδρική γραμμή Μέσης Τάσης, για να μην υπάρχει κίνδυνος νέας διακοπής, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 45.000 και την πληρότητα στα ξενοδοχεία στο 100%.

Για την κατάσταση που επικράτησε και προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, επενέβη και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικά της συνεργεία ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την εξάλειψη του προβλήματος.

Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ 

Νωρίτερα, , ο  ΔΕΔΔΗΕ, σε ανακοίνωσή του για τη βλάβη που εμφανίστηκε χθες, στις 21:40 περίπου το βράδυ, προκαλώντας έντονο πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο νησί διευκρίνισε ότι «τα συνεργεία του εντόπισαν βλάβη σε γραμμή Μέσης Τάσης στο χερσαίο υπόγειο δίκτυο του νησιού σε σημείο πλησίον του Ξενοδοχείου Skiathos Palace και άμεσα απομόνωσαν τη βλάβη και ξεκίνησαν την επανηλεκτροδότηση των πελατών που επηρεάστηκαν, από τη δεύτερη γραμμή τροφοδοσίας Μέσης Τάσης του νησιού.

Με την άμεση κινητοποίησή τους, έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα επανηλεκτροδοτήθηκε το τμήμα της χώρας του νησιού που επηρεάστηκε και έως τη 1:20 ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές.

Κλείσιμο
Οι εργασίες των συνεργείων της Εταιρίας συνεχίζονται πυρετωδώς μέχρι αυτή την ώρα, προκειμένου να έχει αποκατασταθεί η βλάβη που προέκυψε στη γραμμή Μέσης Τάσης μέχρι τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα διαρκούς εφεδρικής τροφοδοσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης