Βίντεο: “Μπλόκο” του δημάρχου Λέσβου στα κοντέινερ του Μουζάλα

Βίντεο: “Μπλόκο” του δημάρχου Λέσβου στα κοντέινερ του Μουζάλα

Απορριμματοφόρα και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Λέσβου βρίσκονταν στο λιμάνι και απαγόρευσαν την εκφόρτωση οικίσκων για το hotspot της Μόριας

Βίντεο: “Μπλόκο” του δημάρχου Λέσβου στα κοντέινερ του Μουζάλα
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Λέσβο η αποστολή φορτηγού πλοίου με 50 οικίσκους για τον καταυλισμό στη Μόρια. 

Η δημοτική αρχή απαγόρευσε την εκφόρτωση των οικίσκων. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, στις μπουκαπόρτες του πλοίου βρίσκονταν απορριμματοφόρα του δήμου. Λίγη ώρα αργότερα, ο δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας της Μόριας και κατοίκους βρέθηκαν στο σημείο, εμποδίζοντας τη μεταφορά. 

“Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει εκφόρτωση των οικίσκων, αφού ο καταυλισμός δεν θα επεκτείνει τις υποδομές του ούτε κατά μία θέση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών του τόπου και των φορέων τους”, ήταν τα λόγια του κ. Γαληνού στον αστυνομικό και λιμενικό διευθυντή, που πήγαν στο λιμάνι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. 

Κλείσιμο
“Έχει αυξηθεί ο πληθυσμός στη Μόρια”

Ο δήμος σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας “παρουσιάζει τη μισή αλήθεια και συνεχίζει τη μετάθεση ευθυνών”. 

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η αποσυμφόρηση στη Μόρια όχι μόνον δεν έγινε, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, αλλά ο πληθυσμός στο σύνολό του αυξήθηκε. Παράλληλα, οι επιστροφές προς την Τουρκία γίνονται με αργούς ρυθμούς, λόγω της καθυστέρησης στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου. 

Όσον αφορά στους οικίσκους, ο Δήμος υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση “για την αποστολή νέων οικίσκων και το σκοπό χρήσης τους καθώς αυτοί φτάνουν απροειδοποίητα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και ο κ. Υπουργός είναι εξαφανισμένος εδώ και καιρό”. 

“Αντί λοιπόν ο κ. Υπουργός να κάνει το αυτονόητο για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα, προτιμά να ρίχνει τις ευθύνες αλλού. Επιλέγει συνειδητά να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν ώστε να εκβιάσει τη δημιουργία νέων δομών- κάτι για το οποίο μας πιέζει σε υπέρμετρο βαθμό εδώ και πολλούς μήνες να δεχτούμε αλλά δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε', καταλήγει ο Δήμος. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης