Στενεύουν τα περιθώρια για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Στενεύουν τα περιθώρια για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Μετά την αρνητική απόφαση του ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας και τη δημοσίευση των πρώτων πινάκων από το ΑΣΕΠ - Δεν  αποσύρει το «όπλο» της επίταξης η κυβέρνηση - Το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα αποφασίζουν οι ομοσπονδίες την πορεία των κινητοποιήσεων

Στενεύουν τα περιθώρια για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους διοικητικούς υπαλλήλους που συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι και σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.

Το ηχηρότερο πλήγμα αποτέλεσε η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που είπε «όχι» στην αίτηση των πανεπιστημίων κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την διαθεσιμότητα.

Λίγες ώρες μετά ακολούθησε η ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ των πρώτων προσωρινών πινάκων διοικητικών υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που, άλλωστε, αποτέλεσε ένα από τα πρώτα ιδρύματα που έστειλαν τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας.

Και την ίδια ώρα από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο της επίταξής τους, ακολουθώντας το μοντέλο που ίσχυσε στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.

Κλείσιμο
Στα στοιχεία, δε, που πρέπει να εκτιμήσουν οι ομοσπονδίες των διοικητικών υπαλλήλων περιλαμβάνεται και η απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την προσεχή Τρίτη ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα έχει εκπονηθεί και για το Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Άγνωστη μεταβλητή, ωστόσο, παραμένει η στάση των φοιτητών, οι οποίοι σε αρκετές σχολές έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

Όλα αυτά τα στοιχεία αναμένεται να τεθούν επί τάπητος αρχικά την Κυριακή οπότε θα συνεδριάσει η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων και στη συνέχεια, μια ημέρα μετά, τη Δευτέρα, οπότε και είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης