Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι οδηγοί στις Εθνικές Οδούς. Η έξοδος των Χριστουγέννων ξεκίνησε υπό τη σκιά των αγροτικών μπλόκων ενώ ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στο Σχηματάρι.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες είναι η μαρτυρία επαγγελματία οδηγού. Ο κ. Βασιλείου ξεκίνησε από τη Βαρυμπόμπη στις 14:14 και και βγήκε στην έξοδο της Ριτσώνας στη Θήβα μετά τις 18:00. Για μία διαδρομή περίπου 50 λεπτών έκανε σχεδόν τέσσερις ώρες.
Μετά την έξοδο, «σταμάτησα και στην άκρη του δρόμου για να ποτίσω τα αλογάκια που θέλουν τη φροντίδα τους», είπε ο κ. Βασιλείου και σχολίασε «είναι πολύ δυσάρεστη η κατάσταση, θέλει υπομονή».
Από μια στέρεη ελληνική παραγωγική βάση σε διεθνή δύναμη με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, η DEMO αποδεικνύει όχι μόνο ότι η υγεία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, αλλά και ότι αυτή η χώρα κρύβει μέσα της τεράστιες δυνάμεις.