Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: «Αυξήθηκαν κατά 15% τα κρούσματα και οι νοσηλείες», λέει ο Ζέρβας

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: «Αυξήθηκαν κατά 15% τα κρούσματα και οι νοσηλείες», λέει ο Ζέρβας

«Η πανδημία έχει πάρει μία ελεγχόμενη τροπή, που όμως μπορεί να περιοριστεί», επισημαίνει  ο δήμαρχος

ζερβας
Η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και η επόμενη μέρα ήταν από τα κύρια θέματα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε και πάλι δια ζώσης στο δημαρχιακό μέγαρο, μετά από διάστημα περίπου 16 μηνών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια των ανακοινώσεών του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου έκρουσε “καμπανάκι” με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα και τις νοσηλείες στην πόλη. ‘Όπως είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και πάλι στα έδρανα και τις δια ζώσης συνεδριάσεις. Συνολικά, 28 σύμβουλοι που έχουν εμβολιαστεί ή νόσησαν, έδωσαν το παρών στην αίθουσα, ενώ 17 που είτε δεν εμβολιάστηκαν, είτε ήταν εμβολιασμένοι αλλά επιθυμούσαν να μη βρεθούν σε κλειστό εσωτερικό χώρο, συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

“Είναι μεγάλη χαρά, μετά από τόσους μήνες, να βρεθούμε από κοντά και να συνεδριάσουμε δια ζώσης. Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία έχει πάρει μια ελεγχόμενη τροπή και μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά. Χάρη στην τεχνολογία, την ιατρική, την επιστήμη και χάρη στο εμβόλιο να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Κοιτάμε από δω και πέρα την πορεία με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία”, συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Γάκης εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. “Τα κρούσματα είναι αυξημένα και πλησιάζουν αυτά της Αττικής. Ανησυχώ εάν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα σε μια ενδεχόμενη συνέχιση της έξαρσης”, είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”.

Ο Γιώργος Ορφανός αναρωτήθηκε εάν ο δήμαρχος συζήτησε με αφορμή την παρουσία της κυβέρνησης στην πόλη μέτρα για την πανδημία. “Φέτος δεν άκουσα να κάνετε συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Δεν μου φαίνεται ότι πάμε καλά στο θέμα του κορωνοϊού. Φτάσαμε να έχουμε έναν υψηλό αριθμό ατόμων που αρρωσταίνουν”, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον”.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Ζέρβα, τονίζοντας πως κατά την παρουσία της κυβέρνησης στη ΔΕΘ “παρουσιάσατε έργα της προηγούμενης διοίκησης και κυβέρνησης ως δικά σας, όμως δεν ακούσαμε να διεκδικείται τίποτα καινούργιο. Και σε μια πόλη που έχει θρηνήσει τόσους νεκρούς, που τα κρούσματα ανεβαίνουν κάθε μέρα και οι υγειονομικοί και οι εκπαιδευτικοί λένε ότι η πόλη δεν αντέχει άλλο δεν ακούσαμε να ζητάτε τίποτα. Ούτε ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, ούτε σχολεία”.

“Εμβολιαστήκαμε, αλλά να δούμε τι γίνεται και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου οι πολίτες στοιβάζονται στις μετακινήσεις τους” είπε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος εκ μέρους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ενώ ο Σπύρος Βούγιας από την “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” κάλεσε όλους να εμβολιαστούν για να επιστρέψει και πάλι η ελευθερία και η κανονικότητα. Τέλος, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την “Οικολογία Αλληλεγγύη”, που και ο ίδιος νόσησε βαριά από κορονοϊό, υπογράμμισε πωςη covid δεν τελείωσε. Δεν εξαφανίστηκε, συνεχίζει να υπάρχει και, χωρίς να έχουν πέσει τα κρούσματα, πήραμε απόφαση ότι ο κορωνοϊός θα συνοδεύει τη ζωή μας για πολύ καιρό”.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε αμηχανία ο Ερντογάν: Fake ραντεβού μπροστά στην ευρωπαϊκή απομόνωση

Καιρός: Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Δείτε πού θα βρέξει

Γερμανία: Η στρατιωτική αντικατασκοπεία διενεργεί έρευνα για υποθέσεις εξτρεμισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης