Επεισόδια στο κέντρο: Η επόμενη ημέρα της επίθεσης των ταραξιών το βράδυ της Πέμπτης

Επεισόδια στο κέντρο: Η επόμενη ημέρα της επίθεσης των ταραξιών το βράδυ της Πέμπτης

Εικόνες καταστροφής από τους περίπου 1.000 μπαχαλάκηδες που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με στόχο να τους τραυματίσουν - Δείτε βίντεο από τα επεισόδια της Πέμπτης - Εννέα οι συλλήψεις, έξι οι τραυματίες αστυνομικοί

graffiti-poreia-athina-sksnd-arthro
Καταστροφές, σπασμένα μάρμαρα, συνθήματα όπου υπήρχε ελεύθερη επιφάνεια.

Αυτή είναι η εικόνα που αποτύπωσε ο φακός του protothema.gr το πρωί της Παρασκευής λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που πραγματοποίησαν εκατοντάδες ταραξίες στο περιθώριο των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις που υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία 187 βουλευτών

Στόχος των περίπου 1.000 μπαχαλάκηδων έγιναν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος τα οποία ξήλωσαν για να αποκτήσουν πολεμοφόδια.

Εντωμεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία του σωματείου των Ειδικών Φρουρών ότι εκτός υπηρεσίας αστυνομικός-συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ που ηταν «παρών» στην πορεία εμπόδισε συναδέλφους του να συλλάβουν κουκουλοφόρο που είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Δείτε φωτογραφίες:

zimies_kendro_sprey_grafiti_2
zimies_kendro_sprey_grafiti_3
zimies_kendro_sprey_grafiti_4
zimies_kendro_sprey_grafiti_5
zimies_kendro_sprey_grafiti_7
zimies_kendro_sprey_grafiti_8
zimies_kendro_sprey_grafiti
zimies_kendro_sprey_grafiti_10
zimies_kendro_sprey_grafiti_9


Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι ταραξίες πέταξαν τουλάχιστον 15 μολότοφ με στόχο να τραυματίσουν αστυνομικούς. Αδιάψευστος μάρτυρας βίντεο που δείχνει μαυρισμένο ένα κράνος αστυνομικού.


Κλείσιμο
Σύνταγμα - μολότοφ

Επεισόδια στο Σύνταγμα


Video syntagma kranos astynomikoy


Η τακτική των μπαχαλάκηδων είχε ως αποτέλεσμα να στιγματιστεί η ειρηνική διαδήλωση του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο και παράλληλα να επιβεβαιώσει την επιχειρηματολογία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της πλειοψηφίας που υποστηρίζουν ότι οι νέες διατάξεις διασφαλίσουν τις πορείες απο την υπονομευτική δράση των γνωστών-άγνωστων.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν πέριξ της πλατείας Συντάγματος δεκάδες μη χρησιμοποιημένες μολότοφ.
molotof-2
polemofodia
sfyri
molotov2
ASTYNOMIA_PORIA_SYNTAGMA_EPISODIA_MOLOTOF_
MOLOTOF__ASTYNOMIA_PORIA_SYNTAGMA_EPISODIA_ASTYNOMIKOI_FWTIA_ELHNIKH_ATSYNOMIA

«Οσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και εμείς στη ηγεσία του υπουργείου δεν θα ξανάαφήσουμε ούτε να γίνουν ζημιές ούτε να τραυματιστούν άνθρωποι. Όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα θα συλλαμβάνεται» ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να υπογραμμίσει σε άλλο σημείο «αυτά λοιπόν δεν θα περάσουν εδώ. Θα ψηφιστεί δημοκρατικά το νομοσχέδιο. Σας διαβεβαιώνων ότι δεν θα αφήσουμε ανθρώπινη ζωή και περιουσία να θιγεί».

Η αρχή της έντασης έγινε όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει την ελληνική αστυνομία και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για προβοκάτσια υποστηρίζοντας ότι έγινε απρόκλητα εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβών κρότου λάμψης προκειμένου να υποστηριχθεί επικοινωνιακά το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε να δεχθεί την επίσημη ενημέρωση για τα επεισόδια απο τον κ. Χρυσοχοΐδη, ζήτησε την παραίτησή του ενώ για τα επεισόδια των μπαχαλάκηδων είπε ότι ήταν «κάποιες μεμονωμένες κινήσεις ατόμων» με «ρίψη μιας πέτρας ή μιας μολότοφ». Ο ίδιος δε, μετέφερε εντός της Ολομέλειας πληροφορίες που όπως είπε του δόθηκαν και δεν έχει λόγο να τις διαψεύσει για ύπαρξη «φωτογραφία ανθρώπου που ήταν στον περίβολο της Βουλής ντυμένου όχι με αστυνομικά ο οποίος με γουόκι τόκι είχε επαφή πιθανότατα και με άτομα που έκαναν αυτές τις έκνομες ενέργειες».

«Οσα λέτε δείχνουν ότι εσείς κάνετε μια έρευνα και καταλήξατε σε κάποια συμπεράσματα. Είναι επιπόλαιο αυτό που κάνετε» ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε «προκειμένου απόψε εδώ στην μάχη που δίνεται για μια υπόθεση που αφορά την Δημοκρατία να κερδίσετε εντυπώσεις. Σας τα γυρνάω όλα πίσω γιατί αυτά που κάνετε είναι απαράδεκτα. Δεν είναι υπεύθυνα. Πήρα πληροφόρηση απο την αρμόδια αρχή που λέγεται Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κάνω επίσημη ενημέρωση και σας λέω ότι έχουμε 6 τραυματίες αστυνομικούς και δεκάδες μολοτοφ. Εσείς κάνετε εκτιμήσεις. Αυτά λοιπόν δεν θα περάσουν εδώ. Θα ψηφιστεί δημοκρατικά το νομοσχέδιο. Σας διαβεβαιώνων ότι δεν θα αφήσουμε ανθρώπινη ζωή και περιουσία να θιγεί».

Σχετικά με τις αναφορές Βούτση για αστυνομικό με ασύρματο, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι επρόκειτο για αστυνομικό της Κρατικής Ασφάλειας που ενημέρωνε μέσω ασυρμάτου, όπως είναι η δουλειά του. «Αυτό που έκανε όμως ο κ. Βούτσης δείχνει ανευθυνότητα, ταραχή και προκατάληψη που δεν ταιριάζει σε έναν Πρόεδρο της Βουλής. Γιατί η ενημέρωση δυναμίτισε το κλίμα στη Βουλή μεταφέροντας ανόητες δήθεν πληροφορίες».

Ειδήσεις σήμερα:

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα» προειδοποιεί ο Μάριος Λαζανάς

Σε κρίση το ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή

Εργαζόμενος λιποθύμησε μπροστά στον πρίγκιπα Κάρολο και αυτός συνέχισε ατάραχος τις «χειραψίες» (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης