Επεισόδια και μολότοφ στο Σύνταγμα - Δείτε βίντεο

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις - Πάνω από δέκα οι προσαγωγές - Έκλεισαν, νωρίτερα, οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας - Οι διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από τη Βουλή - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

riots-0
Επεισόδια καταγράφηκαν στο Σύνταγμα, όπου έγινε ρίψη μολότοφ, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Απροσπέλαστο ήταν νωρίτερα το κέντρο της Αθήνας καθώς έκλεισαν οι δρόμοι.

Επεισόδια στο Σύνταγμα



Σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές έχει προχωρήσει, έως τώρα, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.




Κλείσιμο
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Η ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια αριθμούσε 150 με 200 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στα λεγόμενα λουλουδάδικα ενώ αποχώρησαν λίγο πριν από τις 21.00.

athina-epeisodia4__1_
athina-epeisodia4__5_
athina-epeisodia4__4_


Λίγο μετά τις 22:00 ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.


Κλειστό το κέντρο από πορείες κατά του νομοσχεδίου που βάζει πλαίσιο στις διαδηλώσεις


«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

athina-epeisodia14
athina-epeisodia4__3_
athina-epeisodia4__2_
syntagma-epeisodia__1_
syntagma-epeisodia__2_
athina-epeisodia

syntagma-epeisodia__3_
syntagma-epeisodia__1_
athina-epeisodia


poreia-diadhlwseis


Στο συλλαλητηριο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. 


poreia-diadilwseis2



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 50 νέα κρούσματα στη χώρα - «Εισαγόμενα» τα 27

Άρση μέτρων - Βέλγιο: Στην «πράσινη» λίστα η Ελλάδα

«Ξέφραγο αμπέλι» οι φυλακές Κορυδαλλού: Σουβλάκια, σεξ, μεθύσια και... ο Αντώνης ο Άραβας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης