Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε απο 187 βουλευτές - Πώς έδρασαν οι ταραξίες - Εννέα συλλήψεις, έξι τραυματίες αστυνομικοί - Φωτογραφίες από τις αχρησιμοποίητες μολότοφ και τα άλλα «πολεμοφόδια - Χρυσοχοΐδης: Υπήρχε σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης και σχέδιο να κάνουν ζημιά

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο
Με ευρεία πλειοψηφία 187 βουλευτών ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης η Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Πλέον το κυβερνητικό νομοσχέδιο αποκαθιστά την συνταγματική εκκρεμότητα που παρέμενε εν κενώ επι δεκαετίες και φιλοδοξεί να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας που απαιτούσε στάθμιση των δικαιωμάτων ώστε οι διαμαρτυρίες και οι δεκάδες πορείες στο κέντρο της Αθήνας να διεξάγονται χωρίς όμως να προκαλούν κλείσιμο των δρόμων και ταλαιπωρία στους υπόλοιπους πολίτες.

Ωστόσο, η συζήτηση για τις προωθούμενες διατάξεις προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών εντός του κοινοβουλίου, εκτεταμένα επεισόδια και μολότοφ την πλατεία Συντάγματος και εσωκομματικούς κλυδωνισμούς στο Κίνημα Αλλαγής.

Να σημειωθεί ότι επι της αρχής το σχέδιο νόμου έλαβε 187 θετικές ψήφους απο τις ΚΟ της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.
Καταψήφισαν 101 βουλευτές απο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Απο την ψηφοφορία απείχαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης που επέλεξαν να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την διαφωνία τους με το νομοσχέδιο. Η στάση των δύο βουλευτών προκαλεί αναταράξεις στην Χαριλάου Τρικούπη γι' αυτό και η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί σήμερα (14:00) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας. Επίσης απο την ΝΔ έλλειπε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης για σοβαρούς προσωπικούς λόγους και με επιστολή του ενημέρωσε ότι αν ήταν παρών θα ψήφισε τις διατάξεις.

Μολότοφ και πολιτική αντιπαράθεση

Πάντως, την ώρα που η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια είχε ανάψει απο την σύγκρουση πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, περίπου 1.000 κουκουλοφόροι στην πλατεία Συντάγματος εκτόξευαν δεκάδες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις βάζοντας φωτιά και στο πολιτικό σκηνικό.

Σύνταγμα - μολότοφ

Κλείσιμο
Επεισόδια στο Σύνταγμα


Η τακτική των μπαχαλάκηδων είχε ως αποτέλεσμα να στιγματιστεί η ειρηνική διαδήλωση του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο και παράλληλα να επιβεβαιώσει την επιχειρηματολογία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της πλειοψηφίας που υποστηρίζουν ότι οι νέες διατάξεις διασφαλίσουν τις πορείες απο την υπονομευτική δράση των γνωστών – άγνωστων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι απο την ειρηνική διαδήλωση «αποκολλήθηκε» τμήμα 1.000 ατόμων που δεν έχει σχέση με το ΠΑΜΕ και επιτέθηκε με 15 μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πρόσθεσε δε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν πέριξ της πλατείας Συντάγματος δεκάδες μη χρησιμοποιημένες μολότοφ ενώ ενημέρωσε ότι έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις και προσαγωγές.
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο

«Οσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και εμείς στη ηγεσία του υπουργείου δεν θα ξανάαφήσουμε ούτε να γίνουν ζημιές ούτε να τραυματιστούν άνθρωποι. Όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα θα συλλαμβάνεται» ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοϊδης για να υπογραμμίσει σε άλλο σημείο «αυτά λοιπόν δεν θα περάσουν εδώ. Θα ψηφιστεί δημοκρατικά το νομοσχέδιο. Σας διαβεβαιώνων ότι δεν θα αφήσουμε ανθρώπινη ζωή και περιουσία να θιγεί».

Η αρχή της έντασης έγινε όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει την ελληνική αστυνομία και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για προβοκάτσια υποστηρίζοντας ότι έγινε απρόκλητα εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβών κρότου λάμψης προκειμένου να υποστηριχθεί επικοινωνιακά το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε να δεχθεί την επίσημη ενημέρωση για τα επεισόδια απο τον κ. Χρυσοχοίδη, ζήτησε την παραίτησή του ενώ για τα επεισόδια των μπαχαλάκηδων είπε ότι ήταν «κάποιες μεμονωμένες κινήσεις ατόμων» με «ρίψη μιας πέτρας ή μιας μολότοφ». Ο ίδιος δε, μετέφερε εντός της Ολομέλειας πληροφορίες που όπως είπε του δόθηκαν και δεν έχει λόγο να τις διαψεύσει για ύπαρξη «φωτογραφία ανθρώπου που ήταν στον περίβολο της Βουλής ντυμένου όχι με αστυνομικά ο οποίος με γουόκι τόκι είχε επαφή πιθανότατα και με άτομα που έκαναν αυτές τις έκνομες ενέργειες».

«Οσα λέτε δείχνουν ότι εσείς κάνετε μια έρευνα και καταλήξατε σε κάποια συμπεράσματα. Είναι επιπόλαιο αυτό που κάνετε» ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε «προκειμένου απόψε εδώ στην μάχη που δίνεται για μια υπόθεση που αφορά την Δημοκρατία να κερδίσετε εντυπώσεις. Σας τα γυρνάω όλα πίσω γιατί αυτά που κάνετε είναι απαράδεκτα. Δεν είναι υπεύθυνα. Πήρα πληροφόρηση απο την αρμόδια αρχή που λέγεται Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κάνω επίσημη ενημέρωση και σας λέω ότι έχουμε 6 τραυματίες αστυνομικούς και δεκάδες μολοτοφ. Εσείς κάνετε εκτιμήσεις. Αυτά λοιπόν δεν θα περάσουν εδώ. Θα ψηφιστεί δημοκρατικά το νομοσχέδιο. Σας διαβεβαιώνων ότι δεν θα αφήσουμε ανθρώπινη ζωή και περιουσία να θιγεί».

Σχετικά με τις αναφορές Βούτση για αστυνομικό με ασύρματο, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι επρόκειτο για αστυνομικό της Κρατικής Ασφάλειας που ενημέρωνε μέσω ασυρμάτου, όπως είναι η δουλειά του. «Αυτό που έκανε όμως ο κ. Βούτσης δείχνει ανευθυνότητα, ταραχή και προκατάληψη που δεν ταιριάζει σε έναν Πρόεδρο της Βουλής. Γιατί η ενημέρωση δυναμίτισε το κλίμα στη Βουλή μεταφέροντας ανόητες δήθεν πληροφορίες».

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα

Για το νομοσχέδιο τοποθετήθηκαν και οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερασπίζεται τις προωθούμενες διατάξεις εξηγώντας ότι σταθμίζουν τα δικαιώματα των πολιτών ώστε οι διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα και παράλληλα να μην ταλαιπωρούνται οι υπόλοιποι πολίτες. Με αφορμή δε τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας και στο μνημείο για τα θύματα της Μαρφίν, ο πρωθυπουργός εξήγησε η βία αποτελεί την χειρότερη μορφή φασισμού.

Απο την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ως αντιθεσμική και αντιδημοκρατική τομή ενώ υποστήριξε ότι η ψήφισή του αποσκοπεί στην ανακοπή της κοινωνικής έκρηξης που εκτίμησε ότι θα συμβεί το φθινόπωρο λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Ωστόσο, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης χτύπησε κόκκινο στις δευτερολογίες.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε το γάντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντάς τον θρασύ καθώς επιχείρησε να εμφανιστεί ως τιμητής της μεταπολίτευσης όταν τα προηγούμενα χρόνια κατήγγειλε πως το “παλιό πολιτικό σύστημα” ευθύνεται για τα δεινά της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν επιθυμεί να αλλοιώσει την συζήτηση ενός κρίσιμου νομοσχεδίου με αναφορές στα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο προανήγγειλε πως την επόμενη περίοδο θα υπάρξουν αναλυτικές αναφορές.

“Δεν θα μπω στον πειρασμό να μιλήσω για σκάνδαλα και σκανδαλολογία γιατί έστω και μια δική μου αποστροφή θα μονοπωλήσει την επικαιρότητα και δεν θα δώσουμε ευκαιρία προβολής των όσων σημαντικών είπαμε. Μην ανησυχείτε όμως. Θα υπάρξει πολύς χρόνος να τα πούμε αυτά. Θα έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε και εσείς την ευθύνη σας για όσα αποκαλυπτικά μαθαίνουμε” ειπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

“Δεν είστε τυχερός. Είστε θρασύς κ. Τσίπρα”

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε “ακουσα με ενδιαφέρον τις αναφορές του κ. Τσίπρα στη μεταπολίτευση. Σας άκουσα να μας λέτε πόσο τυχερός είστε που απολαύσατε τις κατακτήσεις της μεταπολίτευσης. Εσείς τα λέτε αυτά; Εσείς που κάνατε καριέρα λοιδορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης; Που μας κρεμάσατε στα μανταλάκια μιλώντας για το παλιό πολιτικό σύστημα; Δεν είστε τυχερός κ. Τσίπρα. Είστε θρασύς. Τώρα την θυμηθήκατε την μεταπολίτευσης ;

Αυτή η παράταξη την έκανε την μεταπολίτευση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την έκανε την μεταπολίτευση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Αρκετά με την υποκρισία. Ποιοι είναι οι υπέρμαχοι της παρακαταθήκης της μεταπολίτευσης; Εσείς που κυβερνήσατε με τον κ Καμμένο; Το ότι δεν είναι στην αίθουσα ο κ. Καμμένος σήμερα δεν σημαίνει ότι ξεχάσμε πως συστρατευτήκατε μαζί του. Είχατε την επιλογή και εσείς επιλέξατε την χειρότερη εκδοχή του εθνικολαϊκισμού. Το κάνατε γιατί σας ταίριαζε. Είστε ίδιοι.

Κάνετε σήμερα προσπάθεια να εμφανιστείτε ως κληρονόμος κάποιων δυνάμενων της μεταπολίτευσης αλλά η προσπάθειά σας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Προσπαθείτε να αλλάξετε το κόμμα σας αλλά το να παρουσιάζετε την χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής δείχνει ότι δεν έχετε αλλάξει. Εχετε μπροστά σας 3 χρόνια να διορθωθείτε”.



“Είπατε κ. Τσίπρα με υποτιμητικό ύφος για την επένδυση στο Ελληνικό ότι γνωρίζετε ως μηχανισμός απο γκρεμίσματα. Είστε όντως καλός στο γκρέμισμα αλλά αυτό το μάθατε ως πρωθυπουργός και όχι ως μηχανικός. Να είστε λοιπόν πιο προσεκτικός όταν εσείς εγκαινιάζετε έργο με μουσαμάδες” ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για την χρονική συγκυρία που επέλεξε η κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. "Μας ασκήθηκε κριτική απο την αντιπολίτευση γιατί καταθέτουμε το νομοσχέδιο τώρα. Υπήρξε προσπάθεια σύνδεσης του χρόνου κατάθεσης με κάποια επερχόμενη οικονομική καταστροφή και πως στο βάθος του μυαλού μας είναι να συγκρατήσουμε την κοινωνική οργή. Λοιπόν το νομοσχέδιο αποτελούσε σαφέστατη προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Το ανακοινώσαμε αρχές έτους.

Δεν κατατέθηκε στην Βουλή τον Μάρτιο μετά απο απόφαση δική μου και αίτημα του ΚΚΕ που ζήτησε να κατατεθεί το νομοσχέδιο όταν η Βουλή επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας. Το αίτημα του ΚΚΕ ήταν εύλογο και το αποδέχθηκα. Αν δεν υπήρχε η πανδημία το νομοσχέδιο θα είχε ψηφιστεί τον περασμένο Μάρτιο. Τώρα για την δήθεν κοινωνική οργή. Επιχειρείτε να παρουσιάσετε την πραγματικότητα πολύ πιο μαύρη απο ότι είναι. Είδα και το σποτ σας που τα βλέπει όλα ανάποδα. Ίσως εσείς τα βλέπετε όλα ανάποδα. Η πραγματικότητα είναι δύσκολη. Μιλάμε για παγκόσμια ύφεση. Υφεση κορονοϊού και όχι Μητσοτάκη. Θα ανακάμψει η οικονομία και ελπίζω τότε να μιλάτε για ανάπτυξη Μητσοτάκη”.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο είπε πως “επιλέξαμε την δύσκολη ισορροπία μεταξύ δύο αντικρουόμενων δικαιωμάτων. Δεν ήταν εύκολη ισορροπία. Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία μας είναι εναρμονισμένη και με το αίσθημα των καιρών και την επιθυμία των πολιτών. Η πρόθεσή μας δεν είναι η καταστρατήγηση δικαιωμάτων. Αλλά η στάθμιση ώστε να μην διαταράσσεται η ζωή της πόλης και ναι να προσθέσουμε την έννοια της αστικής ευθύνης ως προς τις υποχρεώσεις του οργανωτή που είναι ξεκάθαρες. Αν ο οργανωτής κάνει την δουλειά του δεν κινδυνεύει απο τίποτα.

Λάβαμε υπόψη πλήρως τις παρατηρήσεις της επιστημονικής επιτροπής και ενσωματώσαμε τα προτεινόμενα”.

Απευθυνόμενος στο Κίνημα Αλλαγής σημείωσε “Ως προς την λεκτική υπερβολή ότι το νομοσχέδιο ξαναγράφηκε με δημοκρατικό μελάνι την προσπερνώ. Η αλήθεια είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής προσήλθε στην συζήτηση με διάθεση να βελτιώσει το νομοθέτημα. Το νομοθέτημα σήμερα είναι καλύτερο απο όταν κατατέθηκε. Σέβομαι και τιμώ ένα κόμμα που προσέρχεται όχι με καταστροφική διάθεση αλλά με δημιουργική . Αυτό έκανε το ΚΙΝΑΛ όχι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέφυγε σε επιχειρήματα που προέρχονται απο το βαθύτατο παρελθόν”.

Ανταπαντώντας ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην κριτική για το προωθούμενο νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό.

“Σας είπα ότι υπάρχει ήδη θεσμικό πλαίσιο που είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα προβλέπει 2 λόγους διάλυσης τμιας διαμαρτυρίας. Εσείς βάζετε άλλους δύο” είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με την μεταπολίτευση είπε “την μεταπολίτευση σε αυτό τον τόπο την έφεραν οι αγώνες του ελληνικού λαού. Του αντιδικτατορικού κινήματος. Οι αγώνες του Πολυτεχνείου. Εγώ είμαι τέκνο της περιόδου εκείνης και μιας εποχής που πράγματι έβαλε την χώρα σε ρότα κανονικότητας δημοκρατίας και προόδου ιδιαίτερα την δεκαετία 80. Η μεταπολίτευση δεν είναι μια περίοδος που κλείνει. Βρισκόμαστε στην μετέπειτα πορεία. Οι παρατάξεις της μεταπολίτευσης κρίθηκαν και για εκείνα τα χρόνια και για τα μετέπειτα. Και για όσα έγιναν στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ με παράτυπα στοιχεία. Η παράταξή σας ήταν που οδήγησε στα μνημόνια και σε σκάνδαλα και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Η διαφορά ανάμεσα σε εμάς που ασκήσαμε κριτική στα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης αλλά είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε τα κατακτημένα του λαού, είναι ότι εμείς κάνουμε κριτική αλλά είμαστε εδώ για να κάνουμε και αυτοκριτική γιατί κυβερνήσαμε. Δεν φέραμε όμως εμείς τα δεινά που έφερε η δική σας παράταξη. Εμείς φέραμε πλεονάσματα και 37 δις ευρώ απόθεμα.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δημιούργησαν τα μεγάλα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης που ευθύνονται για την χρεοκοπία και δεν έχετε αναλάβει τις ευθύνες σας ούτε εσείς ούτε το ΠΑΣΟΚ. Εχετε κάνει και καλά και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλλά δεν σας άκουσα να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας για τα σκάνδαλα Ζιμενς, Νοβάρτις. Σας ακούω να μιλάτε μόνο για σκευωρίες. Εμείς είμαστε εδώ να υπερασπιζόμαστε τους αγώνες του λαόυ που βρίσκει πάντα διέξοδο στην Δημοκρατία”.

Δευτερολογία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις υπαίθριες συναθροίσεις



Τριτολογώντας ο πρωθυπουργός είπε “η ερμηνεία των πεπραγμένων κάθε κυβέρνησης υπόκειται στην βάσανο της ιστορίας και στην κρίση του λαού. Κριθήκατε πριν απο ένα χρόνο. Ο λαός σας έστειλε στην αντιπολίτευση και την ΝΔ στην κυβέρνηση. Το πώς εσείς αντιλαμβάνεστε την πορεία είναι δικό σας θέμα”. Πρόσθεσε “Είπατε πάλι κάτι για τον κ. Γεραπετρίτη που αντικατοπτρίζει την λογική σας. Είπατε απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη: “κάποτε περάσατε απο τον Δημοκρατικό χώρο αλλά τώρα είστε στην Δεξιά”. Τι κρύβει αυτή σας η φράση; Αφήνετε υπονοούμενο ότι εσείς δεν είστε μόνο καλύτεροι διαχειριστές αλλά και καλύτεροι δημοκράτες έχοντας το μονοπώλιο της ευαισθησίας.

Στην Δημοκρατία όλοι ορκιζόμαστε στο ίδιο σύνταγμα και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δημοκρατικότητα των άλλων. Μην συγχέεται τα κεκτημένα με τον πυρήνα του Συντάγματος. Η δική μας κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να ελέγξει τους αρμούς εξουσίας. Αγωνιζόμαστε για να είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο δημοκρατικής ευαισθησίας. Δεν το κάνατε εσείς κ. Τσίπρα και δυστυχώς βλέπω ότι εξακολουθείτε να μετράτε την δημοκρατικότητα των άλλων με βάση το δικό σας ζύγι. Εύχομαι κάποια στιγμή να το αντιληφθείτε”

Τριτολογία Κ. Μητσοτάκη Βουλή στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις


Ειδήσεις σήμερα:

UNESCO: Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Αγία Σοφία, έχει νομικές δεσμεύσεις η Τουρκία

Χειροπέδες ξανά στον καταδικασθέντα για παιδεραστία Νίκο Σειραγάκη

Καστοριά: Έδωσε μάχη σώμα με σώμα με αρκούδα - Τον έσωσαν τα σκυλιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης