Χρυσοχοΐδης: Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς - Υπάρχουν τραυματίες

Χρυσοχοΐδης: Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς - Υπάρχουν τραυματίες

Έγιναν εννέα συλλήψεις, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια έξω από τη Βουλή - ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αντέτειναν ότι υπήρξε σχεδιο να διαλυθεί η συγκέντρωση

mixxryss
Στα άκρα οδηγείται η συζήτηση στην Βουλή για τις διαδηλώσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να μεταφέρει τα εκτεταμένα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος εντός της Ολομέλειας, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παραιτηθεί.

Η αρχή έγινε με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. «Νομίζετε ότι μπορείτε να είστε σε αυτά τα έδρανα. Με ποιο διαίωμα χτυπήσατε αυτή τη διαδήλωση; Με ποιο δικαίωμα. προσχεδιασμένα χτύπησαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, των συνδικαλιστικών οργανώσεων; Δεν υπάρχουν προσχήματα για το αν υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες κινήσεις ατόμων ή αν έγινε ρίψη μιας πέτρας ή μιας μολότοφ» είπε και συνέχισε: «Είστε και οι δύο για 15 χρόνια στα ηνία της αστυνομίας και του υπουργείου κατά διαστήματα. Δεν είχατε την εμπειρία ότι είστε απολύτως συνυπεύθυνοι ή υπεύθυνοι, αν γίνονταν σήμερα τα εκτεταμένα επεισόδια από τις δυνάμεις των οποίων προΐστασθε».

«Ρωτήστε εναντίον ποιων διαδηλωτών επιτέθηκαν σήμερα οι δυνάμεις των οποίων προΐστασθε επιτέθηκαν. Σας είχαμε πει ότι θύλακες των δυνάμενων των οποίων προΐστασθε χτυπούσαν νεολαίους που δεν τους άρεσε η φάτσα τους. Χτυπούσαν μοτοσικλετιστές. Σας προειδοποιούσαμε και το γνωρίζατε και ήρθατε την σημερινή ημέρα που γίνεται η ιστορική συζήτηση, με την έννοια ότι η κυβέρνησή σας γιορτάζει το πρώτο έτος της διακυβέρνησής σας με αυτό το νομοσχέδιο. Επιλέξατε αυτή την ημέρα να δώσετε εντολές ή να ανεχθείτε αυτό το επιχειρούμενο πογκρόμ στους δρόμους της Αθήνας, με το να γεμίσουν οι ιστοσελίδες με τίτλους “να τι γίνεται στο κέντρο";».

«Επιλέξατε ή ανέχεστε να γίνει σήμερα αυτή η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να είστε σε αυτά τα έδρανα. Πρέπει να αποχωρήσετε ή να απολογηθείτε ενώπιον του Κοινοβουλίου Το μήνυμα δίνεται με παρούσα όλη την Βουλή. Μηχανές με διάφορους που περνούν μέσα απο την διαδήλωση, νέα παιδιά που ανήκουν στην αστυνομία. Τι νομίζετε ότι θα συμβεί στις επόμενες διαδηλώσεις; Οταν θα έχει πέσει η νύχτα και δεν θα μπορούμε να καταγγείλουμε; Φέρατε ένα νομσοχέδιο για να οργανωθεί αυτή η καταστολή. Αν εσείς θέσατε εαυτούς υπεύθυνους αυτών των σοβαρών περιστατικών που γίνονται, να απολογηθείτε. Αν σας έχουν υπερβεί, θα πρέπει να παραιτηθείτε» κατέληξε.

«Άκουσα με δραματικό τόνο να περιγράφονται περιστατικά τα οποία ο κ. Βούτσης ερμηνεύει με την δική του αντίληψη. Υπάρχουν όμως πραγματικά περιστατικά. Οι δυνάμεις δέχθηκαν 15 μολότοφ. Οι μολότοφ σκοτώνουν, αν το γνωρίζετε. Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν στην αστυνομία της Βουλής. Αυτοί διέλυσαν την διαδήλωση. Η αστυνομία αυτό που κάνει είναι να προστατεύει τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Αν νομίζετε ότι την πολιτική μάχη που χάσατε δύο μέρες θα την κερδίσετε με τραμπουκισμούς, κάνετε λάθος. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να προασπίσουμε και την δημοκρατία και τις περιουσίες των ανθρώπων» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Ο κ. Βούτσης επανήλθε: «Δεν χάνω την ψυχραιμία μου και δεν λέω για τραμπούκους και δολοφόνους. Επαναλαμβάνω ότι είστε έμπειροι για να γνωρίζετε ότι ακόμα και αν το αφήγημα που είπατε και υπήρξαν πράγματι επιθέσεις με μολότοφ σε ορισμένο σημείο, γνωρίζετε άριστα ότι βεβαίως και δεν διαλύεται μεγάλη διαδήλωση απο τμήματα ειρηνικά, στο όνομα ότι υπήρξαν επιθέσεις. Αλίμονο αν 5-10 που επιτίθενται στην αστυνομία... Επιτόπου αντιμετωπίζεται και δεν δίνεται εσκεμμένη εντολή να διαλύσουν την διαδήλωση ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων. Εϊναι απαράδεκτο αυτό που ειπατε ότι εκπροσωπούμε τραμπούκους».

«Μου αποδίδετε πράγματα που δεν είπα» ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Εϊπα ότι τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έξω απο την Βουλή. Επεσαν μολότοφ και έχουμε τραυματίες. Ολα τα άλλα δεν υπάρχουν πουθενά. Αυτοί που έκαναν την επίθεση, πρέπει να συλληφθούν και αυτή είναι η δουλειά της αστυνομίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλοιώσετε την αλήθεια. Θα διαλευκανθεί η υπόθεση και θα συλληφθούν οι τραμπούκοι που επιχείρησαν να κάψουν αστυνομικούς.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης είπε: «Ή δεν σας ενημερώνουν ή σας κοροϊδεύουν. Εχουμε το κλασικό σχέδιο για διάλυση συγκέντρωσης. Εϊναι απαράδεκτα αυτά που λέτε. Οι αστυνομικοί έσπρωξαν αυτές τις δυνάμεις εδώ, για να βομβαρδίσουν την διαδήλωση. Οσα γίνονται είναι ζωντανή απόδειξη για όσα θα γίνουν. Αν νομίζετε ότι φοβόμαστε, γελιέστε. Πείτε μας γιατί έφαγαν δακρυγόνα οι βουλευτές του ΚΚΕ. Χτύπησαν όλη τη διαδήλωση. Αυτό που κάνατε ήταν προβοκατόρικο οργανωμένο σχέδιο να χτυπηθεί η διαδήλωση και να έχετε επιχειρήματα για τις περιουσίες και όσα λέτε. Αποσύρετε το νομοσχέδιο. Δεν θα περάσουν αυτά».

- Κ. Χύτας (Ελ. Λύση): κάντε κακούργημα τους τραμπουκισμούς. Συλλάβετε τους μπαχαλάκηδες.


Κ. Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ): Με όσα βλέπουμε επιβεβαιώνεται η άποψή μας ότι πρέπει η κυβέρνηση να αποσύρει την διάταξη για την αστική ευθύνη των διοργανωτών.


Δ. Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά. Επιχειρήσατε να διαλύσετε την διαδήλωση η οποία συνεχίζεται παρά την προσπάθειά σας. Σήμερα απο τον Χρυσοχοϊδη οργανώθηκε προβοκάτσια. Για να δείξει δήθεν πυγμή απέναντι στους διαδηλωτές. Μίλησε ο υπουργός για δολοφονική επίθεση . Ποιος την έκανε την δολοφονική επίθεση; Οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χτυπήθηκε στην Βουκουρεστίου. Οργανώσατε επιχείρηση προβοκάτσιας και πρέπει να παραιτηθείτε. Εκτός και αν η προβοκάτσια οργανώθηκε απο αυτονομημένους θύλακες της αστυνομίας και οφείλετε να τους καταγγείλετε. Αφήστε αυτά που ξέρετε. Εικόνα από σκοτεινό μέλλον είναι η σημερινή και μόνο ντροπή πρέπει να νιώθετε.


Σπ. Λιβανός (ΝΔ): με την συμπεριφορά σας η πρόθεσή σας ήταν να πυροδοτήσετε την κατάσταση. Αφήστε μας να μιλήσουμε και να ακουστούμε. Οι κατηγορίες που εκτοξεύετε περι φασισμού επιστρέφονται. Η ΝΔ καλεί όλες τις πτέρυγες της βουλής να μην προκαλούμε άλλη ένταση εντός του κοινοβουλίου γιατί μεταφέρεται και εκτός. Είναι λάθος να ρίχνετε λάδι στην φωτιά. Ποιος ωφελείται απο αυτό. Κανείς. Η διαδήλωση συνεχίζεται δεν διεκόπη. Η ενημέρωση που έχει η κυβέρνηση είναι ότι απο την ειρηνική πορεία των οργανώσεων ξέφυγε ένα τμήμα που πέταξε 10-15 μολότοφ.

Σε αυτό αντέδρασε η αστυνομία. Η πρότασή η δική μας είναι να σταματήσουν οι διχαστικές λογικές. Σεβόμαστε την διαδήλωση αλλά να σεβαστούμε και το κράτος δικαίου την τάξη και την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Να σεβόμαστε την Δημοκρατία. Ρίξτε τους τόνους και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και μην συνεχίζετε την πυρπόληση μέσα στην Βουλή που πυροδοτεί την ένταση έξω απο την Βουλή.



Μ. Χρυσοχοϊδης: να ενημερώσω επισήμως την Βουλή τι ακριβώς συνέβη. Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση έξω. Περίπου 6-7 χιλ ίσως παραπάνω. Το μεγάλο μπλοκ του ΠΑΜΕ είναι συντεταγμένο και παραμένει. Η διαδήλωση συνεχίζεται.

Δεν έκανε κάτι το μέτωπο του ΠΑΜΕ δεν προκάλεσε.

1000 άτομα επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

(Φωνές απο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ)


Δεν θέλετε η Βουλή να είναι ενήμερη; 1.000 άτομα επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν 15 μολότοφ μπροστά στην Βουλή και τους απώθησαν οι δυνάμεις προκειμένου να μην τραυματιστούν άνθρωποι και να μην γίνουν ζημιές.

Ήδη αυτή την στιγμή εξαιτίας του γεγονότος έχουν γίνει 9 συλλήψεις απο αυτούς που επιτέθηκαν με μολότοφ. Έχουν γίνει άλλες 8 προσαγωγές. Εχουν βρεθεί πέριξ του Συντάγματος μη χρησιμοποιημένες μολότοφ . Υπήρχε σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης και σχέδιο να κάνουν ζημιά Οσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και εμείς στη ηγεσία στο υπουργείο δεν θα ξανά αφήσουμε ούτε να γίνουν ζημιές ούτε να τραυματιστούν άνθρωποι. Όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα θα συλλαμβάνεται. Αυτοί που διέλυσαν ή επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση είναι τα συγκεκριμένα άτομα. Επαναλαμβάνω με σεβασμό και απευθύνομαι στο ΚΚΕ. Δεν αφορά στο ΚΚΕ . Οι άνθρωποι σας είναι υποδειγματικοί. Εμείς ως ηγεσία στο πλαίσιο και του νέου νόμου που βάζει εγγυήσεις έχουμε ως βασική προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή την περιουσία των ανθρώπων και την ασφάλεια των αστυνομικών. Ετσι θα συνεχίσουμε.


Ν. Βούτσης: υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο απο αυτά που γίνονται έξω. Είναι η ενημέρωση που σας έδωσαν. Υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο. Οτι εσείς ασπαστήκατε αυτή την ενημέρωση για 1000 που θέλησαν να δολοφονήσουν και δεν αφορά το ΠΑΜΕ. Είναι εκτός πραγματικότητας. Σας λέω γιατί το είδα. Την διαλύσατε εσείς την διαδήλωση σε κλίμακα 200 μέτρων. Υπήρξαν κρότου λάμψης πριν τις μολότοφ. Υπάρχει φωτογραφία ανθρώπου που ήταν στον περίβολο της Βουλής ντυμένου όχι με αστυνομικά ο οποίος με γουόκι τόκι είχε επαφή πιθανότατα και με άτομα που έκαναν με άτομα που έκαναν αυτές τις έκνομες ενέργειες. Αυτά που έγιναν εδώ έρχονται απο το βαθύ μέλλον της μεταπολίτευσης. Ξέρετε πόσες προβοκάτσιες έχουν γίνει και πόσες μεγάλες διαδηλώσεις έχουν διαλυθεί με το πρόσχημα επεισοδίων. Υπάρχει καταγγελία ότι χτύπησαν με μηχανές ΔΕΛΤΑ επώνυμους διαδηλωτές. Μην χρεώνεστε μια τέτοια στιγμή με μια λάθος απολύτως λάθος ενημέρωση που αντιστρέφει τα γεγονότα. Δείξατε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και για τακτικούς λόγους εξαιρέσατε το ΠΑΜΕ για να δείξετε τους ηθικούς υπεύθυνους για τους μπαχαλάκηδες. Συνέλθετε. Το πολιτικό μέγεθος του να βρίσκεστε καθημερινά ενώπιον καταγγελιών για χτυπήματα δεν σας τιμά και δεν βοηθά την παράταξη του νόμου και της τάξης. Αναλογιστείτε πολιτικά . Αν σας υπερβαίνουν τα γεγονότα να ζητήσετε τις παραιτήσεις εκείνων που σας υπερέβησαν ή να παραιτηθείτε


Μ. Χρυσοχοϊδης: οσα λέτε δείχνουν ότι εσείς κανετε μια έρευνα και καταλήξατε σε κάποια συμπεράσματα. Είναι επιπόλαιο αυτό που κάνετε. Προκειμένου απόψε εδώ στην μάχη που δίνεται για μια υπόθεση που αφορά την Δημοκρατία να κερδίσετε εντυπώσεις. Σας τα γυρνάω όλα πίσω γιατί αυτά που κάνετε είναι απαράδεκτα. Δεν είναι υπεύθυνα. Πήρα πληροφόρηση απο την αρμόδια αρχή που λέγεται Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κάνω επίσημη ενημέρωση και σας λέω ότι έχουμε 6 τραυματίες αστυνομικούς και δεκάδες μολοτοφ. Εσείς κάνετε εκτιμήσεις. Αυτά λοιπόν δεν θα περάσουν εδώ. Θα ψηφιστεί δημοκρατικά το νομοσχέδιο. Σας διαβεβαιώνων ότι δεν θα αφήσουμε ανθρώπινη ζωή και περιουσία να θιγεί

Ειδήσεις σήμερα

Όλες οι αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Κίνητρα για «καθαρά» ΙΧ, επαναπατρισμό κεφαλαίων και επενδύσεις

Αποπλάνηση μαθητριών σε Ηλιούπολη και Ερέτρια: Προφυλακίστηκαν ο 44χρονος καθηγητής κι ο 51χρονος δάσκαλος

Κορωνοϊός: Κοντά σε νέο μοριακό τεστ Έλληνες ερευνητές γράφει το Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης