«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού», προειδοποίησε ο γνωστός λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν «τοπικά lockdowns στα νησιά. Αν δηλαδή σε ένα νησί αυξηθούν πάρα πολύ τα κρούσματα τι θα γίνει;», τόνισε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα χθεσινά 50 κρούσματα «χτυπάνε όχι ένα, αλλά πολλά καμπανάκια» και ζήτησε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων μιλώντας για καθολικούς ελέγχους και «διβατήρια υγείας» σε όλες τις πύλες εισόδου, αλλά και στον γενικό πληθυσμό σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι «μικτό».
«Επειδή δεν μπορεί η χώρα να ζήσει χωρίς τουρίστες, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ώστε να είναι ακίνδυνοι. Το πρώτο θέμα για τους τουρίστες είναι ο έλεγχος στις πύλες εισόδου. Είναι θέμα κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά οι λοιμωξιολόγοι θα επιθυμούσαμε να γίνεται καθολικός έλεγχος όχι μόνο στα χερσαία σύνορα, αλλά σε όλες τις πύλες εισόδου. Θα επιθυμούσαμε να υπήρχε ένα διαβατήριο υγείας. Με τους τουρίστες που έρχονται και μπορεί να είναι θετικοί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί, αλλά μεταδίδουν, πηγαίνουν σε κάποιο μέρος, δεν κάθονται το 24ωρο που απαιτείται μέσα, διασπείρουν ενδεχομένως στην κοινότητα και εκεί υπάρχει το πρώτο πρόβλημα με τα εισαγόμενα», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.
Το δεύτερο πρόβλημα, όπως είπε, είναι ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα. Εξέφρασε την αντίθεσή του με τα πανηγυρία σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να μην επιτρέπονται, αλλά και με την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και την «απελευθέρωση» του αριθμού ατόμων στα τραπέζια.
Καθηλωτικές εμπειρίες σε έναν εμβληματικό προορισμό που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την ψυχαγωγία και την απόλαυση, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη της κοινότητας του Ploom*.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς