ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή

ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή

Στις 2 συνεδριάζει εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα - «Κίτρινη κάρτα» η πρώτη αντίδραση της Φώφης Γεννηματά

papandreoy-gennimata
Προσωρινή διέξοδο από την πρωτοφανή κρίση που προκάλεσαν οι διαφοροποιήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, θα προσπαθήσει να βρει σήμερα το μεσημέρι (στις 2) η Φώφη Γεννηματά, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά θα κινηθεί στη γραμμή της σκληρής πολιτικής αποδοκιμασίας, με αυστηρές συστάσεις και την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι στην παραμικρή νέα διαφοροποίηση θα προχωρήσει σε διαγραφές. Η «κίτρινη κάρτα» φαίνεται να είναι μία επιλογή συμβιβασμού, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη τώρα με την παπανδρεϊκή πτέρυγα, που δείχνει πάντως εδώ και καιρό σημάδια πολιτικής αυτονόμησης.

Η συνεδρίαση γίνεται σε ηλεκτρισμένο κλίμα, καθώς η κυρία Γεννηματά δέχθηκε εισηγήσεις το βράδυ της Πέμπτης να διαγράψει τα δύο στελέχη, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος και ουσιαστικά συνέπλευσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι φλερτάρουν στο παρασκήνιο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά προβληματίστηκε, καθώς η κίνηση του κ. Παπανδρέου ερμηνεύτηκε ως ευθεία αμφισβήτηση προς την ίδια και τις επιλογές της. Ειδικά οι βουλευτές που ήταν εναντίον του νομοσχεδίου, αλλά πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή για λόγους διαφύλαξης της ενότητας και της συνοχής, διαμήνυσαν στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ότι εάν δεν λάβει αυστηρά μέτρα δεν πρόκειται να ευθυγραμμιστούν άλλη φορά με την ηγεσία, εφόσον διαφωνούν.

Βουλευτές όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Εύη Λιακούλη και άλλοι εκφράζουν έντονη δυσφορία και ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονη κριτική τόσο στους δύο διαφωνούντες, όσο και στην ηγεσία για την ενοχή που επιδεικνύει.

Ειδικά για τον κ. Καστανίδη κάποιοι επισημαίνουν ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη κομματική συνεδρίαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σεβόμενος την απόφαση της ηγεσίας, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση.

Το θέμα που απασχολεί τη Χαριλάου Τρικούπη είναι πρωτίστως το πλήγμα που δέχεται η ίδια η κυρία Γεννηματά με την κίνηση του κ. Παπανδρέου με την ταυτόχρονη αμφισβήτηση της ίδιας της ενότητας του Κινήματος. Ουσιαστικά το κόμμα είναι στα δύο, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναζητεί τρόπο να επιβεβαιώσει το ηγετικό της κύρος πριν είναι αργά. Ήδη κατηγορείται από παραδοσιακούς αντιπαπανδρεϊκούς και εναπομείναντες βενιζελικούς ότι εκείνη ευθύνεται για την επαναφορά του κ. Παπανδρέου από την πολιτική ναφθαλίνη και την είσοδό του στη Βουλή με τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ.

Κλείσιμο
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται εκρηκτική και απρόβλεπτη, εάν οι βουλευτές αποφασίσουν να μιλήσουν ανοιχτά. Και ειδικά εάν οι κύριοι Παπανδρέου και Καστανίδης είναι παρόντες και αποφασίσουν να απαντήσουν την πολιτική αποδοκιμασία και επίπληξη και προκαλέσουν κι άλλο την κυρία Γεννηματά! Εκτός κι αν πρυτανεύσουν λογικές συμβιβασμού, που θα μετατοπίσουν την οριστική επίλυση του προβλήματος στο μέλλον.

Δείτε βίντεο: ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή
ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή



Ειδήσεις σήμερα:

UNESCO: Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Αγία Σοφία, έχει νομικές δεσμεύσεις η Τουρκία

Χειροπέδες ξανά στον καταδικασθέντα για παιδεραστία Νίκο Σειραγάκη

Καστοριά: Έδωσε μάχη σώμα με σώμα με αρκούδα - Τον έσωσαν τα σκυλιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης