Όλα αλλάζουν! Εμείς;
takis-trakouselis01

Τάκης Τρακουσέλλης

Όλα αλλάζουν! Εμείς;

Το αυτοκίνητο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και οι αλλαγές που συντελούνται σε αυτό δείχνουν τα νέα δεδομένα που έρχονται

Διάβαζα προ ημερών ένα άρθρο σε οικονομικό έντυπο που συνόδευε την είδηση της έναρξης της παραγωγής του VW ID.Buzz με τον τίτλο «Ματιά στο μέλλον». Αλήθεια σε ποιο μέλλον αναφέρεστε; Αυτό είναι το παρόν. Το ID.Buzz το είχαμε στα χέρια μας για δοκιμή πριν από δύο μήνες. Αυτό είναι το σήμερα και πρέπει κάποια στιγμή να το αποδεχτούμε.

Αναμφίβολα οι αλλαγές τρομάζουν. Και αν αυτές είναι τόσο δραστικές (όπως του αυτοκινήτου και της μετακίνησης), τρομάζουν τόσο πολύ που υποσυνείδητα προσπαθούμε να τις απορρίπτουμε, μεταθέτοντάς τις στο μέλλον.

Ωστόσο, στην εποχή της ταχύτητας και της εξέλιξης πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και προετοιμασμένοι για τις αλλαγές που ήρθαν και που έρχονται. Ιδιαίτερα όταν αυτές είναι για καλό.

Πρέπει, λοιπόν, να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις, όπως οφείλουμε και να εργαστούμε με αυτές. Ο λόγος και για τους εμπόρους αυτοκινήτων, για τους οποίους αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο πώς θα πωλούν και θα εμπορεύονται τα αυτοκίνητα. Η ψηφιακή εποχή άλλαξε τα πάντα. Ετσι θα αλλάξει και ο τρόπος πώλησης αυτοκινήτων που θα γίνεται σύντομα μόνο μέσω Διαδικτύου.

Αυτή η νέα πραγματικότητα θα περιορίσει δραστικά την επικοινωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον πωλητή, παράλληλα όμως θα αυξηθεί η ανάγκη για την υποστήριξη μετά την πώληση, η οποία ακόμα και σήμερα είναι πιο σημαντική από την ίδια πώληση. Ομοίως και οι μεταπωλήσεις των αυτοκινήτων, οι οποίες θα κατευθύνονται από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο δίκτυο των εμπόρων τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση λήφθηκε μια σημαντική απόφαση που αφορά τις εταιρείες leasing, ενοικιάσεων κ.λπ., οι οποίες θα είναι υποχρεωμένες πλέον να επιστρέφουν (να πωλούν πίσω δηλαδή) τα αυτοκίνητα που αγοράζουν, στις εισαγωγικές των αυτοκινητοβιομηχανιών από τις οποίες τα αγόρασαν. Αυτές με τη σειρά τους θα τα στέλνουν στο δίκτυο εμπόρων τους για να πουληθούν ως μεταχειρισμένα. Με αυτόν τον τρόπο θα παρακολουθείται απόλυτα και όλη η πορεία του αυτοκινήτου, μειώνοντας φαινόμενα παραποίησης χιλιομέτρων κ.λπ.

Η ψηφιακή εποχή, λοιπόν, άλλαξε τα δεδομένα. Δεν ακύρωσε, όμως, τα πάντα.

Για παράδειγμα, η αυτοκινητική ενημέρωση μετατέθηκε σε μεγάλο βαθμό στα ψηφιακά Μέσα, όπως το newsauto.gr, το οποίο επισκέπτονται πάνω 4.000.000 μοναδικοί αναγνώστες τον μήνα (!).

Το ψηφιακό Μέσο, ωστόσο, δεν κατήργησε το χαρτί, όπως το περιοδικό car, το οποίο εκδόθηκε από τον όμιλό μας πριν από πέντε χρόνια και σχεδόν κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, που κυκλοφορεί με το «Πρώτο Θέμα», εξαντλείται. Κι αυτό συμβαίνει επειδή αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά.

Αλλάζουν τα δεδομένα λοιπόν, αλλάζουμε κι εμείς και απολαμβάνουμε το νέο που έρχεται.

Γιατί το νέο πάντα σε αναζωογονεί και σε αναβαθμίζει…



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK