Πατρίς, θρησκεία, ΝΑΤΟ, Ορθοδοξία
blogtzanakis-_1_

Στέφανος Τζανάκης

Πατρίς, θρησκεία, ΝΑΤΟ, Ορθοδοξία

Η αλήθεια είναι ότι στην πιο δύσκολη θέση εν όψει των ευρωεκλογών είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Όχι αυτοί οι νεοφώτιστοι που ενθουσιάστηκαν από το θαύμα της βάφτισης του Στέφανου Κασσελάκη ή από την κίνησή του να ανοίξει το σπίτι των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στο Κολωνάκι για τις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά εκείνο το 59% των ψηφοφόρων του περασμένου Ιουνίου, οι οποίοι παραμένουν στο κόμμα, κάποιοι επειδή δεν βρίσκουν άλλη επιλογή, κάποιοι απλώς για να δώσουν μία τελευταία ευκαιρία στον χώρο.

Αυτό το 59% που δηλώνει ότι παραμένει συσπειρωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά – άλλωστε ο πρόεδρος δεν αφήνει περιθώριο να σκεφτεί κανείς κάτι διαφορετικό – ότι αν την 10η Ιουνίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στη δεύτερη θέση και μάλιστα με ποσοστά λίγο πάνω από εκείνα του περασμένου Ιουνίου, τότε το πάνω χέρι θα το έχουν πια, πέρα από τον ίδιον τον Στέφανο Κασελάκη, οι Ηρακλείς του στέμματός του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις και την πολιτική του κόμματος.

Ποια είναι η νέα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Πατρίς , θρησκεία, ΝΑΤΟ, Ορθοδοξία – ολίγον από αναρτήσεις στο twitter και πρωινάδικα. Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να ιδιωτεύει στην παρούσα συγκυρία, αλλά ο Κασσελάκης δείχνει να έχει πολύ περισσότερα κοινά με αυτόν παρά με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ανέχθηκαν για 4 χρόνια τις πολιτικές ιδιαιτερότητες του Καμμένου, τίμησαν κάποια από τα στελέχη του – για παράδειγμα, η Έλενα Κουντουρά – αλλά γενικώς το σύνθημα ήταν «σε απόσταση κι αγαπημένοι». Τώρα, μία πιο american dream εκδοχή του είναι ο πρόεδρος του κόμματός τους. Και το κυριότερο: Ακόμα και οι πλέον φανατικοί οπαδοί του κ. Κασσελάκη δύσκολα μπορούν να τον φανταστούν να γίνεται πρωθυπουργός με την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας.

Όχι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ένα τέκνο της θλιβερής συγκυρίας των μνημονίων – η Ιστορία δεν γράφεται με «αν», αλλά είναι μάλλον προφανές ότι αν δεν υπήρχε η χρεοκοπία της χώρας, τα μνημόνια και η συσσωρευμένη οργή για τις αδιανόητες περικοπές στο βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας που επέβαλαν οι δανειστές, δεν επρόκειτο ποτέ να φτάσει στο 35% του 2015, παρά τις αναμφισβήτητες επικοινωνιακές του δυνατότητες.

Κλείσιμο
Όμως, η Ελλάδα δεν είναι πια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – και ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να εντυπωσιάζει συγκεκριμένα κοινά με τις εκμυστηριεύσεις του για τον σταυρό που σχηματίστηκε από το λάδι της βάφτισής του και να οδηγεί τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη να παραδέχονται ότι ούτε οι ίδιοι θα τα έλεγαν καλύτερα για το ρόλο του ΝΑΤΟ στην διασφάλιση των συμφερόντων της Δύσης – οπότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν όμως το σχέδιο πετύχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει το 17% στις ευρωεκλογές, τότε ο δρόμος είναι ορθάνοικτος για το κόμμα ΙΧ που στήνει από την πρώτη μέρα της εκλογής του ο Στέφανος Κασσελάκης. Ένα κόμμα για τους fans του, στο οποίο οι μισοί – και παραπάνω – ψηφοφόροι δεν θα έχουν λόγο να ξαναψηφίσουν, αλλά και δεν θα χρειάζεται: ο πρόεδρος θα έχει κάνει τη δουλειά του και θα παραμείνει ως ένας από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής της χώρας για το προβλεπτό μέλλον. Είτε με τους «παλιούς» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, είτε χωρίς αυτούς…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK