Απόλυση τώρα!
antipas

Γιάννης Αντύπας

Απόλυση τώρα!

Είδα και άκουσα δηλώσεις “υπευθύνων” ότι θα πέσει άπλετο φως στο κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πως θα λάμψει η αλήθεια. Και άλλα τέτοια ηρωικά. Στο θέμα του κορωνοϊού, όμως, δεν χωρούν ηρωισμοί. Βασικά είναι αδιανόητο να γίνεται κουβέντα για το αν θα μείνει ή όχι στην υπηρεσία ένας/μία υπάλληλος που πλαστογράφησε έγγραφα. Πόσο μάλλον όταν στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα απολυτήριο λυκείου

Μιλάμε για πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τα οποία δίνουν το δικαίωμα σε ανθρώπους να βρίσκονται δίπλα σε άλλους, πιστεύοντας οι τελευταίοι πως οι πρώτοι ότι είναι εμβολιασμένοι! Μια πραγματική κινητή “βόμβα”. Και δεν μιλάμε για ένα στιγμιαίο λάθος, για μία παρορμητική απόφαση. Υπήρξε σκέψη και σχεδιασμός. Και στην περίπτωση που έχει βγει στο φως της δημοσιότητας, υπήρξε και επανάληψη της πράξης. Πολλές φορές μάλιστα.


Δεν έχω αμφιβολία ότι ο τίτλος είναι σκληρός. Και εγώ δεν είμαι σκληρός άνθρωπος. Αλλά, κάποτε θα πρέπει να υπάρξει ένας σαφές μήνυμα προς όλους όσοι εκμεταλλεύονται τη θέση τους για παράνομες πράξεις. Και αυτό ισχύει, τηρουμένων των αναλογιών, για κάθε παράνομο. Για τον δασικό υπάλληλο που επέτρεψε αυθαίρετο στο δάσος, για τον πολεοδόμο, τον εφοριακό κοκ. Και για τους δημοσιογράφους, βεβαίως. Ισχύει για όλους μας. Αλλιώς αποδεχόμαστε μία κοινωνία με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Με νόμους που για άλλους θα ισχύουν και για άλλους όχι. Για άλλους δε θα δικαιολογείται ούτε καν άγνοια νόμου και σε άλλους θα επιτρέπεται η εσωτερική ενημέρωση, η κατάχρηση προνομίων κοκ. Δεν είναι μόνο άδικο, δεν είναι λειτουργικό.


Ένας αστυνομικός που κοιτάζει αλλού την ώρα του εγκλήματος, ένας εφοριακός που θάβει στα συρτάρια του υποθέσεις, ένας δικαστικός που εκδίδει αποφάσεις κατά παραγγελία, ακόμη και ένας διοικητικός υπάλληλος που κάνει εγγραφή σε πανεπιστήμιο από το παράθυρο, κανείς τους δεν αξίζει να είναι δημόσιος λειτουργός. Είναι βαριά η ευθύνη να είσαι δημόσιος υπάλληλος και αν δεν νιώθεις το καθήκον που αναλαμβάνεις την ημέρα που ορκίζεσαι δεν αξίζεις να έχεις τη θέση. Είναι άδικο για την κοινωνία. Δεν είναι λειτουργικό. Αλίμονο αν ο βοσκός είναι “φίλος” του λύκου. Μπορεί να είναι ανεκτό να μην είναι ο “βοσκός” εξαιρετικά επιμελής στα καθήκοντά του. Μπορεί να είναι ανεκτό να κολλάει αργίες και απεργίες στα Σαββατοκύριακα, αλλά το να πλαστογραφεί έγγραφα, αποφάσεις κοκ είναι απαράδεκτο.


Γιατί θίγει τον θεμέλιο λίθο της δημόσιας διοίκησης: που είναι η εμπιστοσύνη στην τήρηση των αρχείων. Αλλιώς, ο καθένας θα κάνει ότι μπορεί. Άλλος θα αλλάζει ιδιοκτήτες σε ακίνητα, άλλος θα αλλάζει ονόματα σε λογαριασμούς! Πιστεύετε ότι αυτά δεν γίνονται; Δεν ξέρω. Δεν νιώθω εμπιστοσύνη ότι κάποιος που μπορεί, εφόσον ξέρει ότι και να πιαστεί δεν θα τιμωρηθεί, δεν θα πειράξει τίτλους ιδιοκτησίας σε ένα ακίνητο που βλέπει ακατοίκητο και ανυπεράσπιστο για χρόνια. Δεν ξέρω αν αύριο δεν θα πλαστογραφούνται πιστοποιητικά υγείας για γυμναστήρια, σχολεία κοκ. Εύχομαι οι φόβοι μου να είναι υπερβολικοί.


Σε κάθε περίπτωση, το “παράθυρο” δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει ανοιχτό. Δεν είναι δυνατόν να μείνουν στο σύστημα υγείας διοικητικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό που “πείραξε” πιστοποιητικά εμβολιασμού, χρησιμοποίησε εξετάσεις άλλων για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης κοκ. Γιατί, δεν μιλάμε απλά για παράνομη πράξη. Δεν μιλάμε για οικονομικό όφελος ή οικονομική ζημία. Μιλάμε για ανθρώπους που παίζουν με τις ζωές των άλλων. Τις δικές μας ζωές. Τις ζωές των συναδέλφων μας. Τις ζωές των συγγενών μας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.


Η έρευνα και η απόφαση για την πλαστογράφηση πιστοποιητικών εμβολιασμού δεν μπορεί να πάει στις καλένδες. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν κάποιοι η υπόθεση να ξεχαστεί ή το κλίμα να αποφορτιστεί. Η έρευνα και η απόφαση είναι κρίσιμο να ολοκληρωθούν άμεσα. Για να ξέρει η κοινή γνώμη, για να γνωρίζουν όλοι όσοι το σκέφτονται να πειράξουν τα εμβολιαστικά αρχεία. Γιατί, απ’ ότι βλέπω στα κανάλια, είναι αρκετοί που το ψάχνουν. Και, προφανώς, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα και να τεθούν δικλείδες ασφαλείας για τους εμβολιασμούς από ιδιώτες ιατρούς. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γίνει αν το θέμα αφεθεί στην τύχη του, χωρίς να αμφισβητώ τον όρκο στον Ιπποκράτη κανενός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ