Η κορύφωση της πολιτικής ανανδρείας: μοναδική η μάχη εντυπώσεων για τις συντάξεις
patsopoulos01

Γ. Ι. Πατσόπουλος

Η κορύφωση της πολιτικής ανανδρείας: μοναδική η μάχη εντυπώσεων για τις συντάξεις

Λάθος αγώνες, σε λάθος γήπεδο, σε λάθος timing. Φανερό είναι ότι οι Ελληνες πολιτικοί δεν έχουν καλή σχέση ούτε με την Ιστορία, ούτε με τις κοινωνικές ευαισθησίες, ούτε με την αισθητική. Εξαιρείται η πολυετής εξάσκηση στον προφορικό λόγο και στην επικοινωνιακή παραποίηση της πραγματικότητας. Ακόμη κι εκεί, όπου είναι ιδιαίτερα προπονημένοι, κάνουν το λάθος να γίνονται κακέκτυπα αντίγραφα μικροπρεπών τεχνασμάτων του παρελθόντος που εντυπωσίαζαν τους ιθαγενείς.

Η πολιτική, δηλαδή «η σύγκρουση συμφερόντων που μεταμφιέζεται σε σύγκρουση αρχών», έχασε ακόμη και το κάποιο επίπεδό της. Τα δύο «μεγάλα» κόμματα ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην πλάτη των συνταξιούχων. Διάλεξαν ένα γήπεδο που το θεωρούν εύκολο. Και οι δύο περικόπτουν τις συντάξεις όταν είναι κυβερνήσεις, αλλά ταυτόχρονα γίνονται φανατικοί υπερασπιστικές και υπερπροστατεύουν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα όταν είναι στην αντιπολίτευση. Και κάποια χρονική περίοδο που λέγεται «προεκλογική» το καθήκον τους να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της σύνταξης μετατρέπεται σε μανία, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να απορούν: «Αφού μας αγαπούν τόσο πολύ προς τι αυτοί οι αντιαισθητικοί καβγάδες;».

Προσέξτε συμπτώματα κυβέρνησης που δηλώνει μεγάλη αδυναμία και υψηλό επίπεδο σεβασμού στην τρίτη ηλικία. Αφού νομοθέτησαν νέες περικοπές από 1/1/2019, υπακούοντας στις εντολές των αφεντικών τους, σε εποχή όπου τόσο ο χρόνος των εκλογών όσο και η 1/1/2019 φαινόταν ότι έχουν πολύ μέλλον, σήμερα που οι ημερομηνίες αυτές πλησιάζουν δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμόσουν του νόμους που ψήφισαν οι ίδιοι!

Θαυμάστε σκέψεις φανατικού οπαδού και καλού μαθητή του γκεμπελισμού: «Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εντολή στις υπηρεσίες, μέσω εγκυκλίου ή υπουργικής απόφασης, να καθυστερήσουν τον υπολογισμό των περικοπών μέχρι τις εκλογές και το ποσό που θα προκύψει να παρακρατηθεί τμηματικά. Αν χάσουμε, την καυτή πατάτα θα ’χει ο αντίπαλος. Αν κερδίσουμε, δεν θα μας ενδιαφέρει πλέον».

Αντίθετα, η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ με το να επαναλαμβάνουν τόσο συχνά το γεγονός των περικοπών από 1/1/2019 μοιάζει σαν να εύχονται την πραγματοποίηση αυτής της χυδαιότητας, νομίζοντας ότι έτσι η «νίκη» τους θα είναι περισσότερο βέβαιη. Λησμόνησαν ότι η παράταξή τους άρχισε την «εύκολη οικονομία» με τις περικοπές των συντάξεων. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Στις εκτελέσεις των καταδίκων δεν φταίνε μόνο όσοι δίνουν τη χαριστική βολή. Ευθύνονται όλοι οι εκτελεστές και κάθε ηθικός αυτουργός. Πολύ απλά: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Αλλη παρατήρηση: προσέξατε ότι η υπερβολική προπόνηση στη γλώσσα την καθιστά πολλές φορές αυτοδύναμη. Η καημένη! Υπερεκτιμά τις δυνάμεις της και νομίζει ότι μπορεί να εκφράζεται μόνη της χωρίς εντολές από τον εγκέφαλο. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο εφησυχασμός των δανειστών με τους συνταξιούχους, που οι περισσότεροι είναι άνω των 70 ετών. Τα επόμενα χρόνια ο αριθμός όσων κοστίζουν ακριβά θα μειώνεται λόγω του αναμενόμενου. Πολύ δυσάρεστο για τον ομιλητή, δεν πρόλαβε να το σκεφθεί. Η υπερβολική εξάσκηση της γλώσσας την έκανε ταχύτερη από τον εγκέφαλο.

Ευχαριστούμε πολύ είναι σαν να λένε οι δημοσιογράφοι και ιδιαίτερα οι γελοιογράφοι. Μας έδωσε ένα πιασάρικο θέμα για τη δουλειά μας. Να ’ναι καλά ο άνθρωπος! Είναι κλασική συνήθεια για όποιον καταλαμβάνει τον πρωθυπουργικό θώκο να εξαγγέλλει, μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, ότι είναι δήθεν πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Ο σημερινός είναι μόνο των ψηφοφόρων με ηλικία από 18 έως 69 ετών. Καλός για υπολογιστής μικρής εμβέλειας! Χάθηκαν οι εποχές που σας συγκινούσαν οι στίχοι που ακούγονταν στο άσμα του αείμνηστου τραγουδιστή: «Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί».
Αγαπητοί κύριοι πολιτικοί, περικόψτε ή καταργήστε καλύτερα τις δικές σας συντάξεις (οκτώ χρονάκια προϋπηρεσία και χωρίς πραγματική εργασία, μόνο βαρουφολογίες) και αφήστε ήσυχους τους συνταξιούχους που εργάστηκαν 35-40 χρόνια πληρώνοντας υψηλά ασφάλιστρα. Οι συντάξεις τους δεν είναι δώρο δικό σας σε αναξιοπαθούντες. Είναι τμηματική επιστροφή των δικών τους χρημάτων- και μάλιστα ποτέ του συνόλου. Εξάλλου, αν οι συντάξεις δεν ήταν ανταποδοτικές αλλά ελεημοσύνη, όπως νομίζει το κονκλάβιό σας, θα ’ταν όλες ισόποσες.

Τελειώνοντας, σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε εμάς για τους πολιτικούς σας αγώνες. Υπάρχουν τόσα θέματα για να μαλώνετε που είναι κρίμα να διαφωνείτε για μας, αφού όλοι ξέρουμε ότι κατά βάθος συμφωνείτε! Προτιμάτε την αύξηση της δημόσιας σπατάλης και την περικοπή των συντάξεων παρά το αντίθετο. Φυσικό, αφού είστε οι κατεξοχήν ωφελούμενοι από τον Γαργαντούα του Δημοσίου. Και ακόμα πιο φυσικό γιατί αυτό είναι εύκολο. Και εσείς είστε ικανοί μόνο για τα εύκολα. Είναι στη φύση σας!

Σταματήστε να μας χρησιμοποιείτε για τις εντυπώσεις στο τηλεοπτικό κοινό. Σκεφτήκατε μήπως αυτή η υπερβολική δήθεν υποστήριξη έχει αρνητικές συνέπειες; Θυμηθείτε την ιστορική φράση: «Ηταν κάτι χειρότερο από έγκλημα, ήταν λάθος»! Σας ευχόμαστε καλή αερολογία, καλή αντοχή στις φωνασκίες, καλή «επιτυχία». Οχι βέβαια και καλή συνέχιση του καταστροφικού σας έργου.

Κλείσιμο
Και μια συμβουλή, αν επιτρέπεται: ασχοληθείτε και λίγο με τα κάπως δύσκολα. Εξασκήστε και κάποια άλλα όργανα του σώματός σας εκτός από τη γλώσσα. Και σταματήστε να κουράζεστε τόσο πολύ για το καλό μας. Δεν μας χρειάζεται γιατί για το είδος σας ισχύει η φράση του κ. Κόυνερ: «Κουράζονται πάρα πολύ. Προετοιμάζουν το επόμενο λάθος τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ