Ένας σωτήρας χωρίς βαλίτσες και χαρτοσακούλες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ένας σωτήρας χωρίς βαλίτσες και χαρτοσακούλες

Πέρα από δημοσιογραφικές περιπλανήσεις και εκτιμήσεις. Τουτέστιν ποιος ο κερδισμένος και ποιος η ποιοι οι χαμένοι

Πέρα από την εκτίμηση ό, τι ο Κυριάκος μεν κερδίζει. Διότι το κέντρο βάρους μετατίθεται από τις επισυνδέσεις προς την Εύα, το Κατάρ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά από την άλλη, αν το ΠΑΣΟΚ, φορτωμένο με σκάνδαλα πολλά, θα γκρεμιστεί τότε και ο Τσίπρας θα κερδίσει.

Πράγμα που ουδείς γνωρίζει. Διότι μόλις άρχισε το στριπτίζ αποκαλύψεων και βαλιτσών. Και διότι εκεί είναι Βέλγιο, όχι Hellas όπου όλα τα σκάνδαλα καταλήγουν στον κάλαθο μνήμης, εθισμού και άλλων «σκουπιδιών».

Πέρα απ όλα αυτά που επεξεργάζονται αναλυτές, σχολιαστές, επαίοντες και πλήθος άλλων ειδικών. Η κατάληξη όπως εν συντομία μου την περιέγραψε κάποιος ανώνυμος, του πλήθους. Από εκεί που προέρχονται οι ψήφοι και φυσικά οι κυβερνήσεις. Ενας ανώνυμος που στο παρελθόν είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια μετακινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ «να μου κοβόταν το χέρι» μου είπε, στη συνέχεια πάλι ΠΑΣΟΚ και τώρα λέει κάτι που επί της ουσίας συμπυκνώνει αηδία, χλεύη και ναυτία. Όλα μαζί.

«Ελπίζω» μου είπε «ο θεός να αγαπάει την Εύα και όλους αυτούς μαζί τους πολιτικούς. Να τους αγαπάει τόσο πολύ ώστε να τους πάρει συντόμως μαζί του. Και εμείς στη συνέχεια να τους ρίξουμε σ ένα πηγάδι που θα το τσιμεντώσουμε τόσο καλά που κανείς να μην μπορέσει να διαφύγει».

Κλείσιμο
Επειδή λοιπόν οι ιδεολογίες, οι σημαίες και όλα τα χρώματα είναι μάλλον καπνός στα μάτια των ψηφοφόρων. Επειδή συμφέρον, απληστία, κυνισμός. Επειδή τα ονόματα προέρχονται από πολλές κατευθύνσεις. Όπως Ανδρέας Πάτσης από τη Νέα Δημοκρατία. Όπως ο Παπαδημούλης με τα τόσα διαμερίσματα. Και όπως ο Εύα Καιλή, της τεχνολογίας και της πρωτοπορίας. Επειδή αύριο, μεθαύριο κάποιος άλλος στη σέντρα θα βγει.

Επειδή λοιπόν είτε γαλάζιος, είτε πράσινος, είτε ροζ «κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι». Και επειδή η Αριστερά, κυρίως με τις σοσιαλδημοκρατικές και άλλες συστημικές εκδοχές της, έχει ξεπέσει στο επίπεδο «όλα για πούλημα». Το πιθανότερο σενάριο είναι η εκτόξευση της άκρας δεξιάς. Πράγμα που συμβαίνει εδώ και κάμποσο καιρό σε όλα σχεδόν τα γεωγραφικά σημεία της γηραιάς Ηπείρου.

Όπως έλεγε και έτερος «ανώνυμος» κοινός θνητός, διόλου χρυσαυγίτης και φασίστας «μοναδική ελπίδα είναι η έλευση ενός σοβαρού δικτάτορα που δεν θα αγγίζει τον λαό αλλά θα συλλαμβάνει και θα φυλακίζει κάθε απατεώνα, κλέφτη και διεφθαρμένο πολιτικό».

Μεθερμηνευόμενα όλα αυτά και πολλά άλλα λαικά, το έδαφος εντελώς καρποφόρο για την έλευση ενός σωτήρα και για την κήρυξη μιας επιχείρησης με τον τίτλο «καθαρά χέρια».

Είναι ζήτημα χρόνου. Αφθονη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια. Αφθονία αηδίας και ναυτίας. Αφθονία ψηφοφόρων που δεν ξέρουν τι και ποιον να ψηφίσουν. Σεισμός πολλών Ρίχτερ προ των πυλών. Και μετά απ αυτό, ουδείς θα δικαιούται να παριστάνει τον ανήξερο και τον εμβρόντητο.

Οι βαλίτσες, οι χαρτοσακούλες, οι επισυνδέσεις, το real estate των αριστερών και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει στο μέλλον το εκλογικό, σπρώχνουν όλα μαζί προς τα καθαρά χέρια και την «καρατόμηση» της τρέχουσας πολιτικής. Όπως στρώσατε έτσι θα κοιμηθείτε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ