Σηκωθείτε και φύγετε! Όχι γι' αυτούς που πήρατε στο λαιμό σας, αλλά γιατί θα σκοτώσετε κι άλλους...
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Σηκωθείτε και φύγετε! Όχι γι' αυτούς που πήρατε στο λαιμό σας, αλλά γιατί θα σκοτώσετε κι άλλους...

Παραιτηθείτε, κύριοι. Μαζέψτε τα με συνοπτικές διαδικασίες, κλείστε το, αφήστε τα κλειδιά στην πόρτα και σηκωθείτε και φύγετε, να μην σας ξαναδούμε.

Ναι, σε σας απευθύνομαι, κύριε αναπληρωτή υπουργέ Προστασίας, Νίκο Τόσκα. Σε σας, που ψάχνετε να βρείτε τι έγινε λάθος στη διαχείριση της κρίσης με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι -και δεν βρίσκετε.

Σε σας, κύριε αρχηγέ της Πυροσβεστικής, Σωτήρη Τερζούδη, που λέτε εκ των υστέρων και με ψύχραιμη, θεωρητικά, ματιά, ότι δεν θα κάνατε τίποτα διαφορετικά. Το λέτε αυτό ανερυθρίαστα, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 88 και ακόμα μετράμε. Είστε πλέον δημόσιος κίνδυνος, γιατί, αυτό που μας λέτε ουσιαστικά, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και εν όψει της κορύφωσής της, είναι ότι, σε μια ανάλογη περίσταση, θα αφήσετε και πάλι συνανθρώπους μας να πεθάνουν, παρακολουθώντας τους με σταυρωμένα τα χέρια.

Και απευθύνομαι και σε σας, κύριε αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνε Τσουβάλα, που είχατε το θράσος να δηλώσετε περήφανος για την «εξαιρετική δουλειά» που έκαναν οι υπηρεσίες σας την ώρα της φωτιάς. Περήφανος, για τους... δύο τροχονόμους, που έστελναν τους οδηγούς τον έναν πάνω στον άλλον και όλους μαζί πάνω στις φλόγες.

Παραιτηθείτε ακόμη, αν έχετε έστω λίγη τσίπα επάνω σας, όλοι όσοι εκτιμήσατε ότι ο οικισμός δεν θα μπορούσε να είχε εκκενωθεί μέσα σε μιάμιση ώρα κι έτσι επιλέξατε να μην κάνετε τίποτα και να αφήσετε άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να εγκλωβιστούν στον πύρινο κλοιό και να πεθάνουν σαν τα ποντίκια.

Ας είχατε, έστω, προσπαθήσει να τους σώσετε, κι έπειτα ας είχατε έστω το «άλλοθι» ότι το δοκιμάσατε. Αλλά εσείς δεν ξέρατε καν πώς να το κάνετε. Εν έτει 2018, με τα κινητά και τα social media σε... οργασμική έξαρση και έκρηξη, αναρωτιέστε αν θα έπρεπε να είχατε βγει με τις... ντουντούκες να ενημερώσετε τον κόσμο, για να απομακρυνθεί από τη ζώνη κινδύνου. Είστε επιεικώς ανίδεοι, ανίκανοι και αστείοι -αν όχι τραγικοί. Είστε μοιραίοι.

Είχα γράψει, μία μέρα μετά τη φονική φωτιά και με τους νεκρούς στους 49 ακόμα, την περασμένη Τρίτη, ότι δεν είναι η ώρα για αναζήτηση και απόδοση ευθυνών. Guess what... Τώρα πια, είναι. Μαζέψτε τα και φύγετε. Όχι γι' αυτούς που σκοτώσατε. Αλλά γιατί με την ανικανότητά σας, θα σκοτώσετε κι άλλους. Τέλος χρόνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ