dimosxakis

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα! Ανάχωμα ο Ποινικός Κώδικας

Αναστάσιος Δημοσχάκης

Στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα, η άσκηση της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λειτούργησε ως ανατροφοδότης της περαιτέρω διολίσθησης σε φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας.

Μια κυβέρνηση που μοιάζει με… μολότοφ, την οποία κατά το δοκούν, και ανάλογα με τη συγκυρία, πετούν κάποιοι, προκειμένου να επιδεινώσουν το κλίμα στον δημόσιο βίο.

Και να εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Όλοι, μας παρακολουθήσαμε άφωνοι τις προηγούμενες μέρες, δυο κατά συρροή δολοφόνους, αμετανόητους τρομοκράτες, σαν τον Κουφοντίνα και τον Ξηρό, να απολαμβάνουν πρόνοιες από τη Δημοκρατία μας.

Μια Δημοκρατία την οποία οι ίδιοι απαξίωσαν, ευτέλισαν και αντιμετώπισαν ως διαρκή εχθρό, με την παρουσία και τη δράση τους εδώ και δεκαετίες.
Σκορπίζοντας στο πέρασμά τους νεκρούς, και καταδικάζοντας οικογένειες σε ισόβιο πένθος.

Αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη φαινόμενα ακραίας βίας εις βάρος πολιτών, ακόμη και μέσα στην κατοικία τους.
Το δελτίο εγκληματικότητας αυξάνει καθημερινά, με γεωμετρική πρόοδο.

Το κέντρο της Πρωτεύουσας, όπως και οι γειτονιές της, έχουν εξελιχθεί σε ορμητήρια παρανομίας, με την εξοργιστική ανοχή της κυβέρνησης, που προσλαμβάνει χαρακτήρα συνενοχής.

Η Αθήνα, είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η οποία ουσιαστικά τελεί υπό μια ιδιότυπη κατάληψη. Υπό την ομηρία ομάδων αναρχικών, εξτρεμιστών, ακραίων.
Αυτή η νοσηρή πραγματικότητα, δεν έχει αντίκτυπο μονάχα στην ψυχολογία των πολιτών, που έχουν απωλέσει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά έχει επιπρόσθετες και σύνθετες συνέπειες στην πρόοδο και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Δυστυχώς, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αρμόδιος Υπουργός, περιορίζονται σε ρόλο καταγραφέα και σχολιαστή των γεγονότων, σε αναγνώστη στατιστικών στοιχείων, την ώρα που, σκληροί κακοποιοί έχουν μείνει ελεύθεροι, εκμεταλλευόμενοι τον προ τριετίας νόμο της σημερινής κυβέρνησης, συστήνουν εγκληματικές ομάδες και συμμορίες, και διαμορφώνουν μια κατάσταση ανεξέλεγκτης ανομίας, συνολικά στη χώρα.

Η χώρα μας, στα χέρια της σημερινής κυβέρνησης, αποτελεί ιδανικό μέρος για την άνθιση του “εγκληματικού τουρισμού”, ως απόνερο του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος ευνοεί την εισαγωγή ξένων κακοποιών, λόγω των διευκολύνσεων που παρέχει.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρνουμε τον τομέα της ασφάλειας στο κέντρο του πολιτικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού μας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ρητώς και σε πλείστες περιπτώσεις ότι, μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης του τόπου μας, με την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, δεν θα υπάρχουν γειτονιές που θα λειτουργούν ως γκέτο.

Δυστυχώς, η σημερινή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί οδηγεί τους πολίτες στην ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να αναζητούν τρόπους αυτοπροστασίας, απέναντι στη δράση των κακοποιών.

Είναι αναγκαίο λοιπόν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να γίνουν βελτιώσεις και τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, ώστε αυτός να ανταποκριθεί στα νέα χαρακτηριστικά των εγκλημάτων.

Το Νομικό μας Σύστημα και ειδικότερα ο Ποινικός Κώδικας στις διατάξεις που αναφέρονται στην Άμυνα (Άρθρο 22 και επόμενα), αντιμετωπίζει τον ένοικο και τον εισβολέα στην κατοικία σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Σε περίπτωση δηλαδή εμπλοκής πρέπει να αποδείξουν με ίσους όρους την κατάσταση άμυνας και την μη υπέρβαση των ορίων της. Φαίνεται εξοργιστικό να αντιμετωπίζεται με ίσους όρους και το ίδιο σχεδόν μέτρο ο θύτης και το θύμα.

Σίγουρα θα ήταν αποτρεπτικό για τους εισβολείς-κακοποιούς, αν ο ένοικος εθεωρείτο ότι βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα, άνευ όρων, έναντι οποιουδήποτε εισβολέα στο σπίτι του με σκοπό τη ληστεία ή οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη.

Γι’ αυτό και είναι αναγκαία μια παρέμβαση στο άρθρο 22 παρ. 3, που ορίζει ότι «Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό της επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις».
Μια ρητή διευκρίνηση του όρου λοιπές περιστάσεις με ειδική αναφορά της εισηγητικής έκθεσης στην κατοικία ή τον χώρο εργασίας, η διάταξη θα προστατεύει περισσότερο τον αμυνόμενο στον χώρο του.

Ανάλογη παρέμβαση είναι ίσως σκόπιμο να γίνει και στο άρθρο 23 εδάφιο β. το οποίο ορίζει: «Μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση, αν ενήργησε μ’ αυτό τον τρόπο εξαιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση». Πρέπει να προστεθεί στο τέλος: «κυρίως αν η επίθεση έγινε στην κατοικία του ή στον χώρο εργασίας του».

Παράλληλα, πρέπει να αντιμετωπιστεί κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα το ζήτημα της γενικευμένης αναστολής εκτέλεσης των ποινών. Για τα εγκλήματα που αφορούν άσκηση βίας κατά προσώπων εντός της κατοικίας τους ή του χώρου εργασίας τους, από εισβολείς- κακοποιούς με σκοπό κλοπή, ληστεία ή άλλη αξιόποινη πράξη, η ποινή δεν μετατρέπεται και δεν αναστέλλεται σε καμία περίπτωση.

Και οφείλουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να λάβουν υπόψη τους τις παραπάνω επισημάνσεις, τις οποίες και θα καταθέσω προσεχώς στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με σχετική Ερώτηση!

Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα.
Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους εμάς, μας περιμένει περίσσευμα δουλειάς, από την επομένη κιόλας των εκλογών, για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα.
Θα τα καταφέρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Δεξιος

Χωρις πλακα, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΝΔ! Χρειαζεται ηγεσια που να ειναι ετοιμη να παει ακομη και σε ακραια μετρα (στρατιωτικος νομος για ενα-δυο μηνες) προκειμενου να μπει ταξη και να μαζευτουν, να απομονωθουν και να μαντρωθουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στη στενη ολα τα εγκληματικα στοιχεια, κατα πλειοψηφια εισαγομενα. ΝΔ θα ψηφισω, εννοειται, οπως παντα, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!! (οπως και η τελευταια, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΩΣ, ευκαιρια αυτης της χωρας. Μετα, ολοι οι καλοι θα μεταναστευσουμε και θα'ρχομαστε να ψηφιζουμε χρυση αυγη, ετσι για πραγματικη τιμωρια στους κακους και στους αναξιους). Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ!!! ΠΑΡ'ΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΑΦΡΟΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ!! (καθως και οι με τους εγκληματιες διαπλεκομενοι του πολιτικο-δικαστικο-δικηγορικου χωρου). ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΖΕΝΤΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΔΙΚΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ! ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ!

SPARTA.

Μου εχουν σπασει το αυτοκινητο τεσσερις φορες. Μου εχουν ληστεψει το σπιτι αλλες δυο φορες μεσα στον χρονο αυτο. Ζω στο μαρτυρικο κεντρο της Αθηνας. Οι αλλοδαποι εγκληματιες δρουν ανεξελεγκτα στη χωρα χαρη στην δοσιλογη κυβερνηση Τσιπρα, Καμμενου. Ο ποινικος κωδικας ειναι πολυ χαλαρος για τους κλεφτες.Κλοπη κινητου τηλεφωνου στην εγκληματικη Γεωργια σημαινει πεντε χρονια φυλακη. Στην Ελλαδα του Τσιπρα ο αλλοδαπος κακοποιος τυγχανει της προστασιας του κρατους. Η διαλυση της ΕΛ.ΑΣ απο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ειναι κατι παραπανω απο εμφανης. Δεν ειχε τυχαιο οτι ο πλεον αποτυχημενος και ακαταλληλος Τοσκας μας προετρεπε να κανουμε τους κοιμησμενους σε περιπτωση που οι κακοποιοι θα εισβαλουν στο σπιτι μας.Ηλικιωμενοι, γυναικες και λοιποι συμπολιτες μας, εζησαν την βιαιαοτητα των αλλοδαπων κακοποιων. Στην Αλβανια βρισκονται οι κατσαπλιαδες δολοφονοι του επιχειρηματια Σταματιαδη απο την Κηφισια, οπου δεχτηκε μεσα στο σπιτι του και μπροστα στα παιδια του, τα φονικα χτυπηματα και τις σφαιρες των Αλβανων φονιαδων. Τους ξερει το Ελληνικο κρατος και δεν κανει την παραμικρη ενεργεια να πιεσει την Αλβανια να τους εκδοσει εδω για εναν Ελληνα αθωο συμπολιτη μας που εχασε την ζωη του απο αυτους. Ντροπη και αηδια νιωθουμε για αυτο το αθλιο και ανικανο κρατος.Πληρωνουν οι Ελληνες εναν σκασμο λεφτα απο φορους, χαρατσια και εισφορες και αυτα πηγαινουν μονο για να ταιζουν τους κηφηνες, τα γουρουνια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ οπως ο μεχρι προτεινος Υπουργος Προστασιας του αλλοδαπου, του αναρχικου και του Ισλαμιστη λαθρομεταναστη, ο εγκληματικα ανικανος Νικος Τοσκας.

Μαρία

Είμαι φοβισμένη και με ταραχή, αλλά έχω όπλο, ειδοποιώ τους επίδοξους κλέφτες, λοιπόν...

Δεξιος

για να τους ειδοποιεις, αρα τους ξερεις, μπορει να κανετε και παρεουλα... (αλλου τα σαπια, "μαρια" τσιριζοπουλου)

MARINA.

Αγαπητέ κύριε Δημοσχάκη, είστε πολύ έμπειρος σε θάματα ασφάλειας.Ζώ στην Νεάπολη των Εξαρχείων. Τον περασμένο μήνα παραβίασαν την πόρτα του δικού μου διαμερίσματος και με έκλεψαν Στην ουσία με λεηλάτησαν. Μου έκλεψαν τον υπολογιστή εργαλείο της δουλειάς μου, τους σκληρούς δίσκους με υλικό της εργασίας μου. Μου έκλεψαν ακόμη 10 μπουκάλια με κρασί, αργυρά και χρυσά κειμήλια της οικογενειάς μου, καθώς και τον βαφτιστικό μου σταυρό της μακαρίτισας της νονάς μου.Πέταξαν τα κρέατα από την κατάψυξη τα οποία βρώμισαν και το διαμέρισμα μύριζε λές και υπήρχε μέσα πτώμα.Αυτό το έκαναν γιατί είναι πολύ υποψιασμένοι οι κλέφτες, ότι τα χρήματα τα κρύβουμε στην κατάψυξη. Το Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων αποψηλωμένο και αποδεκατισμένο, αδυνατεί να με βοηθήσει.Με χίλια παρακάλια ήρθε η σήμανση για να πάρει αποτυπώματα και μάλιστα μου είπαν ότι ψάχνουν για ψύλους στα άχυρα, καθώς οι περισσότεροι κακοποιοί αλλοδαποί λαθρομετανάστες, είναι χωρίς καταγραφή και χωρίς ταυτοποίηση.Είναι αυτοί που κατά την άθλια Τασία Χριστοδουλοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, λιάζονταν.Έχουν ρημάξει σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις οι αλλοδαποί κατά κύριο λόγο κακοποιοί λαθρομετανάστες.Αλβανοί, Γεωργιανοί, Βούλγαροι, Σύριοι, Πακιστανοί, Νιγηριανοί είναι επιστήμονες στην κλοπή και δίνουν εξετάσεις στην χώρα μας.Ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτής της ξεφτυλισμένης χώρας, που δεν μπορεί να προστατέψει τους δυστυχείς και άτυχους Έλληνες πολίτες.Καληνύχτα σας.

Chris

Δεν βλέπω να λέτε κάτι για τους λαθρο-εισβολείς. Γιατί δεν λέτε το αυτονόητο, ότι το έγκλημα εισήχθη στην Ελλάδα, από τους Αλβανούς που λυμαίνονταν την επαρχία τη δεκαετία του 90. Ότι άλλαξε ποιοτικά, με τους Γεωργιανούς και άλλα καθάρματα που τα φέρατε ως ομογενείς. Και έχει γίνει ανυπόφορο, από το κύμα ισλαμιστών τζιχαντιστών, που λυμαίνονται την Ελλάδα σήμερα, που ήρθαν ως κακόμοιροι λαθρο-πρόσφυγες. Και οι οποίοι θα μας σφάξουν όλους μόλις συμβεί μια αναμπουμπούλα. Άμα δεν μιλήσετε σταράτα, ψήφο δεν έχει. Κομμένο το βύσσινο. Άμα δεν σηκώσετε κεφάλι να μιλήσετε, τότε ο λαός θα βγει στους δρόμους και όποιον πάρει ο Χάρος τότε και θα δείτε τι εστί πραγματική δημοκρατία. Έχετε τον Ανδριανόπουλο που τα λέει. Αλλά είναι ο μόνος. Αν είστε κεντρώοι, τότε καλύτερα διαλύστε το μαγαζί. Κεντρώα κόμματα υπάρχουν παντού. Ξεχάσατε ότι είστε δεξιοί. Ντρέπεστε να το πείτε; Μόνο ο μικρός ο Πλεύρης αξίζει από εσάς, και ο Βορίδης. Όλοι οι άλλοι είστε για φιέστες και πανηγύρια. Και περιμένετε να έρθει η εξουσία στα χέρια σας. Έχετε την καλύτερη ιδεολογία στον κόσμο, και την πετάτε στα σκουπίδια. Μπορείτε να μιλήσετε με τα λόγια του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του John Stuart Mill. Πάρτε τα κείμενά τους και αντιγράψτε τα. Δεν χρειάζεται καν μυαλό. Αλλά έχετε μαζέψει όλους τους άχρηστους αγράμματους στο κόμμα σας. Πόση κατάντια πια. Εσείς είστε οι σοβαροί, που θα μας βγάλετε στο ξέφωτο; εσείς φοβάστε να πείτε την αλήθεια σε ένα απλό άρθρο για την εγκληματικότητα.

John Birdas

Ενταξει το έκανες και εσυ το κομματικο καθηκον. Αμα το αναλαβει προσωπικα το θεμα της Ασφαλειας ο Κουλης είμαστε για νακοιμομαστε με τα οπλα καταω απο το μαξιλαρι. Πες του να παει μια βολτα απο πλατεια βαθης ,αγιο παντελεημονα κτλ κτλ τραβα και εσυ μαζι του και μετα πες μας ξανα τις αερολογιες που γραφεις εδώ. Οσο και να αυστηροποιησεις τις ποινές αυτοι που παρανομουν απλα χεστηκαν !

thou shalt not eat from any apartheid branch...

ROFL... εντός καί στα ενδότερα τυραννία από τους κληρονόμους-συνεχιστές των τούρκων (κοτζαμπάσηδες-βεζίρηδες-αγάδες-μπέηδες-γενίτσαροι σε διάφορες συσκευασίες & χρώματα). Εντός και περιφερειακώς νεοεισερχόμενοι γιοί του προφήτη προς εκπλήρωση αποστολής. Εντός & εκτός η μεγάλη μητέρα που ποτέ δεν έπαψε να ποθεί να επαναφέρει την θυγατέρα εγγύτερα στην αγκαλιά της. Περιμετρικώς πολιορκημένη από αμέτρητα άνθη που επιθυμούν να μεταβάλλουν την βραχώδη άγονη γη σε μαγευτική κοιλάδα. Άνωθεν δυνάμεις που η ατζέντα τους θα επιβληθεί πάση θυσία. Έσωθεν προνομιούχοι ( 2 ; εκατ. αυταπατώμενοι μικρό-αστούληδες )... οχυρωμένοι πίσω από τα όποια είδωλο-λατρευτικά τους φρούρια... αυταπατώμενοι ότι οι όποιοι κίνδυνοι θα αφορούν πάντα στην καλύτερη τους losers... στην χειρότερη κάποιον της δικής τους εκλεκτής φυλής... αλλά ποτέ τους ίδιους. Με το παρόν κατεστημένο, με τους παρόντες φορείς, με τούς παρόντες θεσμούς, με την παρούσα ισχύουσα τάξη πραγμάτων, με το παρόν σύνταγμα, με τους παρόντες ιθαγενείς (προνομιούχους& Μη), με τις ισχύουσες αξίες, αρχές, ήθη, αρετές, πνεύμα, προτεραιότητες... Ανάχωμα ουδέν.

Ωραίο άρθρο,

καπως βοηθάει να αφυπνιστεί ο σανοφαγος ελληνας.

Δε μας γ.........σαι

και συ και ο κουλης ( με τις δεσμευσεις του ...) Αποτελεσμα των κυβερνησεων νδ και πασοκ ειναι η εγκληματικοτητα ......αποτελεσμα της φτωχειας ....την οποια φτωχεια , μας εφερε η νδ και το πασοκ .....μετα την αφαιμαξη ......... την λεηλασια ....που υπεστει ο Ελληνικος λαος ....400 δις . Σιγα μη παει για δουλεια ....ο Ελληνας με 2,5 ευρω την ωρα .( Ελληνας ειναι , δεν ειναι μλκας ) . Μας τοφερες βολτα .......πολυ , για τον κουλη .....καλος ο προλογος ........αλλα ξεχασες τον επιλογο . ........ ( η καταστροφη της Ελλαδος , οφειλεται στα αρπακτικα ....!!!!!! της νδ και πασοκ ) .

Χρήστος

Απολύτως δικαιολογημένος ο θυμός σου φίλος. Αλλά να λέμε τα πράγματα με τ´όνομα τους. Το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει ακόμα μέσο του ΣΥΡΙΖΑ.

αν και μη Συριζαίος άπλυτος

να ρωτήσουμε τον κύριο από τον Έβρο.... ως αρχηγός αστυνομίας τρομάρα του και μετέπειτα ως βουλευτής πάλι τρομάρα του τι έκανε επί κυβερνήσεων δικών τους για τους λάθρο κλπ ,πόσες χιλιάδες πέρασαν άπω τον Έβρο και που πήγαν ... η δεν ξέρει που κατάληξαν να ζούνε ; ,στη Λιοσίων στον Κολωνό ,στη πλατεία Βάθης, περιμετρικά από όλα αυτά. Τα μαγαζιά που έχουν Ρουμάνοι , Αιγύπτιοι , η σάρα και η μαύρα πότε άνοιξαν ; επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξαν ; όχι άλλο σανό βολευτά ,σανό να δίνεις από Αλεξανδρούπολη και πάνω εκεί που οι χάνοι σε ψηφίζουν λες και πρόσφερες τίποτε η έχεις να προσφέρεις . Ε κύριε βολευτά.!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία