Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης απέλυσε και δύο φρουρούς με την κατηγορία της μοιχείας

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης απέλυσε και δύο φρουρούς με την κατηγορία της μοιχείας

Άλλοι δύο απολήθηκαν γιατί κρίθηκαν ανεπαρκείς για τα καθήκοντά τους

king-tahi
Στην απόλυση τεσσάρων φρουρών της βασιλικής οικογένειας προχώρησε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης κατηγορώντας τουλάχιστον τους δύο εξ αυτών για «μοιχεία».

Πρόκειται για το τελευταίο κύμα «εκκαθαρίσεων» στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας από τον Μάχα Βατζιραλόνγκορν μετά την αποκαθήλωση της συντρόφου και την αποπομπή άλλων έξι αξιωματούχων.

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημα εφημερίδα του παλατιού, ο 67χρονος βασιλιάς απέλυσε τους δύο άνδρες φρουρούς γιατί «διέπραξαν ανάρμοστες πράξεις και μοιχεία».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσίευση οι άλλοι δύο φρουροί απολύθηκαν -χωρίς αποζημίωση- γιατί κρίθηκαν ανεπαρκείς για τα καθήκοντά τους.

Τρεις μήνες νωρίτερα σε μια ξαφνική κίνηση ο Βατζιραλόνγκορν ανακοίνωσε την αποκαθήλωση της 34χρονης Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι παρά το γεγονός ότι είχε αναγορευτεί επίσημη βασιλική σύντροφος μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Η 34χρονη είχε κατηγορηθεί για απιστία απέναντι στον μονάρχη και για κινήσεις κατά της βασίλισσας Σουθίντα την οποία ο 67χρονος βασιλιάς της Ταϊλάνδης είχε παντρευτεί στις αρχές του 2019.

Κλείσιμο
Ο Βατζιραλόνγκορν βρέθηκε στο θρόνο της Ταϊλάνδης το 2016 μετά τον θάνατο του πατέρα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης