Τραγωδία στην Πορτογαλία: Γερμανοί και τα 28 θύματα του τροχαίου στη Μαδέρα

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Γερμανοί και τα 28 θύματα του τροχαίου στη Μαδέρα

«Εκφράζω την οδύνη και την αλληλεγγύη όλων των Πορτογάλων σε αυτή την τραγική στιγμή», είπε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας -Σύμφωνα με τοπικά Μέσα οι νεκροί είναι 17 γυναίκες και 11 - Σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί από τους 21 τραυματίες

porto09
Όλα τα θύματα του τροχαίου στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους χθες Τετάρτη στο πορτογαλικό νησί Μαδέρα ήταν Γερμανοί υπήκοοι, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα.

«Εκφράζω την οδύνη και την αλληλεγγύη όλων των Πορτογάλων σε αυτή την τραγική στιγμή και πάνω απ' όλα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, που, σύμφωνα με όσα μου είπαν, ήταν όλοι Γερμανοί», είπε ο αρχηγός του Κράτους στην κάμερα της πορτογαλικής δημόσιας τηλεόρασης RTP.

Το τραγικό δυστύχημα

Δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 50 τουρίστες, σημειώθηκε στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα τουλάχιστον 28 άνθρωποι (17 γυναίκες και 11 άντρες) σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν. 

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που ανατράπηκε σήμερα κοντά στη Σάντα Κρουζ της Μαδέρας ήταν Γερμανοί, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Φιλίπε Σόουζα.
Κλείσιμο


Το δυστύχημα συνέβη σε δρόμο του ανατολικού τμήματος του νησιού.
Ο οδηγός του λεωφορείου για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έχασε τον έλεγχο και το βαρύ όχημα αναποδογύρισε.

Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς αρκετοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Το λευκό λεωφορείο ανετράπη σε μια κατοικημένη περιοχή στην παράκτια πόλη Κανίκο, περίπου στις 18:30, τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας) δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης, Φιλίπε Σόουζα.

Για άγνωστους ακόμη λόγους, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου, το οποίο ανατράπηκε και κατέληξε στη στέγη ενός σπιτιού που βρισκόταν κάτω από τον δρόμο.

"Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον πόνο αυτών των ανθρώπων", είπε ο Φιλίπε Σόουζα. Συμπλήρωσε ότι οι τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο ήταν όλοι Γερμανοί, αλλά και κάποιοι πεζοί ενδέχεται επίσης να χτυπήθηκαν από το λεωφορείο.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο SIC TV ότι κάποια από τα θύματα είναι από την Μαδέρα, αλλά οι περισσότεροι είναι Γερμανοί. Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί σήμερα το βράδυ στην Μαδέρα.

Η πρεσβεία της Γερμανίας στην Πορτογαλία επιβεβαίωσε ότι Γερμανοί υπήκοοι συγκαταλέγονται στα θύματα του τροχαίου.

Ο Μιγκέλ Αλμπουκούερκε, πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης έστειλε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, αναφέροντας ότι «πολλοί ξένοι», βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Τηλεοπτικοί σταθμοί ανέφεραν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σάντα Κρουζ, 21 ακόμη άνθρωποι είναι τραυματίες.




.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης