Βίντεο: Τα κλάματα του Τζορτζ Μπους στην κηδεία της Μπάρμπαρα

Βίντεο: Τα κλάματα του Τζορτζ Μπους στην κηδεία της Μπάρμπαρα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν άντεξε στο άκουσμα του επικηδείου για την επί 73 έτη σύζυγό του

bush-vid-cry
Πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους καθώς είπε το τελευταίο αντίο στην επί 73 χρόνια σύζυγό του, Μπάρμπαρα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών την περασμένη Τρίτη.

Ο Μπους λύγισε και ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια του επικηδείου που εκφώνησε ο γιος τους Τζεμπ, όπως ήταν επιθυμία της συζύγου του.

George H.W. Bush breaks down crying during eulogy for wife - Daily Mail


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στα πρώτα καθίσματα της εκκλησίας του Αγίου Μαρτίνου στο Χιούστον του Τέξας, τίμησε την σύζυγό του φορώντας ένα ζευγάρι κάλτσες με βιβλία.

Κλείσιμο
Με την κίνηση αυτή ο Τζορτζ Μπους ήθελε να θυμίσει ότι η Μπάρμπαρα Μπους είχε ιδρύσει το ίδρυμα Barbara Bush Foundation for Family Literacy στόχος του οποίου ήταν να χρηματοδοτεί γονείς από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα προκειμένου να μάθουν ανάγνωση ώστε στη συνέχεια να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους.

«Αν όλοι μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν» είχε δηλώσει η Μπάρμπαρα Μπους το 2014 στην USA Today.



Στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους, η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 92 ετών, παρευρέθηκαν η Μελάνια Τραμπ χωρίς τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, το ζεύγος Ομπάμα, καθώς και το ζεύγος Κλίντον και άλλοι 1.500 προσκεκλημένοι.

Η Μπάρμπαρα Πιρς, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε το 1925 στη Νέα Υόρκη. Γνώρισε τον Τζορτζ Χ.Ου. Μπους όταν ήταν 16 ετών, τον παντρεύτηκε τρία χρόνια αργότερα και το ζεύγος εγκαταστάθηκε στο Τέξας. Ο γάμος τους κράτησε 73 χρόνια και ήταν η μακροβιότερη ένωση προεδρικού ζεύγους στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης