ΗΠΑ: Μόνη η Μελάνια στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους - Γιατί δεν πήγε ο Τραμπ

ΗΠΑ: Μόνη η Μελάνια στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους - Γιατί δεν πήγε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρέμεινε στο εξοχικό τους στο Mar -a- Lago της Φλόριντα, όπου παρακολούθησε την τελετή από την τηλεόραση

000_14780Q
Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ στο πλευρό της παρευρέθηκε στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, στο Χιούστον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρέμεινε στο εξοχικό τους στο Mar -a- Lago της Φλόριντα, όπου παρακολούθησε την τελετή από την τηλεόραση.

Στη θέα της μόνης Μελάνια δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να αναφερθούν στο σκάνδαλο των αποκαλύψεων της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ωστόσο, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ, που σημειωτέον είναι και σφοδρός επικριτής της οικογένειας Μπους, δεν θα έδινε το «παρών» στην κηδεία, προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση από τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας, προς σεβασμό της οικογένειας Μπους και των οικείων.

Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να απουσιάζουν οι πρόεδροι από ανάλογες τελετές.

Ο τελευταίος Αμερικανός πρόεδρος που παρέστη σε κηδεία Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ ήταν ο Τζον Κένεντι σε αυτήν της Ελέανορ Ρούσβελτ το 1962.

Αντιστοίχως, ούτε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε παραστεί στην κηδεία της Νάνσι Ρίγκαν το 2016 και της Μπέτι Φορντ το 2011, ούτε και ο Μπιλ Κλίντον στην κηδεία της Τζάκι Κένεντι - Ωνάση.

Στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους, η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 92 ετών, παρευρέθηκαν το ζεύγος Ομπάμα, καθώς και το ζεύγος Κλίντον, ανάμεσα στους 1.500 προσκεκλημένους.

Η Μπάρμπαρα Πιρς, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε το 1925 στη Νέα Υόρκη. Γνώρισε τον Τζορτζ Χ.Ου. Μπους όταν ήταν 16 ετών, τον παντρεύτηκε τρία χρόνια αργότερα και το ζεύγος εγκαταστάθηκε στο Τέξας. Ο γάμος τους κράτησε 73 χρόνια και ήταν η μακροβιότερη ένωση προεδρικού ζεύγους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Η πρώην πρώτη κυρία είχε επιλέξει η ίδια ποιοι θα εκφωνούσαν τον επικήδειο: ο γιος της Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας, η επί πολλά χρόνια στενή φίλη της, Σούζαν Μπέικερ, σύζυγος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ και ο ιστορικός Τζον Μίτσαμ που έγραψε τη βιογραφία του συζύγου της.

Η Μπάρμπαρα Μπους θα ενταφιαστεί στο Κόλετζ Στέισον, στον χώρο όπου βρίσκεται σήμερα η προεδρική Βιβλιοθήκη Μπους και όπου είχε ταφεί η κόρη του ζεύγους, Ρόμπιν, η οποία πέθανε από λευχαιμία το 1953, σε ηλικία μόλις 3 ετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης