Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen

Το ψέμα, η απόδειξη και η επακόλουθη παραδοχή, προκάλεσαν την κατάρρευση των μετοχών της εταιρίας κατά 35% σε δύο μόλις μέρες, και την δημόσια συγγνώμη του, πια, παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου, Μάρτιν Βίντερκορν

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen
Ο CEO της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε, τη στιγμή που το σκάνδαλο της εταιρείας για την απάτη που είχε ως σκοπό την παραπλάνηση των ρυθμιστικών Αρχών και των καταναλωτών για τις εκπομπές ρύπων, λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.

"Η Volkswagen χρειάζεται μία νέα αρχή – Κάτι τέτοιο αφορά και το προσωπικό της", ανέφερε ο Βίντερκορν σε δήλωσή του την Τετάρτη. "Ανοίγω τον δρόμο για τη νέα αρχή, με την παραίτησή μου".

Η κίνηση αυτή του Βίντερκορν έρχεται να προστεθεί σε μία δραματική εβδομάδα για την Volkswagen. Το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων πλήττει ανεξίτηλα την εταιρία από τη στιγμή που αποδείχθηκε πως χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό για την αλλαγή των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Το ψέμα, η απόδειξη και η επακόλουθη παραδοχή, προκάλεσαν την κατάρρευση των μετοχών της εταιρίας κατά 35% σε δύο μόλις μέρες, και την δημόσια συγγνώμη του, πια, παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης