ΗΠΑ: Η VW προσλαμβάνει τους δικηγόρους της BP για το «Diesel-gate»

ΗΠΑ: Η VW προσλαμβάνει τους δικηγόρους της BP για το «Diesel-gate»

Θέλοντας να εξασφαλίσει ότι θα έχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και ότι θα πέσει στα «μαλακά» η VW προσέλαβε τους δικηγόρους που είχαν καταφέρει να... ξελασπώσουν την BP από την τεράστια οικολογική καταστροφή του Κόλπου του Μεξικό.

ΗΠΑ: Η VW προσλαμβάνει τους δικηγόρους της BP για το «Diesel-gate»
Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για την VW στις ΗΠΑ (και σιγά σιγά εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο) δεν φαίνεται να είναι κάτι απλό για την εταιρία. Και εκτός από την φήμη των προϊόντων της διακυβεύονται μεγάλα χρηματικά ποσά, που αν επαληθευθούν όλες οι εκτιμήσεις, ίσως να ξεπεράσουν και τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

Για να αποφύγουν όσο μπορούν τα χειρότερα, οι υπεύθυνοι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προσέλαβαν το γνωστό δικηγόρικό γραφείο Kirkland & Ellis το οποίο είχε αναλάβει την υπεράσπιση της πετρελαιοβιομηχανίας ΒΡ στο περιστατικό του Deepwater Horizon. Το οποίο αφορούσε την έκρηξη σε μία δεξαμενή άντλησης πετρελαίου και την διαρροή εκατομμυρίων τόνων αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού τον Απρίλιο του 2010.

Η οικολογική καταστροφή ήταν τεραστίων διαστάσεων, και ακόμα και σήμερα η υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς στα αμερικανικά δικαστήρια, με την γενική εντύπωση να είναι ότι η ΒΡ έτυχε πολύ ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τις συνέπειες που είχε η δράση της.

Πάνω σ' αυτό το μοτίβο φαίνεται ότι θέλει να κινηθεί και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, προσλαμβάνοντας την συγκεκριμένη εταιρία για την υπεράσπισή της στα αμερικανικά δικαστήρια. Ιδίως μετά την αποκάλυψη από το Κόμμα των Πρασίνων ότι ακόμα και η Γερμανική κυβέρνηση ήταν γνώστης της κατάστασης. 

Η VW έχει παραδεχθεί ότι 11 εκατομμύρια από τα αυτοκίνητά της στις αγορές όλου του κόσμου, έχουν το λογισμικό για την παραποίηση των τιμών των ρύπων. Και γι' αυτό τον σκοπό έχει ήδη προβλέψει ένα ποσό 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσει τα ενδεχόμενα κόστη που θα προκύψουν. 
Κλείσιμο

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα παραμένει η αμερικάνικη δικαιοσύνη, καθώς υπάρχουν οι ενδείξεις ότι δεκάδες καταναλωτικές οργανώσεις όπως και μέτοχοι της εταιρίας θα κινηθούν εναντίον της. Το ποσό που διακυβεύεται στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο μεγάλο, με τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις να το ανεβάζουν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αδύναμοι -ή έστω απρόθυμοι- προφανώς να ανταποκριθούν σ' αυτό το τεράστιο ποσό, οι άνθρωποι της VW προστρέχουν στους πιο μάχιμους δικηγόρους μεγάλων υποθέσεων των ΗΠΑ, ελπίζοντας ότι το συγκεκριμένο γραφείο θα καταφέρει και στην δική τους περίπτωση όλα όσα είχαν επιτύχει για χάρη της ΒΡ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης