Πόλεμος στο Ισραήλ: Ηρωίδα για τους Ισραηλινούς η 36χρονη για το «δολοφονικό» βλέμμα σε τρομοκράτη της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ηρωίδα για τους Ισραηλινούς η 36χρονη για το «δολοφονικό» βλέμμα σε τρομοκράτη της Χαμάς

«Μην τα βάζετε με τις γυναίκες του Ισραήλ» σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νετανιάχου

kirst2
Ως ηρωίδα αντιμετωπίζεται τις τελευταίες ώρες η 36χρονη Ριμόν Κιρστ η οποία αφέθηκε ελεύθερη από τη Χαμάς την Τρίτη μετά το βλέμμα που έριξε σε ένοπλο τη στιγμή που αποβιβάστηκε από όχημα της τρομοκρατικής οργάνωσης για να αφεθεί ελεύθερη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ η 36χρονη κοίταξε στα μάτια, χωρίς φόβο, τον ένοπλο της Χαμάς με ορισμένους να κάνουν λόγο για «δολοφονικό βλέμμα» της Ισραηλινής ομήρου.

Μετά το βλέμμα αυτό η Κιρστ έπιασε από τον ώμο την επίσης όμηρο Μεράβ Ταλ και συνέχισαν προς το σημείο παράδοσής τους στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Κλείσιμο


«Τι βλέμμα έριξε η Ριμον Κιρστ στον τρομοκράτη της Χαμάς», «είδωλο», «δείτε την ισραηλινή ηρωίδα να αψηφά τον μασκοφόρο τρομοκράτη της Χαμάς με το πολυβόλο» ήταν μερικά από τα σχόλια στο Χ.






«Μην τα βάζετε με τις γυναίκες του Ισραήλ» σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νετανιάχου, Εϊλόν Λεβί.



Η Κιρστ πέρασε 53 ημέρες στα χέρια της Χαμάς αφού απήχθη μαζί με τον συζυγό της, τον 34χρονο Γιαγκέβ Μπούχσταμπ, στο κιμπούτζ Μιρίμ κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές πριν την απαγωγή της Κιρστ η αδερφή του συζύγου της είχε πει ότι «μας έστελνε μηνύματα για το τι συμβαίνει μέχρι που έστειλε "μυρίζω φωτιά, άκουσα μια έκρηξη, μπαίνουν μέσα". Το τελευταίο ήταν ένα ηχητικό μήνυμα προς τη μητέρα της στο οποίο έλεγε "σε αγαπώ τόσο πολύ, συγγνώμη που δεν μπορώ να είμαι μαζί σου"».

Σε αντίθεση με την 36χρονη ο σύζυγός της παραμένει ακόμα όμηρος της Χαμάς.

kirst
H 36χρονη Κιρστ μαζί με τον σύζυγό της που παραμένει όμηρος της Χαμάς


Σημειώνεται ότι η Κιρστ ήταν η μια από τις τρεις γυναίκες σε προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς στο οποίο η τρομοκρατική οργάνωση κατηγορούσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι «τα έκανε θάλασσα» στις 7 Οκτωβρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ

Επεισοδιακή η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Κασσελάκης στην ομιλία Τεμπονέρα - «Eυτελισμός του οργάνου» λένε στελέχη

Άγριο έγκλημα στην Τουρκία: 42χρονο μοντέλο και η 15χρονη κόρη της δολοφονήθηκαν από τον πρώην σύζυγό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης