ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποχαιρετισμός Σταθάκη, τα kasselnomics, τα τελεσίγραφα, τα χειρουργεία Πολάκη και το Πειθαρχικό της Έλενας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποχαιρετισμός Σταθάκη, τα kasselnomics, τα τελεσίγραφα, τα χειρουργεία Πολάκη και το Πειθαρχικό της Έλενας

Δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική

kasselakhs-polakis-akrita-arthrou
Το «απέραντο φρενοκομείο» του Κωνσταντίνου Καραμανλή θυμίζει η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ, δύο ημέρες πριν από την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με τις διαγραφές των «4» της Ομπρέλας να δεσπόζουν και τον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη να «κουνά μαντήλι». Την ίδια στιγμή, στελέχη από τον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του νέου προέδρου - ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης που πρωταγωνιστεί στον εσωκομματικό εμφύλιο στα social media - προειδοποιούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «τους χάνει» από Δευτέρα, αν δεν υλοποιήσει την απόφασή του για διαγραφές. 

Από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε τον πίνακα με τα ποσά του δημοσίου χρέους από το 1995 ως το 2015 , με στόχο να αποδείξει ότι ο εκτροχιασμός έγινε «τα χρόνια του εκσυγχρονισμού», για να στηρίξει την άρνησή του να παρευρεθεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη. Ωστόσο, παρέλειψε να συμπεριλάβει τα στοιχεία για τα χρόνια της διεκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο το δημόσιο χρέος συνέχισε να αυξάνεται τόσο σε απόλυτους αριθμούς, αλλά και ως ποσοστό του ΑΕΠ. 

Ο κ. Πολάκης - ο οποίος μιμήθηκε τον κ. Κασσελάκη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου στο αεροδρόμιο - δήλωσε συβιλλικά από την πλευρά του ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν «αποφασιστικές απαντήσεις» για το κόμμα , ενώ δεν παρέλειψε να αποχαιρετήσει τον Γιώργο Σταθάκη, «αιώνιο» αντίπαλό του στα Χανιά, ότι όσο παραμένει κάνει μόνον κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.  

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σουρεαλιστικά καθώς η τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φιλοθέης Ψυχικού, όπου πλειοψηφεί η Ομπρέλα του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, αποφάσισε να στείλει στο Πειθαρχικό την Έλενα Ακρίτα που είναι κάτοικος της περιοχής, επειδή δήλωσε ότι στήριξε τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ίδια Οργάνωση, με την ίδια απόφαση, καλεί τον κ. Κασσελάκη... να μην προχωρήσει στις διαγραφές των «4»!

Το τελεσίγραφο Μωραΐτη

«Διαβάζω τι είπε ένας από τους δύο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές. Ό,τι είχατε καταλάβει από τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού» ανέφερε σε ανάρτησή του  ο κ. Μωραΐτης, «κατακεραυνώνοντας» στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη. «Οι άνθρωποι δεν είναι καλά. Και, να φανταστείτε, αυτοί είναι υποστηρικτές και συνεργάτες του νέου Προέδρου. Δεν είναι από τους άλλους που θέλουν να καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα της Κουμουνδούρου με την ομπρέλα τους» περιγράφει ο γνωστός στιχουργός.

Και προσθέτει: «Άνθρωποι με μηδενικό πολιτικό ένστικτο. Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι αν δε διαγραφούν τα τέσσερα στελέχη της απόλυτης παρακμής ως την Κυριακή, Κασσελάκης δεν υπάρχει τη Δευτέρα;».

«Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει ή αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ή θήκη της Ομπρέλας», καταλήγει ο κ. Μωραιτης. 

Δείτε την ανάρτησή του: 






Ο αποχαιρετισμός Σταθάκη... 


Άρθρο με το οποίο απογυμνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας γύρω από αυτόν έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, περιγράφοντας το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη» ως «λαϊκιστίκο» καθώς, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εκπροσώπησε τη "λαϊκιστική" τάση του, την «Κίνηση Μελών» (Ν. Παπάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, κλπ) και τους νεοεισελθέντες (Αντώναρος, κλπ)».

Κλείσιμο
Όπως γράφει στο News247 ο κ. Σταθάκης στο άρθρο με το οποίο ουσιαστικά ανακοινώνει την αποχώρησή του, «οι λαϊκιστές είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού, της μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Κέντρο και του απογαλακτισμού του από την Αριστερά, είτε ως κουλτούρα, είτε ως ιστορική παρακαταθήκη του χώρου» προσθέτοντας ότι «προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ως πολιτικό προσωπικό ανίκανοι να συμβάλλουν στην παραγωγή νέων ιδεών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας ή την διακυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη «την περίοδο 2019-2023 οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν "πόλεμο κατά της Αριστεράς"».  «Κάθε διάλογος ουσίας έχει χάσει το πεδίο του. Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν την εκλογή προέδρου και μετά. Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο “κόμμα Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη”» προσθέτει.

Ειδικά, δε, για τον Στέφανο Κασσελάκη γράφει ότι «επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του "εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα"» σημειώνοντας ότι κάθε δημόσια εμφάνισή του «έχει επαναλαμβανόμενες κοινοτυπίες περί άμεσων και πρακτικών λύσεων που "θέλει ο λαός", θα τις "λέει ο λαός" και ο Κασσελάκης "θα τις εφαρμόζει". Ο "ακραίος λαϊκισμός" είναι το νέο μοτίβο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζονται «πολλά λόγια» ή βαθυστόχαστες αναλύσεις».

Συνεχίζοντας, δε, για τον κ. Κασσελάκη γράφει ότι είναι μια «απολίτικη ρευστή φιγούρα (θαυμαστής του Μητσοτάκη, ψήφισε Παπανδρέου, αλλά τελικά είναι Αριστερός). Δεν έχει παρά θολές ιδέες για την ιστορία της χώρας, την πολιτική, την Ευρώπη, τα πολιτικά ρεύματα σκέψης, την πολιτική της ΝΔ στα "μεγάλα θέματα", την γεωπολιτική, την ίδια τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζει, τέλος, ότι «η "κοινωνία του θεάματος" έχει παράξει λαϊκιστές πολιτικούς ηγέτες όπως ο Μπέπε Γκρίλο (κωμική εκπομπή), τον Ζελένσκι (κωμικό σήριαλ που υποδυόταν τον έντιμο πρόεδρο) και τον Τραμπ (ριάλιτι σόου). Μόνο που η Αριστερά την είχε γλιτώσει. Όχι πια. Δυστυχώς μας προέκυψε».

... και η απάντηση Πολάκη  

Επειδή είμαι ανάμεσα σε δυο χειρουργεία και αντί άλλης απάντησης μέχρι την Κυριακη , σε ένα δακρύβρεχτο άρθρο που...

Posted by Παυλος Πολακης on Wednesday, November 8, 2023


Τα kasselnomics για το δημόσιο χρέος


Στους τόνους που χρησιμοποίησε και στην αρχική δήλωσή του για τον Κώστα Σημίτη που προκάλεσε πολιτική θύελλα, συνέχισε και την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να απαντήσει σε όσα είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο κ. Κασσελάκης αφενός χαρακτηρίζει τον κ. Μαρινάκη «άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα» και αφετέρου υποστηρίζει ότι είναι «τιμή» για τον ίδιο «ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες».

Ο κ. Κασσελάκης συνοδεύει την ανάρτησή του και με έναν πίνακα για το δημόσιο χρέος στον οποίο, ωστόσο, παραλείπει να αναφέρει τι συνέβη την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι παρά τα μνημονιακά μέτρα, το δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς - αλλά και ως ποσοστό του ΑΕΠ - συνέχισε να αυξάνεται και στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

O πίνακας τον οποίο χρησιμοποιεί στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης: 

pinakas-kasselaki


Η ανάρτηση του Στέφανου Κασελάκη



«Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα. Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.! Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα».

Μαρινάκης: Είναι πρόεδρος κόμματος που μας φόρτωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ χρέος

Νέες διευκρινίσεις όσον αφορά το γιατί σχολίασε τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη και τις προηγούμενες κυβερνήσεις έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Όταν ακούω τον πρόεδρο του κόμματος που μας φόρτωσε με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, έφερε ουρές κόσμου στις τράπεζες να μιλά με αυτόν τον τρόπο υιοθετώντας την ρητορική του υπαρχηγού του, Παύλου Πολάκη, είπα ότι πρέπει να έχουμε συναίσθηση του τι εκπροσωπούμε» είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Άσχετα του τι έγινε πριν του 2015 είναι πρόεδρος κόμματος που μας φόρτωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ χρέος, δεν είναι άμοιρος κριτικής» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Όπως σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης «έβαλε μια παρελθοντολογική συζήτηση στην δημόσια σφαίρα παραπέμποντας σε ακραία ρητορτική και του απαντήσαμε ότι ίσως δεν θυμάται τι έκανε το κόμμα του. Η υποκρισία του 2015 που επαναλήφθηκε το 2016 , το 2017 το 2018 για του δήθεν Ρομπέν των δασών που θα έσωζαν την κοινωνία, έφεραν την Ελλάδα πρωταθλητρια στην ανεργία των νέων, έκοψαν το ΕΚΑΣ και εκασ έφεραν τον νόμο Κατρούγκαλου, όταν βγαίνουν με ακραία ρητορική θα τους απανταμε»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwt9mzn8zes9)

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας με μία ανάρτησή του στα social media απαντάει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος μέσω του X - πρώην Twitter -  υποστήριξε πως «το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα».

«O κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει άθελά του την ιστορική αλήθεια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη παρέδωσε το 2004 τη χώρα με δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 95%, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή άφησε πίσω της έναν εκτροχιασμένο λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 127% και θηριώδη "δίδυμα ελλείμματα" (δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 15% και εξωτερικό έλλειμμα ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως). Εκλαμβάνουμε την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτοκριτική για τη σύμπλευση του κόμματός του με την καραμανλική συνιστώσα της χρεοκοπίας της χώρας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Γλαβίνας.


Η Ομπρέλα έστειλε την Ακρίτα στο πεθαρχικό για δεξιά απόκλιση


Η  Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμμάτος, επειδή στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Ψυχικό στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ και όχι τη Μαρία Αποστολάκη, που είχε το επίσημο χρίσμα της Κουμουνδούρου.

Αντιδρώντας,  η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά της ΝΕΒΑ, επισημαίνοντας ότι πρόσκειται στην «Ομπρέλα» και ότι, στην ίδια ανακοίνωση, ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να μην προχωρήσει στις διαγραφές των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη, Τζουμάκα και Βίτσα.

Παράλληλα, όσον αφορά στο αυτοδιοικητικό σκέλος, παρατηρεί με νόημα: «Πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών. Σε μάς τους κατοίκους πέφτει άμεσα λόγος για τη γειτονιά μας και τη γειτονιά των παιδιών μας [...] Όταν ορίζουμε κομματικούς υποψήφιους, καλά θα κάνουμε από εδώ και μπρος να παίρνουμε ένα τηλεφωνηματάκι τους τοπικούς βουλευτές που, όσο να πεις, ξέρουν τα "ντόπια" καλύτερα».

akrita-post
akrita-post-2


Ειδήσεις σήμερα:

Πτήση με μαχητικό F-16: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω όσα είδα και όσα έζησα»

Αποχαιρετά ο Σταθάκης το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη»: Ακραίοι λαϊκιστές, ξεκίνησαν πόλεμο στην Αριστερά

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ - Ο... ξεχασιάρης τραγουδιστής, τα λουκέτα στη λιανική και το πρόστιμο σε κέντρο αισθητικής


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης