ΣΥΡΙΖΑ: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Ακρίτα - Στήριξε τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Δημήτρη Γαλάνη

ΣΥΡΙΖΑ: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Ακρίτα - Στήριξε τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Δημήτρη Γαλάνη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας ζητά επίσης την απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων στελεχών με ψήφους 26 υπέρ 6 κατά 4 αποχές

elena-akrita
Στο πειθαρχικό, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία παραπέμπει η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (ΝΕΒΑ) τη Βουλευτή Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα.

Την παραπομπή προκάλεσε η στάση που τήρησε η κ. Ακρίτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστηρίζοντας δημόσια τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Δημήτρη Γαλάνη στην περιοχή του Ψυχικού και όχι την Μαρία Αποστολάκη, δικηγόρο και νομική εκπρόσωπο του Κέντρου «Διοτίμα», η οποία υπήρξε η εκλεκτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή.

Σημειωτέον ότι δικαίωμα να παραπέμψει κάποιον στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει κάθε μέλος του κόμματος, ενώ στην περίπτωση της κ. Ακρίτα η απόφαση ελήφθη χθες από το τοπικό, κομματικό όργανο, η πλειοψηφία των μελών του οποίου πρόσκειται στην «Ομπρέλα».

«Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», είχε γράψει τότε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ρώτησε φίλος γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στον περιοχή μου. Απάντησα αυτό. «Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό...

Posted by Elena Akrita on Friday, October 20, 2023


Η ανάρτησή της είχε προκαλέσει εξ αρχή και ορισμένα επικριτικά σχόλια, σχετικά με το κατά πόσο η επιλογή της παραβιάζει ή όχι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιον να της γράφει επικριτικά ότι οι κανόνες δεν τη δεσμεύουν «επειδή σε αντιδιαστολή με τον Στέφανο Τζουμάκα» στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. «Πήγαινε με στο Πειθαρχικό», ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα, που σε άλλο σημείο είχε εξηγήσει ότι την ενδιαφέρει η γειτονιά της «να είναι καθαρή, ασφαλής, φωτισμένη, πράσινη, φιλική και η δημοτική αρχή να εξυπηρετεί τους κατοίκους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην απόφαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας ζητά την απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων στελεχών με ψήφους 26 υπέρ 6 κατά 4 αποχές, υποβάλλοντας καταγγελία στην κοινοβουλευτική ομάδα, την πολιτική γραμματεία και παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας της Έλενας Ακρίτα, με ομόφωνη απόφαση.

Αναλυτικά, τα κείμενα:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

-O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τέσσερα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

-Αν και τελικά μετά από ‘’δεύτερη ανάγνωση’’ οι ‘’διαγραφές’’ έγιναν παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογία.

Κλείσιμο
-Αδυνατούμε να καταλάβουμε από πού αντλεί την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού, υλοποιώντας πρακτικές που είναι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές.

-Αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί παράλληλα ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπάζεται, σαν κόμμα της δημοκρατικής Αριστεράς.

-Δυστυχώς την αντικαταστατικη αυτή συμπεριφορά στήριξαν και δεν διαχώρισαν την θέση τους αρκετά μέλη της πολιτικής ηγεσίας.

-Θέλουμε να τονίσουμε ότι από μόνη της αυτή η κίνηση είναι απόλυτα διχαστική.

- Εισηγούμαστε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την πολιτική συζήτηση της παραπομπής αυτών των διαγραφών

- Οπως επίσης ζητάμε από τον πρόεδρο Σ. Κασελακη την άμεση απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων συντρόφων.

Δηλώσεις Έλενας Ακρίτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Προς :

-Κοινοβουλευτική ομάδα

-Πολιτική Γραμματεία

- Επιτροπή δεοντολογίας

Εκ μέρους της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σας αποστέλλουμε την απόφαση της σχετικά με την σοβαρή παραβίαση στοιχειωδων κανόνων δεοντολογίας του κόμματος

μας από την Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σ. Έλενα Ακρίτα και σας παρακαλούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος μας.

Στις 04.09.2023 η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (Ν.Ε.Β.Α.) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει εννέα (9) δημοτικά σχήματα στην περιοχή ευθύνης της.

Ανάμεσα σε αυτά και το δημοτικό συνδυασμό « ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ- ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ» με υποψήφια δήμαρχο τη δικηγόρο Μαρία Αποστολάκη.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, sites και blogs) της Βόρειας Αθήνας

Με αισθήματα έκπληξης, απογοήτευσης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. για τη δημόσια στήριξη της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, στο νυν δήμαρχο Ψυχικού – Φιλοθέης κ. Δημήτρη Γαλάνη.

Αποδοκιμάζουμε πολιτικά τη δημόσια στήριξη της σ. Ακρίτα, την οποία θεωρούμε αφενός πως βρίσκεται στον αντίποδα της βούλησης των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., όπως εκφράστηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις της Ο.Μ. Φιλοθέης – Ψυχικού και της Ν.Ε.Β.Α. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και αφετέρου πως είναι αντίθετη με τις αξίες, ιδέες και αυτοδιοικητικές προτεραιότητες του κόμματός μας !

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, που έχει θεσμικά όργανα, τα οποία και πρέπει να διασφαλίζουν τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Επειδή ως Νομαρχιακή επιτροπή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, την αξιοπρέπεια και το κύρος του κόμματος, εισηγούμαστε την παραπομπή στην Επιτροπή δεοντολογίας της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτήση με μαχητικό F-16: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω όσα είδα και όσα έζησα»

Αποχαιρετά ο Σταθάκης το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη»: Ακραίοι λαϊκιστές, ξεκίνησαν πόλεμο στην Αριστερά

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ - Ο... ξεχασιάρης τραγουδιστής, τα λουκέτα στη λιανική και το πρόστιμο σε κέντρο αισθητικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης