«Ο χασάπης της Μαριούπολης» στη λίστα κυρώσεων της κυβέρνησης Τζόνσον

«Ο χασάπης της Μαριούπολης» στη λίστα κυρώσεων της κυβέρνησης Τζόνσον

Ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ έδωσε την εντολή για τον βομβαρδισμό του θεάτρου και του μαιευτηρίου στην ουκρανική πόλη σκοτώνοντας εκατοντάδες πολίτες - Στη βρετανική λίστα και Ρώσοι που ελέγχουν την ενημέρωση

Butcher-of-Mariupol-1
Στη λίστα των βρετανικών κυρώσεων εντάσσεται από σήμερα ο «χασάπης της Μαριούπολης, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ όπως και άλλοι 13 Ρώσοι που ελέγχουν την ενημέρωση των Ρώσων πολιτών.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι, οι κυρώσεις στοχεύουν κυρίως σε ανθρώπους που προωθούν τη «γραμμή του Κρεμλίνου» σε ότι αφορά τον τομέα της ενημέρωσης στη Ρωσία, αλλά και τον συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ, τον άνθρωπο του Πούτιν που έδωσε εντολή να βομβαρδιστούν το θέατρο και το μαιευτήριο στην ουκρανική πόλη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες πολίτες.

Butcher-of-Mariupol-2


Η κυβέρνηση του Λονδίνου παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία των 14 Ρώσων που συγκαταλέγονται στη λίστα καθώς επίσης τους απαγορεύει τα ταξίδια στη Βρετανία.

Εκτός από τον 59χρονο «χασάπη της Μαριούπολης», η λίστα περιλαμβάνει επίσης τα ονόματα του Αλεξάντρ Ζαρόφ, διευθύνοντα συμβούλου της Gazprom-Media, του Αλεξέι Νικόλοφ, διευθυντή του ρωσικού δικτύου «Russia Today» (RT) και του επικεφαλής του «Sputnik International» Αντόν Ανισίμοφ.

Butcher-of-Mariupol-3


Όπως αναφέρει η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, «ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία, βασίζεται σε έναν χείμαρρο ψεμάτων...Θα συνεχίσουμε να επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις για να εντείνουμε την πίεση στη Ρωσία και για να διασφαλίσουμε ότι ο Πούτιν θα χάσει στην Ουκρανία».

Κλείσιμο
Ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, γνωστός ως «χασάπης της Μαριούπολης», είναι ο διευθυντής του ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο στρατηγός του Πούτιν είναι πίσω από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στην πόλη καθώς και του θεάτρου που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από περίπου 1.000 άτομα για να γλιτώσουν από τις ρωσικές βόμβες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στο θέατρο ξεπέρασαν τους 300.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρτυρία πως η Πισπιρίγκου είχε ζητήσει προστασία - Πιέζουν τον Δασκαλάκη να πάει στη ΓΑΔΑ

Ληστής εισέβαλε στη έπαυλη των Μπέκαμ στο Λονδίνο - «Έφυγε» με λεία χιλιάδων λιρών

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έως και 20 λεπτά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης