Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι σύμβουλοι του Πούτιν τον τρέμουν και του λένε ψέματα, λέει Βρετανός αξιωματούχος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι σύμβουλοι του Πούτιν τον τρέμουν και του λένε ψέματα, λέει Βρετανός αξιωματούχος

Η ηγεσία της βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών λέει ότι Ρώσοι στρατιώτες με πεσμένο το ηθικό και χωρίς τον απαραίτητο οπλισμό, αρνούνται να εκτελέσουν εντολές των διοικητών τους, σαμποτάρουν τον δικό τους εξοπλισμό και κατά λάθος κατέρριψαν το δικό τους αεροσκάφος

putin_fiesta
Οι συνεργάτες του Βλάντιμιρ Πούτιν τον έχουν φλομώσει στο ψέμα σε ότι τα λάθη της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν του λένε την αλήθεια για τον φοβούνται, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία της βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GCHQ).

Δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων «Guardian» και «Daily Telegraph» επισημαίνουν ότι, πρωτοκλασάτα στελέχη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τολμούν να του αποκαλύψουν τα λάθη των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Οι δύο εφημερίδες επικαλούνται δηλώσεις του σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, διευθυντή της βρετανικής υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Οι βοηθοί του Πούτιν του λένε ψέματα», υποστήριξε ο Βρετανός αξιωματούχος στη διάρκεια ομιλίας του κατά την επίσκεψή του στην Αυστραλία. Ο ίδιος τόνισε ότι, Ρώσοι στρατιώτες με πεσμένο το ηθικό και χωρίς τον απαραίτητο οπλισμό, αρνούνται να εκτελέσουν εντολές των διοικητών τους, σαμποτάρουν τον δικό τους εξοπλισμό και κατά λάθος κατέρριψαν το δικό τους αεροσκάφος.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Guardian», η κυβέρνηση του Λονδίνου βλέπει τις τελευταίες ώρες μία μικρή μείωση σε ότι αφορά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς γύρω από το Κίεβο.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε στην τελευταία του ενημέρωση ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ρωσική επίθεση απέτυχε να περικυκλώσει το Κίεβο».

Λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις του επικεφαλής της βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GCHQ), αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι σύμβουλοι του Πούτιν τον παραπληροφορούν σε ότι αφορά την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία γιατί φοβούνται την αντίδρασή του.

Η εφημερίδα «New York Times» δημοσίευσε ρεπορτάζ επικαλούμενο μυστικές πληροφορίες των ΗΠΑ, οι οποίες δείχνουν ότι η παραπληροφόρηση έχει προκαλέσει δυσπιστία και πυροδότησε εντάσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού.
Ειδήσεις σήμερα:

«Βουτιά» για το πετρέλαιο καθώς οι ΗΠΑ εξετάζουν αποδέσμευση αποθεμάτων

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Πιερρακάκης


Η Τζωρτζίνα τα είχε πει όλα με τις ζωγραφιές της: Το μαύρο κεφάλι της μάνας και ο φόβος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης