Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το θέατρο της Μαριούπολης που ήταν καταφύγιο για δεκάδες αμάχους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το θέατρο της Μαριούπολης που ήταν καταφύγιο για δεκάδες αμάχους

Μαίνονται οι αεροπορικές επιθέσεις στη μαρτυρική πόλη με τις χιλιάδες Ελλήνων  - Έχουν ήδη καταστραφεί σχολεία και νοσοκομεία

mariopoli-thetaro-main
Στο έλεος των βομβαρδισμών βρίσκεται η κομβικής σημασίας Μαριούπολη,  μια πόλη λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα, που πολιορκείται εδώ και μέρες από τον ρωσικό στρατό.  Λίγο μετά τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα σε διπλωματικές αντιπροσωπείες Ρώσων και Ουκρανών, κυκλοφόρησαν εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν ένα κατεστραμμένο από τα ρωσικά πυρά θέατρο στη Μαριούπολη

Οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη είναι ανελέητοι, σκοτώνοντας καθημερινά αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα είναι ενδεικτικά της σφοδρότητας των αεροπορικών επιθέσεων.


Προσοχή σκληρές εικόνες



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πτώση βόμβας στο θέατρο προκάλεσε ισχυρή έκρηξη και μετέτρεψε σε συντρίμμια την όαση του πολιτισμού, που αποτελούσε καταφύγιο για δεκάδες κόσμου. 






Μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται στη Μαριούπολη, όπου πυρά έχουν καταστρέψει πολλά κτίρια, νοσοκομεία και σχολεία. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, μιλώντας για τις επιθέσεις στη Μαριούπολη έκανε λόγο για μια από τις χειρότερες στιγμές του πολέμου. 

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν, νωρίτερα, τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα την περιοχή, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

Ρώσοι κατέλαβαν νοσοκομείο στη Μαριούπολη

Υπό ρωσική ομηρεία βρέθηκαν εκατοντάδες ασθενείς και μέλη του προσωπικού του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, λίγες ημέρες μετά τη φονική επίθεση σε μαιευτήριο της Μαριούπολης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης τέθηκε υπό κατάληψη και 400 ασθενείς και προσωπικό αντιμετωπίζονταν ως όμηροι. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πάβλο Κυριλένκο, το περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας στα δυτικά προάστια της Μαριούπολης καταστράφηκε σχεδόν τις προάλλες, όμως το προσωπικό συνέχισε να περιθάλπει ασθενείς στο υπόγειο.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι σύμφωνα με εργαζόμενο στη δομή «οι Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Το συγκλονιστικό βίντεο της ουκρανικής προεδρίας για τον πόλεμο: «Την ώρα που μιλάμε αυτή είναι η Ουκρανία»

Η απάντηση της πρεσβείας του Μπαγκλαντές για το άγριο ξύλο σε εκδήλωση

«Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε την αιτία θανάτου της Μαλένας» λέει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης