Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε αυτοκινητοπομπή και θέατρο στη Μαριούπολη - Αναφορές για θύματα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε αυτοκινητοπομπή και θέατρο στη Μαριούπολη - Αναφορές για θύματα

Οι πρώτες πληροφορίες για την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί - Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν, ακόμη, ένα θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη Μαριούπολη

kyiv-polykatoikia-arthro
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ακόμη η ρωσική επιθετικότητα, με τη Μαριούπολη να πλήττεται αλύπητα.  Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα την περιοχή, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

Επίθεση σε θέατρο

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν, ακόμη, ένα θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη Μαριούπολη, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο.




Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός, πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν ενδέχεται να κλιμακώσει την επίθεση και «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι άσχημες», εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης