Bρετανία: Σε λίμνες μετατράπηκαν το Σαββατοκύριακο πολλοί δρόμοι του Λονδίνου

Bρετανία: Σε λίμνες μετατράπηκαν το Σαββατοκύριακο πολλοί δρόμοι του Λονδίνου

Έρχονται νέες καταιγίδες, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

000_9GB978
Για επικίνδυνα ακραία καιρικά φαινόμενα προειδοποιούν τους Βρετανούς οι μετεωρολόγοι καλώντας τους να παραμείνουν σε εγρήγορση υπό το φόβο νέων καταιγίδων και «ξαφνικών πλημμυρών».Ύστερα από τις καταρρακτώδεις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα το Σαββατοκύριακο, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τα επόμενα 24ωρα είναι δυσοίωνες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν τον καύσωνα την προηγούμενων ημερών, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου. Πολλοί πολίτες ανέβασαν φωτογραφίες στα social media από πλημμυρισμένους δρόμους και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταιγίδες στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας έως τις 5 μ.μ. σήμερα (τοπική ώρα) και καλούν τους πολίτες να μην εφησυχάζουν αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε ορισμένες περιοχές του Λονδίνου , αναμένονται προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Χθες το βράδυ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου έλαβε πάνω 600 κλήσεις από πολίτες που καλούσαν σε βοήθεια.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Εxpress», στην περιοχή όπου βρίσκεται το πάρκο Σεν Τζέιμς στο Λονδίνο, μία ανάσα από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έπεσε χθες το περισσότερο νερό - 41,6 χιλιοστά βροχής - ενώ σε άλλες περιοχές της νότιας Αγγλίας υπήρξαν προειδοποιήσεις ακόμα και 100 χιλιοστά νερού.

Επιπλέον, προβλήματα παρουσιάζονται σε πολλά νοσοκομεία στο ανατολικό Λονδίνο. Ένα νοσοκομείο εκκενώθηκε αφού πλημμύρισαν ορισμένες πτέρυγες ενώ άλλα νοσοκομεία ακύρωσαν τα χειρουργεία λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κρήτη: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη διάσωση του ζευγαριού - «Κολύμπησε για ώρες με την τρικυμία, ήταν θαύμα που έζησε»

Κικίλιας: Οι νέοι να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές - Έκκληση για τους 55 και άνω

Έγκλημα στη Φολέγανδρο - Το «κατηγορώ» της εισαγγελέως: «Προσβλήθηκε για ασήμαντη αφορμή και σκότωσε τη Γαρυφαλλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης