Έγκλημα στη Φολέγανδρο - Το «κατηγορώ» της εισαγγελέως: «Προσβλήθηκε για ασήμαντη αφορμή και σκότωσε τη Γαρυφαλλιά»

Έγκλημα στη Φολέγανδρο - Το «κατηγορώ» της εισαγγελέως: «Προσβλήθηκε για ασήμαντη αφορμή και σκότωσε τη Γαρυφαλλιά»

Η κυνική ομολογία του δολοφόνου, η θολή... συνείδηση, τα ευρήματα-σοκ της ιατροδικαστικής έκθεσης και το ξέσπασμα του πατέρα της κοπέλας, «αφού δεν υπάρχει θανατική ποινή...»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
folegandros-thema-art
Η δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αποτρόπαιων εγκλημάτων, μιας θύελλας βιαιότητας με θύματα κυρίως νεαρές γυναίκες που δεν πρόλαβαν καλά-καλά να ζήσουν. Ο δράστης στην τελευταία περίπτωση δολοφονίας απέδωσε αρχικά την αποτρόπαια πράξη του στην «κακιά στιγμή».

Αμεση ήταν η απάντηση από τη μητέρα της 26χρονης φαρμακοποιού. «Δεν υπάρχουν κακές στιγμές, υπάρχουν κακοί άνθρωποι», δήλωνε με σπασμένη φωνή η Αλέκα Ψαράκου. Την περασμένη Πέμπτη, μόλις ολοκληρώθηκε η εξάωρη απολογία του, ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Η εισήγηση της εισαγγελέως Νάξου είναι καταπέλτης για τον δράστη. Αλλά και τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση του σώματος της άτυχης Γαρυφαλλιάς, που εμπεριέχονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να αμφισβητηθεί η ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 30χρονος προγραμματιστής την ώρα της δολοφονίας.

folegandros-thema--__4_
Η εισήγηση της εισαγγελέως Νάξου είναι καταπέλτης για τον δράστη. Ολα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την ψυχική κατάσταση του 30χρονου την ώρα της δολοφονίας


Σύμφωνα με την εισαγγελέα: «Για ασήμαντο αφορμή ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση σε έναν άνθρωπο από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο. Εν συνεχεία, αντί να προβεί σε οποιαδήποτε σωστική ενέργεια, απομακρύνθηκε από το σημείο, απέφυγε να ενημερώσει τις Αρχές και προσπάθησε να αποκρύψει σημαντικά στοιχεία, ενέργειες που μαρτυρούν την άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά.

Κλείσιμο
Κατόπιν των ανωτέρω συνθηκών κρίνουμε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμο κακό σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας τον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Αλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμόδιων προανακριτικών υπαλλήλων, “με είχε νευριάσει και τη σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει γι’ αυτό έχασα τον έλεγχο”.

Τούτων λεχθέντων κρίνουμε ότι είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει νέα εγκλήματα εάν αφεθεί ελεύθερος». Καταπέλτης είναι και το πόρισμα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, σύμφωνα με το οποίο ο δράστης χτύπησε αλύπητα το θύμα του χρησιμοποιώντας χέρια, πιθανόν και πέτρες, και αφού την έσυρε στα βράχια, στη συνέχεια την πέταξε στη θάλασσα. Ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνει ο ιατροδικαστής, «φέρει εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες).

Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια. Στο κεφάλι βρέθηκαν κακώσεις οι οποίες είναι “εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη), πιθανόν γροθιά. Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, διά θλώντος οργάνου προκληθείσα.

Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκ. Περίπου στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, διά τέμνοντος και θλώντος οργάνου προκληθέν. Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή, όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.

Εφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού από θλων όργανο προκληθείσα». Δηλαδή, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, ο δολοφόνος χρησιμοποίησε ακόμη και πέτρες, ενώ δεν αποκλείεται να χτύπησε το κεφάλι της άτυχης Γαρυφαλλιάς στα βράχια. Και όλα αυτά ενώ η 26χρονη βρισκόταν εν ζωή.

Ο κ. Μπογιόκας αναφέρει ότι από την έρευνα εντοπίστηκε θαλασσινό νερό στο στόμα, στον λάρυγγα, τις ρινικές οδούς, αλλά και τους πνεύμονες του θύματος. «Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσίου ύδατος στην τραχεία, τους βρόγχους και στον πνεύμονα, καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά μέχρι και των κάτω λοβών του πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλασσίου ύδατος πνίγηκε».

f1
Το σημείο όπου κατέληξε το αυτοκίνητο στα βράχια της Φολεγάνδρου. Εδώ έγινε ο διαπληκτισμός, με τον δράστη να χτυπά αλύπητα το θύμα χρησιμοποιώντας τα χέρια του, πιθανόν και πέτρες, και αφού έσυρε την 26χρονη στα βράχια την πέταξε στη θάλασσα


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι κακώσεις που έφερε η Γαρυφαλλιά κυρίως στο κεφάλι ήταν ικανές να της προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος, ενώ στη θάλασσα έπεσε χωρίς τις αισθήσεις της, αλλά και πολύ αδύναμη από τα χτυπήματα.

Η γνωριμία

Ο 30χρονος γνωρίστηκε τον Αύγουστο του 2020 στην Κόρινθο με τη Γαρυφαλλιά σε κοινή τους παρέα και, όπως κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές, βρίσκονταν μία με τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ είχαν επικοινωνία και μέσω social media. Επέλεξαν να πάνε διακοπές μαζί και να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στη Φολέγανδρο όπου έφτασαν στις 13 Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές, την Παρασκευή 16 Ιουλίου ξύπνησαν στη σκηνή τους κατά τις 12 το μεσημέρι και αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο στην παραλία της Λυγαριάς και αμέσως μετά για φαγητό. Κατά τη διαδρομή η Γαρυφαλλιά έβλεπε τον χάρτη υποδεικνύοντας στον 30χρονο ποια διαδρομή να ακολουθήσει.

Ο δράστης όμως άρχισε να εκνευρίζεται όταν διαπίστωσε ότι η άτυχη κοπέλα τού έδινε λάθος οδηγίες. «Μου έλεγε λάθος δρόμο και αυτό με εκνεύριζε γιατί δεν το έκανε επειδή μπερδευόταν, αλλά επειδή είτε έστελνε μηνύματα, είτε είχε το μυαλό της αλλού. Αυτό ήταν ενοχλητικό γιατί δεν σεβόταν που εγώ οδηγούσα και αυτή δεν έκανε σωστά αυτό που έπρεπε, δηλαδή να βλέπει τον χάρτη και να με καθοδηγεί».

Κατά την απολογία του, ο Δημήτρης Βέργος ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε πώς το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού. «Πηγαίναμε από άλλο δρόμο και μετά ξαναγυρίσαμε πίσω. Το αμάξι μου έφυγε. Ημασταν στο κέντρο του δρόμου και έπρεπε να κάνω στροφή και ενώ διαπληκτιζόμασταν το αμάξι προσέκρουσε στις πέτρες».

Ο δολοφόνος ανέφερε ότι λογομάχησαν έντονα, ενώ αρνήθηκε ότι άσκησε σωματική βία. Υποστήριξε επίσης ότι η 26χρονη άρχισε να φωνάζει "βοήθεια" και αυτός θεώρησε ότι το κάνει για να δημιουργήσει εντύπωση. «Εκείνη τη στιγμή θόλωσα. Με το που φώναξε "βοήθεια", ένιωσα ότι με θεωρεί εγκληματία και πίστευε ότι ήθελα να της κάνω κακό, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο. Κλείδωσε το μυαλό μου. Εγώ κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω σε κάτι για να με εκθέσει για άλλη μία φορά. Είχαμε τσακωμό μπροστά από το αμάξι».

Στη συνέχεια ο δράστης ανέφερε ότι την έσπρωξε, «δεν θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα. Νομίζω ότι την έσπρωξα προς τον γκρεμό». Στη συμπληρωματική του κατάθεση είχε πει ότι «θυμάμαι να είμαστε μπροστά από το αμάξι και να τη σπρώχνω μία φορά προς την πλευρά του γκρεμού.

Η Γαρυφαλλιά πλησίασε προς τον γκρεμό και τότε την έσπρωξα άλλη μία φορά ηθελημένα για να πέσει στα βράχια εκεί που σκάει το κύμα. Θέλω να σας πω ότι όταν βγήκα από το αυτοκίνητο είχα θολώσει τόσο πολύ από τις κραυγές που ηθελημένα την έσπρωξα στον γκρεμό. Την έσπρωξα και έπεσε και αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήταν στο νερό.

Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια. Δεν είδα πώς κατέληξε στο νερό. Εγώ κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στη θάλασσα. Δεν θυμάμαι αν είχε αίματα. Ισως είχε στο πρόσωπο αίμα». Στη συνέχεια της απολογίας του ο Βέργος ισχυρίστηκε ότι την έβγαλε έξω και προσπάθησε να της κάνει τεχνητές αναπνοές, αλλά στην ερώτηση των ανακριτικών αρχών αν γνωρίζει την τεχνική απάντησε «όχι». Και συνέχισε: «Θυμάμαι ότι είχε βγάλει κάτι υγρά από το στόμα σαν νερό.

Τότε κατάλαβα ότι η Γαρυφαλλιά είχε πεθάνει. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Μπήκα στο νερό και άρχισα να κολυμπάω προς την άλλη μεριά. Αφού κολύμπησα για πάρα πολλή ώρα, βγήκα στην ακτή και άρχισα να περπατάω προς κάτι μεγάλους λόφους που έβλεπα χωρίς να ξέρω πού πηγαίνω. Περπάτησα πάρα πολλές ώρες μέχρι που νύχτωσε.

Το βράδυ κοιμήθηκα πάνω σε ένα λόφο και όταν ξημέρωσε ξεκίνησα πάλι να περπατάω. Κάποια στιγμή είδα μια πινακίδα που έλεγε Αγιος Γεώργιος και αποφάσισα να πάω προς τα εκεί. Αφού περπάτησα λίγο βρήκα το αυτοκίνητό μου. Πλησίασα και έκατσα εκεί δίπλα χωρίς να ξέρω τον λόγο».

Σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς, τον εντόπισαν 3 άτομα που τον ρώτησαν εάν ήταν αυτός ο Δημήτρης. «Ενστικτωδώς κατάλαβα ότι ήταν αστυνομικοί και τους απάντησα ότι είμαι ο Δημήτρης και θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ κάποια πράγματα, γι’ αυτό να με αφήσουν μόνο. Αφού μείναμε εκεί περίπου μισή ώρα και συζητήσαμε κάποια πράγματα αποφάσισα να τους ακολουθήσω».

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Βέργος αναφέρει ότι από την ηλικία των 23 ετών άρχισε να έχει παραισθήσεις και να διακατέχεται από παρανοϊκές και έμμονες ιδέες, όπως ότι υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες στο σπίτι μέσω των οποίων τον παρακολουθούν, αλλά και ότι δεν είναι βιολογικό παιδί των γονιών του, αλλά υιοθετημένος.

Τον παρακολούθησε ψυχίατρος στην Κόρινθο και του συνταγογράφησε φαρμακευτική αγωγή, την οποία πάντως ο ίδιος αποφάσισε να μην ακολουθήσει. Ακόμη και τον Ιούνιο του 2021 έπαθε νέα κρίση και πέρασε μία εβδομάδα κλεισμένος στο σπίτι, κάνοντας προσπάθεια μόνος του να ξεπεράσει τον πανικό του λαμβάνοντας περιστασιακά ψυχοφάρμακα.

folegandros-thema--__5_
Το σημείο όπου κατέληξε το αυτοκίνητο στα βράχια της Φολεγάνδρου. Εδώ έγινε ο διαπληκτισμός, με τον δράστη να χτυπά αλύπητα το θύμα χρησιμοποιώντας τα χέρια του, πιθανόν και πέτρες, και αφού έσυρε την 26χρονη στα βράχια την πέταξε στη θάλασσα


Η αντιπαράθεση

Μετά τη σύλληψη του Βέργου ξεκίνησε σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης και κατηγορίας αναφορικά με την ψυχική ισορροπία του. «Είναι ψυχασθενής», ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος. «Τα έχει τετρακόσια», επιμένει ο Αλέξης Κούγιας, ως εκπρόσωπος της οικογένειας Ψαράκου.

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη υπόθεση προσλαμβάνει μια ευρύτερη διάσταση, καθώς από πολλές πλευρές -ακόμη και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου- γίνεται λόγος όχι απλώς για μια έξαρση στυγερών φόνων με θύματα νεαρές γυναίκες, η οποία παρατηρείται εσχάτως στην Ελλάδα, αλλά για «γυναικοκτονίες».

Στην περίπτωση της Γαρυφαλλιάς έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της ποινής. Με μια οργισμένη δήλωσή του ο πατέρας της κοπέλας ανοίγει τη συζήτηση: «Σκότωσε το κορίτσι μου, κι αφού δεν υπάρχει ποινή εις θάνατον, να σαπίσει στη φυλακή, να φάει ισόβια χωρίς να βγει έξω, χωρίς άδειες, χωρίς τίποτα». Και σχεδόν αμέσως σαν αντιστάθμισμα αυτής της έμπλεης οργής και πίκρας δήλωσης από τον πατέρα της νεκρής, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Βέργος... έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο κρατητήριο.

Ο Δημήτρης Βέργος κρατείται πλέον στην ψυχιατρική μονάδα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου μετήχθη από τη Νάξο την περασμένη Πέμπτη το πρωί. Ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος εμφανίστηκε επανειλημμένως σε τηλεοπτικούς σταθμούς, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του είναι ψυχασθενής. Το κεντρικό υπερασπιστικό του επιχείρημα συμπυκνώνεται στη φράση «ο εντολέας μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη τη στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή».

folegandros-thema--__2_


Μάλιστα, ο κ. Βλάχος δήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση πως αν συν τω χρόνω αποδειχθεί ότι ο εντολέας του είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, ο ίδιος θα παραιτηθεί από συνήγορός του. «Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε πως είναι διπολικός από το 2015», ανέφερε ο κ. Βλάχος.

Και τόνισε παράλληλα ότι ο Βέργος έχει ομολογήσει το έγκλημά του και, αντιθέτως προς την έκθεση της εισαγγελέως Νάξου, επέδειξε προθυμία να συνεργαστεί με την Αστυνομία και τον ανακριτή.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την ψυχική κατάσταση του Βέργου, ο κ. Βλάχος περιγράφει έναν άνθρωπο με κατακερματισμένο ψυχισμό και αδυναμία συνθετικής αντίληψης της πραγματικότητας. Οπως είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, «οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας τον οδήγησαν στο να ψάχνει ο ίδιος, όπως μου είπε, τα κομμάτια, για να τα συνθέσει και να φτιάξει μία εικόνα. Αυτό δεν του συμβαίνει πρώτη φορά, του έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Δηλαδή, αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα κομματιαστά, τμηματικά και προσπαθεί να τη συνθέσει σαν παζλ. Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Αυτό είναι αποδεδειγμένο. Είναι διαγνωσμένο από το 2015 για πρώτη φορά από τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου “Αγιοι Ανάργυροι” στην Κηφισιά. Από εκεί και πέρα υπήρξαν κι άλλες διαγνώσεις. Οπως υπήρξαν και θεραπείες, οι οποίες ξεκίνησαν και διακόπηκαν. Δεν μπορούμε να πούμε εάν η πάθησή του έπαιξε ρόλο και ποιον στην πράξη. Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Διότι ακόμη και ένας ψυχασθενής μπορεί να διαπράξει ένα έγκλημα που να μην οφείλεται στην ασθένειά του».

«Τα έχει 400»

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς, απορρίπτει οποιαδήποτε απόπειρα να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Δημήτρη Βέργο λόγω της ψυχοπαθολογίας του. Αναφέρει ότι από την έρευνα που διεξήγαγε το γραφείο του προκύπτει ότι ο δράστης δεν έχει νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Και από νομική άποψη, όπως λέει ο ίδιος, «ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα, γιατί ακόμη κι αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας».

Αντίθετα, ο Βέργος φέρεται να κινήθηκε αλλόκοτα μετά τον φόνο της Γαρυφαλλιάς, καθώς φαίνεται ότι άρχισε αμέσως να ετοιμάζει την υπεράσπισή του. Ο κ. Κούγιας λέει ότι «ο 30χρονος ήρθε σε επαφή με δικηγόρους οι οποίοι και έσπευσαν στη Νάξο. Και, το κυριότερο απ’ όλα, άρχισε μια προσπάθεια υπερασπιστικών εικόνων, όπως τηλέφωνο της αδελφής του στη δυστυχισμένη μητέρα του θύματος, το οποίο τηλέφωνο μέσα σε δευτερόλεπτα δημοσιοποιήθηκε από τον συνήγορό του στα ΜΜΕ.

Και μετά απ’ αυτό, αρχίζει μια σειρά συμπεριφορών, σαν αυτή την τελευταία, της απόπειρας αυτοκτονίας δήθεν. Εγώ όμως πληροφορήθηκα ότι δεν βρήκαν τίποτε από το οποίο να προκύπτει ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ούτε ένα σεντόνι, ούτε ένα σκοινί, ούτε κορδόνια παπουτσιών, ούτε ένα αντικείμενο με το οποίο θα μπορούσε να αφαιρέσει τη ζωή του. Απλώς τον βρήκαν πεσμένο στο πάτωμα. Κι ύστερα, έξι ώρες απολογία δεν είναι δυνατόν να γίνεται με έναν δράστη ο οποίος είναι διπολικός και έχει σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του. Ο πρώτος που θα διέκοπτε την απολογία θα ήταν ο ανακριτής».

Κατά τον κ. Κούγια, είναι πασιφανές ότι η Γαρυφαλλιά υπέστη ξυλοδαρμό και περαιτέρω κακοποίηση, με σύρσιμο πάνω στα βράχια, χτυπήματα κ.λπ. ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Γι’ αυτό και ο ίδιος συμπεραίνει ότι «ο δράστης τα ’χει 400. Και συγχρόνως, δεν έχει κάνει αυτό που συνήθως, έστω και πιο σκληροί δράστες, κάνουν, οι οποίοι αμέσως μόλις τους καλέσουν δημοσίως να πουν κάτι, λένε “συγγνώμη”. Αυτός δεν είπε “συγγνώμη”, παρά είπε “συλλυπητήρια” στους γονείς του θύματος, λες κι είναι τρίτος».

folegandros-thema--__1_
Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξη Κούγια, «ο δράστης τα ’χει 400... Αυτός δεν είπε «συγγνώμη», παρά είπε «συλλυπητήρια» στους γονείς του θύματος, λες κι είναι τρίτος»


Οπως φαίνεται από τα προεόρτια της δίκης που θα ακολουθήσει στο μέλλον, το βασικό σημείο σύγκρουσης ανάμεσα στην πλευρά της τραγικής οικογένειας του θύματος και στην υπεράσπιση του δολοφόνου θα είναι το ζήτημα της πνευματικής διαύγειας και της ψυχικής ισορροπίας του 30χρονου.

Ο συνήγορός του έχει ήδη αιτηθεί ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αλλά ο Αλέξης Κούγιας αμφισβητεί τη σοβαρότητα ή ακόμη και την ίδια την ύπαρξη της ψυχασθένειας, λέγοντας ότι «ο άνθρωπος αυτός έχει σπουδάσει Πληροφορική - ο διπολικός, υποτίθεται, χωρίς να παίρνει τα χάπια.

Ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα που δεν έπαιρνε τα φάρμακά του κατάφερε να πείσει ένα μορφωμένο κορίτσι ότι είναι ένας νορμάλ άνθρωπος. Κανείς από το περιβάλλον του δεν είπε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε δείξει δείγματα μιας προσωπικότητος που έπασχε από διπολική διαταραχή, κάτι που θα ήταν εμφανές. Ακολούθως, 28 ώρες μετά κρύφτηκε και έκλεισε τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου να ανασύρουμε τη ζωή του από τα social media, γιατί εκεί άνθρωποι σαν κι αυτόν δεν κρύβονται».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στις 49 οι δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - Συνεχίζεται η μάχη στο Αραχναίο Αργολίδας

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός και στην Αττική

Νεκρή 31χρονη από κορονοϊό – Δεν είχε εμβολιαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης