Κρήτη: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη διάσωση του ζευγαριού - «Κολύμπησε για ώρες με την τρικυμία, ήταν θαύμα που έζησε»

Κρήτη: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη διάσωση του ζευγαριού - «Κολύμπησε για ώρες με την τρικυμία, ήταν θαύμα που έζησε»

Σώθηκαν χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του 45χρονου - Στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με αφυδάτωση μεταφέρθηκαν και οι δύο - «Ούτε τα ψαροκάικα δεν άντεξαν τη θαλασσοταραχή»

wild_sea_art_new
Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τους δύο αγνοούμενους που εντοπίστηκαν ζωντανοί και καλά στην υγεία τους, στα νότια παράλια του Ηρακλείου.

Ο 45χρονος άνδρας, όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τεράστιο ψυχικό σθένος, αφού κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη σύντροφο του η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών στην περιοχή από το Σάββατο, λόγω των ανέμων που δεν εμπόδισαν ωστόσο τον 45χρονο, με καταγωγή από την Μεσαρά, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και εργάζεται ως πιλότος ελικοπτέρου, να βρει το κουράγιο και τη δύναμη να προστατεύσει τόσο τον ίδιο όσο και την 39χρονη Γερμανίδα φίλη του.

Οι δυο τους κατάφεραν το Σάββατο να σκαρφαλώσουν στα βράχια και να παραμείνουν σε μια βραχοσκεπή.

Tην Κυριακή ο 45χρονος άνδρας, δεδομένων των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, κατάφερε να κολυμπήσει μέσα στα φουρτουνιασμένα κύματα μέχρι τη Μονή Κουδουμά, για να ζητήσει βοήθεια ενώ η 39χρονη έμεινε μόνη στην εν λόγω σπηλιά κοντά στη Μονή. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, σκάφη του οποίου μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να την παραλάβουν, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Τα πρώτα λόγια του 45χρονου Μεσαρίτη

Η εικόνα ενός εξαντλημένου ανθρώπου που φορούσε μόνο το κάτω μέρος από το εσώρουχό του ξάφνιασε χθες το μεσημέρι τον άνθρωπο που λειτουργεί το κυλικείο που υπάρχει στη Μονή Κουδουμά. «Σας παρακαλώ σεβαστείτε το χώρο και βάλτε ένα ρούχο» φέρεται -σύμφωνα με μαρτυρίες, να είπε ο άνθρωπος αυτός στον ταλαιπωρημένο άνδρα που είχε απέναντί του. «Είμαι ο ένας από τους δύο που έχει εξαφανιστεί με τη βάρκα» είπε εκείνος και ζήτησε να δει δύο συγγενείς του που βρίσκονταν στο μοναστήρι, αλλά και ένα μπουκάλι νερό για να ξεδιψάσει…

Κλείσιμο
Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 45χρονου Μεσαρίτη, μόνιμου κατοίκου Γερμανίας, ο οποίος αποδείχτηκε ότι μαζί με την 39χρονη Γερμανίδα φίλη του πάλευαν με τα κύματα από τη στιγμή που η βάρκα τους, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα που δημιουργούνταν στο νότο του νομού Ηρακλείου. Όλοι μίλησαν για ένα θαύμα της Παναγίας, αφού ακόμα και έμπειροι λιμενικοί που συμμετείχαν στις έρευνες εξέφραζαν τους φόβους τους για τις ζωές αυτών των δύο ανθρώπων.

Πράγματι, ο 45χρονος και η 39χρονη, κόντρα σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις, βγήκαν ζωντανοί από αυτή την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν. «Η βάρκα ανατράπηκε χωρίς να το καταλάβουμε» είπε ο διασωθείς στο συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. Και οι δύο τους κολύμπησαν και κατάφεραν να πλησιάσουν σε μία σπηλιά, που αποδείχτηκε σωτήρια και για τους δύο.

«Η σπηλιά αυτή δεν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Κολύμπησαν όμως με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύματα να μην τους χτυπούν τα πρόσωπα, να έχουν ορατότητα και ευτυχώς τα κατάφεραν. Δεν ξέρω εάν ο συγγενής μου ήξερε για τη σπηλιά αυτή, δεν το αποκλείω όμως», μας είπε ο συγγενής του 45χρονου.

Αυτό που έγινε δεν εξηγείται με τη λογική

Χθες ο Μεσαρίτης που διασώθηκε, αφού ανέκτησε μέρος των δυνάμεών του, κολύμπησε από τη σπηλιά και κατάφερε να βγει στην παραλία της Μονής Κουδουμά. «Αυτό που έγινε δεν εξηγείται με τη λογική. Είχε κάποιες εκδορές στο σώμα, αλλά είναι καλά. Ο καιρός δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο, με τόσο μεγάλο κυματισμό. Ήταν θαύμα» σχολίασε ο άνθρωπος που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Φτάνοντας στην παραλία και αφού είπε ποιος είναι, ζήτησε βοήθεια για τη σωτηρία της φίλης του. Ένα σκάφος πέντε μέτρων που ξεκίνησε από τις 3 Εκκλησιές, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτό που προσέγγισε- υπό αντίξοες συνθήκες- τη σπηλιά και περισυνέλεξε την 39χρονη από τη Γερμανία.

Ακόμα και οι λιμενικοί που έχουν συμμετάσχει σε πολλές ανάλογες επιχειρήσεις δε μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί! Θεωρούν απίστευτο το γεγονός ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με βάρκα την οποία είχαν νοικιάσει, κατάφεραν να σωθούν κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό πάντως το γεγονός, όπως έχει αναφέρει το cretapost, ότι το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης, τα ψαροκάικα που συμμετείχαν δεν άντεχαν αρκετή ώρα τη θαλασσοταραχή.

Στο Κ. Υ Χάρακα για τις πρώτες βοήθειες

Και οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν ότι ήταν και οι δύο αφυδατωμένοι.

Το θετικό πάντως είναι, ότι αν και ταλαιπωρημένοι και οι δύο άνθρωποι, είναι καλά στην υγεία τους.

Ώρες αγωνίας

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν όλοι τις εξελίξεις στο θρίλερ που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νότο του νομού Ηρακλείου, όπου χάθηκαν τα ίχνη των δύο επιβαινόντων στο σκάφος που αναποδογύρισε.

Ελικόπτερο super puma, σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και πολλά ιδιωτικά σκάφη συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στις έρευνες για τον εντοπισμό του πέντε μέτρων μηχανοκίνητου σκάφους, το οποίο για τελευταία φορά το είδε το Σάββατο το μεσημέρι ένας λουόμενος στην παραλία του Αγίου Ιωάννη να «παλεύει» με τα κύματα.

Στέλεχος του Λ.Σ που παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών είπε στην «Π»: «Ο άνθρωπος που μας ενημέρωσε παρακολουθούσε από την παραλία του Αγίου Ιωάννη με τα κιάλια του το συγκεκριμένο σκάφος. Έβλεπε τον κυματισμό και ανησύχησε για την κατάληξη που μπορεί να έχει το σκάφος. Δεν διαπίστωσε το σκάφος να βυθίζεται. Στο τηλεφώνημα που μας έκανε ήταν διστακτικός, έλεγε μήπως τελικώς βυθίστηκε, αλλά δεν ήταν σίγουρος».

Το τελευταίο στίγμα από το GPS

Το Λιμενικό ξεκίνησε έρευνες επιβεβαιώνοντας ότι η βάρκα μήκους 5 μέτρων που είχε ενοικιαστεί το πρωί του Σαββάτου σε έναν 45χρονο και μία 39χρονη, από επιχείρηση στην περιοχή του Λέντα, δεν είχε ακόμη επιστρέψει.

Η βάρκα ενοικιάστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και επρόκειτο να την επιστρέψουν στις 16:30 το απόγευμα, κάτι που δεν έγινε και ως εκ τούτου ξεκίνησε άμεσα έρευνα.

Το τελευταίο στίγμα της βάρκας εντοπίστηκε λίγα μίλια από την ακτή στη Μονή Κουδουμά, ανοιχτά του σημείου που τελικά εντοπίστηκαν σώοι οι δύο επιβαίνοντες.

Δείτε βίντεο: Κρήτη: Διάσωση ζευγαριού - «Κολύμπησε για ώρες με την τρικυμία, ήταν θαύμα που έζησε»
Κρήτη: Διάσωση ζευγαριού - «Κολύμπησε για ώρες με την τρικυμία, ήταν θαύμα που έζησε»



Πηγή: cretapost

Ειδήσεις σήμερα: 

Σάκκαρη: «Εδώ δεν είμαι σαν Σάκκαρη, αλλά σαν Ελλάδα και ελπίζω να σας κάνω περήφανους»

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται κατά 2% εν μέσω πανδημίας για να τονωθεί η ψυχολογία της αγοράς

Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης