Βρετανία: Η εμπρηστική δήλωση του Τζόνσον που έχει φέρει τα πάνω-κάτω

Βρετανία: Η εμπρηστική δήλωση του Τζόνσον που έχει φέρει τα πάνω-κάτω

Διάψευση από τον Βρετανό πρωθυπουργό - Καζάνι που βράζει η Ντάουνινγκ Στριτ - Είπε τελικά ποτέ ο Τζόνσον ότι προτιμά τους χιλιάδες θανάτους από το να κάνει κι άλλο lockdown;

boris
«Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!». Την εμπρηστική αυτή δήλωση φέρεται να έκανε ο Μπόρις Τζόνσον αφότου είχε επιβληθεί στη χώρα ένα δεύτερο lockdown, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας «DailyMail», την ώρα που μαίνεται ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού με το άλλοτε δεξί του χέρι, Ντομινίκ Κάμινγκς.

Η καυστική δήλωση φέρεται να ακούστηκε από τα «χείλη» του Μπόρις Τζόνσον όταν είχε τεθεί θέμα επιβολής ενός τρίτου lockdown με τον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να τον προειδοποιεί ότι οι στρατιώτες ότι έπρεπε να φυλάσσουν τα νοσοκομεία της χώρας που ήταν γεμάτα από θύματα του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο κι ότι «είναι ένα ακόμα ψέμα».

Η απογοήτευση του Τζόνσον για ένα τρίτο lockdown ήταν έκδηλη, όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: «Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!».

Η φράση αυτή φέρεται να ειπώθηκε από τον Βρετανό πρωθυπουργό τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Μάικλ Γκόουβ τον προειδοποίησε ότι χωρίς ένα lockdown τα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και ότι πολίτες θα πέθαιναν σε διαδρόμους και σε πάρκινγκ νοσοκομείων, καθώς και ότι θα χρειαζόταν η παρέμβαση του στρατού.

Κλείσιμο
Ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα ψέμα», η αντιπολίτευση ζήτησε δημόσια τοποθέτηση και εξηγήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να θεωρούν ότι πίσω από την εκρηκτική καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από διαρροές που έχουν φέρει σε δεινή θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση αποδίδει τις διαρροές στον Ντόμινικ Κάμινγκς ως πράξη εκδίκησης μετά από την αποπομπή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Telegraph» αναφέρει πως, ο πρώην «εγκέφαλος» της εκστρατείας του Brexit και μετέπειτα δεξί χέρι του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ είναι έτοιμος να κατηγορήσει το πρώην αφεντικό του ότι αγνόησε συστάσεις να κλείσει τα σύνορα ώστε να συγκρατηθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κάμινγκς είχε γράψει στην ιστοσελίδα του ότι ο Τζόνσον είχε ένα «μυστικό σχέδιο» να ζητήσει από δωρητές του Συντηρητικού Κόμματος να καλύψουν τα έξοδα ανακαίνισης του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμινγκς έγραψε ότι είχε απαντήσει στον πρωθυπουργό πως κάτι τέτοιο θα ήταν «ανήθικο, ανόητο, πιθανώς παράνομο» και προθυμοποιήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε ότι η ανακαίνιση που φέρεται να κόστισε περίπου 200.000 λίρες πληρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση της χώρας ζητά να παρουσιαστούν στοιχεία για τις δαπάνες και το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις με έκτακτη ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ηγέτης του κόμματος των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ σχολίασε ότι η υπόθεση «βρωμάει».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σηκώνουμε μανίκια: Ξεκινά ο εμβολιασμός για 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30-49

Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη για 400-500 νεκρούς την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου

Απίστευτο περιστατικό στον Βύρωνα: Γυναίκα πέταξε πετρέλαιο σε δυο ανήλικες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης