Μάικλ Γκόουβ: Παραδοχή «βόμβα» από τον επίδοξο διάδοχο της Μέι - «Έκανα χρήση κοκαΐνης πολλές φορές»

Μάικλ Γκόουβ: Παραδοχή «βόμβα» από τον επίδοξο διάδοχο της Μέι - «Έκανα χρήση κοκαΐνης πολλές φορές»

Είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας ως νεαρός δημοσιογράφος, πριν από 20 χρόνια, ωστόσο το «μετανιώνει βαθιά» - Πρόκειται για τον δεύτερο υποψήφιο για την ηγεσία των Τόρις που παραδέχεται χρήση ναρκωτικών

gove
Σε μια παραδοχή «βόμβα» προχώρησε στην Daily Mail o Μάικλ Γκόουβ, ένα από τα φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης αρκετές φορές στο παρελθόν «σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις». Όπως εξήγησε ο υποψήφιος διάδοχος της Μέι, είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας ως νεαρός δημοσιογράφος, πριν από 20 χρόνια, ωστόσο μετανιώνει βαθιά για εκείνη του την επιλογή.

«Ηταν λάθος. Κοιτάζω πίσω και εύχομαι να μην το είχα κάνει αυτό. Ηταν πριν από 20 χρόνια και ναι, ήταν ένα λάθος. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα παλιά λάθη σε ακυρώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γκόουβ στην Daily Mail.

Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος προχώρησε σε αυτήν την αποκάλυψη λίγες ημέρες πριν από την έκδοση του «Michael Gove: A Man in a Hurry», που έχει γράψει ο δημοσιογράφος Όουεν Μπένετ. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Γκόουβ παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μιλώντας σε συμβούλους του κατά την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών το 2016. Ειδότερα, όταν τον ρώτησαν (θέλοντας να προλάβουν τυχόν αδυναμίες στην καμπάνια του) αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αυτός απάντησε «Ναι, κοκαΐνης», σύμφωνα με πηγή του δημοσιογράφου. «Ο Γκόουβ έλαβε τη σύσταση να μην δώσει ποτέ αυτήν την απάντηση δημοσίως και να χρησιμοποιήσει τα λόγια που είχε πει ο Ντέιβιντ Κάμερον όταν ήταν ο ίδιος υποψήφιος, ότι δηλαδή οι πολιτικοί δικαιούνται να έχουν προσωπική ζωή προτού μπουν στην πολιτική», ισχυρίζεται το βιβλίο.



«Το βιβλίο έχει δίκιο. Πήρα ναρκωτικά. Είναι κάτι που μετανιώνω βαθιά. Τα ναρκωτικά καταστρέφουν ζωές. Είναι επικίνδυνα και ήταν λάθος», παραδέχθηκε μιλώντας στην Daily Mail ο Γκόουβ που έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης. «Όταν εργαζόμουν ως δημοσιογράφος σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στην πολιτική. Δεν ενεργούσα έχοντας αυτό κατά νου», συμπλήρωσε ακόμη.

Κλείσιμο
Michael Gove confirms he will run for prime minister


Η παραδοχή αυτή έρχεται ενώ κορυφώνεται η «κούρσα» για τη διαδοχή της Μέι, η οποία την Παρασκευή παραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, οι επίδοξοι διάδοχοι θα πρέπει να ανακοινώσουν τη Δευτέρα επίσημα αν διεκδικούν τη θέση.

Ο Γκόουβ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η αποκάλυψη δεν θα τον εμποδίσει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Προφανώς είναι στο χέρι των συναδέλφων μου στο κοινοβούλιο και των μελών του Συντηρητικού κόμματος να αποφασίσουν αν πρέπει να γίνω ηγέτης», δήλωσε ο Γκόουβ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι ο μοναδικός επίδοξος διάδοχος της Μέι με «σκοτεινό παρελθόν». Ο Ρόρ Στιούαρτ έχει παραδεχτεί ότι κάπνισε όπιο μία φορά στο παρελθόν, όταν είχε πάει σε γάμο στον Ιράν πριν από 15 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης