Μείωση στα κρούσματα, αλλά με λιγότερα τεστ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, ενώ οι θάνατοι από Covid ξεπέρασαν τους 77.000 στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, τα κρούσματα ήταν 18.020 σε σύνολο 121.275 τεστ, ενώ την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί 20.331 κρούσματα σε σύνολο 178.596 τεστ. Ο δείκτης θετικότητας ανέβηκε στο 14,8% από το 11,3%.
Παράλληλα, με τους 414 νέους θανάτους (από τους χθεσινούς 548), το σύνολο των νεκρών έφτασε στους 77.291.
Σε επίπεδο περιφερειών, το Βένετο ήταν αυτό με τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, καταγράφοντας 3.596 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Ακολούθησαν Λομβαρδία, Εμίλια Ρομάνια, Λάτσιο, Σικελία, Καμπανία και Πιεμόντε.
Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Φαρμάκων της Ιταλίας (AIFA) άναψε πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου της Moderna, οι πρώτες δόσεις του οποίου αναμένονται στη χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών