Εμβόλιο κορωνοϊού της Moderna: «Πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως 2 χρόνια», λέει ο επικεφαλής της εταιρείας
«Η ανοσολογική απόκριση που δημιουργείται στον ανθρώπινο οργανισμό φθίνει με πολύ αργούς ρυθμούς… Πιστεύουμε ότι δυνητικά θα υπάρχει προστασία για περίπου δυο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Στεφάν Μπανσέλ
Το εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 της εταιρείας Moderna είναι πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως 2 χρόνια περίπου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της σήμερα, αν και χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να υπάρξει μια οριστική αξιολόγηση.
Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας, που πέρυσι εξέπληξε ολόκληρο τον κόσμο καθώς ανέπτυξε εμβόλιο κατά της ασθένειας που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό σε μερικές μόλις εβδομάδες, έλαβε χθες την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εμβόλιό της.
Δεδομένου ότι η ανάπτυξη και η φαρμακοεπαγρύπνηση εμβολίων συνήθως απαιτούν χρόνια, η διάρκεια της προστασίας των εμβολίων κατά της COVID-19 είναι ένα ερώτημα που συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες και τις ρυθμιστικές αρχές.
«Το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφηκε στα μέσα ενημέρωσης στην άνοιξη, με ένα εμβόλιο που θα λειτουργεί μόνο για ένα μήνα ή δύο, έχει, νομίζω, εξαφανιστεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Oddo BHF.
«Η ανοσολογική απόκριση που δημιουργείται στον ανθρώπινο οργανισμό φθίνει με πολύ αργούς ρυθμούς… Πιστεύουμε ότι δυνητικά θα υπάρχει προστασία για περίπου δυο χρόνια».
Ο Μπανσέλ πρόσθεσε ότι η εταιρία του πρόκειται να αποδείξει ότι το εμβόλιό της θα είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.
Σύμφωνα με επιστήμονες, τα εμβόλια που έχουν προσφάτως αναπτυχθεί αναμένεται να είναι εξίσου αποτελεσματικά και έναντι των δύο αυτών μεταλλάξεων.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.