Euroleague: Το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού στα playoffs εξαρτάται και από τον Παναθηναϊκό

Euroleague: Το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού στα playoffs εξαρτάται και από τον Παναθηναϊκό

Δεν αρκεί η νίκη στο παιχνίδι της Παρασκευής (12/4) κόντρα στην Φενέρ στο ΣΕΦ στους Πειραιώτες

mpatzokas
Ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε στο Βελιγράδι όμως υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα με 86-89 και ανέβηκε στο 21-12 στην κατάταξη της EuroLeague, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:14).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στα πλέι οφ και θα κυνηγήσει και το πλεονέκτημα έδρας (1-4 θέσεις) για το οποίο δεν της φτάνει η νίκη επί των Τούρκων. 

Οι συνδυασμοί αποτελεσμάτν που δίνουν το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό 


1. Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός με την Μπαρτσελόνα κάνουν 1/2 στα ματς που απομένουν για το φινάλε της regular season. Σε αυτήν την περίπτωση, και αν η Μονακό νικήσει την Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα τερματίζει 3η, με τον Ολυμπιακό 4ο και τον Παναθηναϊκό 5ο να πηγαίνει στο ΣΕΦ με μειονέκτημα έδρας.

2. Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός κάνει το 1/2 και η Μονακό χάσει από την Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα με την Μπαρτσελόνα να κάνει το 2/2, ο Ολυμπιακός έρχεται ως 3ος, ο Παναθηναϊκός 4ος και οι Μονεγάσκοι 5οι, πηγαίνουν για σειρά play off στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν εδώ να μάθουν αν θα παίξουν με Φενέρμπαχτσε ή Μακάμπι.

Κλείσιμο
3. Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός 1/2, με Μπαρτσελόνα και Μονακό να κάνουν το απόλυτο. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν 4οι και θα έχουμε ελληνικό «εμφύλιο» στα play off.

4. Στα υπόλοιπα σενάρια, και με δεδομένη την αποψινή νίκη της Μονακό επί της Ζαλγκίρις, πρέπει η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός να μην κάνουν νίκη ενώ η Φενέρ πρέπει να κάνει το 2/2. Τότε θα βγει τετραπλή στις 21 νίκες μεταξύ Ολυμπιακού, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε. Σε αυτή την περίπτωση η σειρά θα προκύψει ως Φενέρ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Έτσι κανείς από τους «αιώνιους» δεν θα έχει πλεονέκτημα ως πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρό το 2χρονο κοριτσάκι που αγνοούνταν στη Σερβία - Το παρέσυραν με ΙΧ και το πέταξαν σε χωματερή

Τα τρία σενάρια για τις έδρες των Σπαρτιατών - Η δίωξη του Αρείου Πάγου και η επικείμενη απόφαση του εκλογοδικείου


«Θανατική ποινή σε όποιον το κάνει αυτό στις γυναίκες» - Τα λόγια του πατέρα της Κυριακής μετά την κηδεία - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης