Βίντεο: Η επική τηλεοπτική συνάντηση Μπρέμε-Γκοϊκοετσέα το 2021 με αφορμή το πέναλτι στον τελικό του 1990

Ο Αντρέας Μπρέμε άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών - Ο άνθρωπος που χάρισε στη Γερμανία το Μουντιάλ 1990, πριν από δύο χρόνια είχε μια φοβερή τηλεοπτική συνάντηση με τον Σέρχιο Γκοϊκοετσέα, τερματοφύλακα της Αργεντινής στον τελικό

Andy_Sejio
Ένα μήνα μετά τον θάνατο του μέντορα του Φραντς Μπεκενμπάουερ, έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του ο παλαίμαχος διεθνής άσος Αντρέας Μπρέμε.

Ο ξανθομάλλης αριστερός μπακ ο οποίος έφτιαξε το όνομα του στην Καϊζερσλάουτερν πριν βρεθεί στη Μπάγερν Μονάχου, την Ίντερ και την Ρεάλ Σαραγόσα κατέκτησε ουκ ολίγους τίτλους στην τεράστια καριέρα του, ωστόσο πέρασε στην ποδοσφαιρική αιωνιότητα εξαιτίας του γκολ που πέτυχε στις 8 Ιουλίου 1990.

Ήταν το μοναδικό γκολ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, με τη Γερμανία να παίρνει ρεβάνς από την Αργεντινή για τον χαμένο τελικό του 1986 (ήττα 3-2 στο Μεξικό) με τον Μπρέμε να ευστοχεί στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Στις 7 Ιουλίου 2021, 31 χρόνια μετά από εκείνη τη δραματική βραδιά, μια γερμανική στοιχηματική εταιρία είχε την έμπνευση να κάνει μία κοινή συνέντευξη με τους πρωταγωνιστές της καθοριστικής φάσης του τελικού: Από τη μια ο σκόρερ Άντι Μπρέμε κι από την άλλη ο τερματοφύλακας της Εθνικής Αργεντινής Σέρχιο Γκοϊκοετσέα.

Λόγω της θητείας του στη Σαραγόσα ο Μπρέμε μιλούσε αρκετά καλά ισπανικά κι η εγκάρδια συζήτηση τους για εκείνη τη βραδιά, αλλά και τον Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι στο παρελθόν.

Andi Brehme meets Sergio Goycochea | Das Wiedersehen 31 Jahre nach dem WM Finale 1990


«Αντρέας χαίρομαι πολύ που σε βλέπω... Βέβαια η ευχαρίστηση δεν είναι ίδια με εκείνη της βραδιάς του τελικού»«, είπε και ξέσπασε σε γέλια ο Αργεντινός με τον Γερμανό να απαντά:

«Το 1990 ήμασταν καλύτεροι... Τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Μεξικό ήταν καλύτερη η Αργεντινή. Πραγματικά τι κρίμα για τον Ντιέγκο».

Κλείσιμο
Ο Γκοϊκοετσέα έδειξε να συγκινείται στον άκουσμα του ονόματος του Μαραντόνα κι όπως τόνισε: «Είναι μεγάλος ο πόνος κι ένα πολύ σκληρό χτύπημα»

«Σέρχιο κι εδώ στη Γερμανία υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και θλίψη για τον θάνατο του», πρόσθεσε ο Μπρέμε. Κι αφού αντάλλαξαν τα τελευταία νέα τους (ο Γκοϊκοετσέα εργάζεται εδώ και χρόνια ως τηλεοπτικός σχολιαστής στην Αργρντινή) άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των αναμνήσεων για το περίφημο πέναλτι.

Μπρέμε: «Ήξερες που θα σουτάρω;

Γκοϊκοετσέα: «Ναι Άντι, αλλά πίστευα ότι θα το εκτελούσες πιο ψηλά κι όχι συρτά όπως το έκανες. Αυτό ήθελες από την αρχή ή άλλαξες γνώμη; Επίσης, αν δεν είχες ευστοχήσει στο πέναλτι, ίσως δεν θα χρειαζόταν δουλεύω τώρα στα ΜΜΕ (γέλια).»

Μπρέμε: «Όχι, ποτέ δεν αποφάσιζα από πριν... Όταν έφτανα στη μπάλα κοιτούσα κι αποφάσιζα αν θα την στείλω δεξιά ή αριστερά».

Γκοϊκοετσέα: «Εγώ κοιτούσα το ρολόι που έδειχνε το 86ο λεπτό και ήξερα ότι αυτό το σουτ θα έκρινε τα πάντα»

Andreas Brehme recalls Italia '90


Μπρέμε: «Ήταν πολύ αγχωτικό, γιατί ήταν και πολύ δύσκολο απέναντι σου, αλλά ήμουν σίγουρος...»

Γκοϊκοετσέα: «Εσύ ήσουν ο βασικός εκτελεστής των πέναλτι ή άλλαξε η σειρά;»

Μπρέμε: «Υπήρχαν ο Λιτμπάρσκι, ο Φέλερ, ο Ματέους και εγώ. Ο Λίτι ήταν εκτός, ο Φέλερ το κέρδισε και είχαμε πει δεν θα το εκτελεί αυτός που το κέρδισε, ο Λόταρ είπε όχι και έτσι ο Μπεκενμπάουερ το έδωσε σε μένα»

Γκοϊκοετσέα: «Ο Ματέους ήταν πιο εύκολος από εσένα (γέλια)»

Τώρα πια ο Μπρέμε θα συζητά εκεί ψηλά στον ουρανό με τον μεγάλο Ντιέγκο για εκείνο το πέναλτι, αλλά και για τις μεγάλες μάχες που έδωσαν φορώντας τις φανέλες της Ίντερ και της Νάπολι αντίστοιχα την τριετία που ο Γερμανός αγωνίστηκε στο καμπιονάτο.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Πούτιν απαντά στη χήρα του Ναβάλνι: Αβάσιμα και απεχθή τα περί δολοφονίας

Έφτασαν στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ - Κλείνει δρόμους η ΕΛΑΣ, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης