Europa Conference League, Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ 1-2: Αγχώθηκε, αλλά πέρασε πρώτος - Δείτε τα γκολ

Europa Conference League, Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ 1-2: Αγχώθηκε, αλλά πέρασε πρώτος - Δείτε τα γκολ

Στην κορυφή του 6ου ομίλου του Conference League πέρασε ο ΠΑΟΚ μετά τη μεγάλη του νίκη στην έδρα της Κοπεγχάγης - Οι Δανοί έμειναν με 10 παίκτες στο 8' κι ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο (19' Σίντκλεϊ, 38' Ζίβκοβιτς) - Αλλά δεν... τελείωσε το ματς και στο 80' ο Μπίελ μείωσε σε 1-2 για να δεχθεί αφόρητη πίεση στα τελευταία λεπτά

5406210
Ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα – δύσκολα, αλλά τουλάχιστον κατάφερε και έφυγε από το Parken με τους τρεις βαθμούς επιβεβαιώνοντας ότι τα πάει πολύ καλύτερα μακριά από την Τούμπα.

Με το έκτο «διπλό» στη σειρά (!) οι «ασπρόμαυροι» πήραν «κεφάλι» στον 6ο όμιλο και με 7 βαθμούς έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν, ότι στο τέλος της πορείας θα κόψουν πρώτοι την… κορδέλα του τερματισμού που θα τους έχει οδηγήσει στους «16» του Europa Conference League δίχως τη διαδικασία των μπαράζ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf5b9bhhdqap-sf)


Αναμενόμενες επιλογές και των δυο
O Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία, τον Σίντκλεϊ να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Μιχάι-Μιχαηλίδη στο κέντρο, ενώ ο Τέιλορ κάλυψε εκ νέου στο δεξιό άκρο. Ο Λουτσέσκου άφησε στον πάγκο τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Αουγκούστο, ενώ με δεδομένη την απουσία του Κούρτιτς το δίδυμο Εσίτι-Σβαμπ διατήρησε τη θέση του στη μεσαία γραμμή. Ο φορμαρισμένος Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν στο δεξιό «φτερό» της επίθεσης, στην απέναντι πλευρά ο Μιτρίτσα, ο Μπίσεσβαρ επέστρεψε σε ρόλο επιτελικού μέσου και ο Σφιντέρσκι, αντί του Άκπομ, στην κορυφή της επίθεσης.

Κλείσιμο
Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενες και οι επιλογές του Θόρουπ, με δεδομένες τις απουσίες των Κάρλος Ζέκα (ο οποίος πήρε το χειροκρότημα των φίλων του ΠΑΟΚ πριν από την έναρξη του αγώνα) και Ράσμους Φαλκ, ενώ κανένας από τους τρεις αμφίβολους (Βίλτσεκ, Κρίστιενσεν, Στάγκε) δεν ήταν καν στην 22αδα της Κοπεγχάγης.

Το «δώρο» του Γκραμπάρα
Ό,τι πλάνο είχε στο μυαλό του ο Γενς Θόρουπ πήγε στράφι από πολύ νωρίς εξαιτίας της απερισκεψίας και της αποβολής του βασικού τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης από το 9ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πολωνός Καμίλ Γκραμπάρα σταμάτησε με το χέρι εκτός περιοχής το πλασέ του Μιτρίτσα. Ο Λάμπρεχτς έβγαλε αμέσως την κόκκινη κάρτα και στη θέση του πέρασε ο Γιόνσον. Αν και χωρίς ζέσταμα ο Δανός αναπληρωματικός γκολκίπερ κατάφερε και απομάκρυνε την μπάλα ύστερα από την επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ λειτούργησε ιδανικά αμέσως μετά την απόκτηση αριθμητικού πλεονεκτήματος! Εκλεισε την Κοπεγχάγη στα καρέ της. Κατασκήνωσε πάνω από τη μεσαία γραμμή λέγοντας «ευχαριστώ» στο δώρο του Γκραμπάρα. Το γκολ ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει με τους «ασπρόμαυρους» να πιέζουν αφόρητα και να ψάχνουν το δρόμο προς την αντίπαλη εστία για το 0-1. Τελικά, τον βρήκαν στο 19ο λεπτό με το πρώτο γκολ του Σίντκλεϊ με την φανέλα του «Δικεφάλου».

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και γκολ!
Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι, με την Κοπεγχάγη να έχει ανέβει ψηλά, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι ο ΠΑΟΚ θα έβρισκε τον τρόπο να φτάσει και σ’ ένα ακόμη γκολ. Το έψαξε μια. Το έψαξε δύο. Το βρήκε με την Τρίτη. Αρχικά μπορεί το νέο «δωράκι» των Δανών στο 34’ ο Σφιντέρσκι να το πέταξε στο καλάθι των άχρηστων, μη καταφέρνοντας να σκοράρει μόνος απέναντι στον Γιόνσον, δεν το έκανε όμως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μια υποδειγματική κόντρα με πέντε παίκτες του «Δικεφάλου» να κλέβουν την μπάλα και να βγαίνουν απέναντι σε δύο αμυντικούς της Κοπεγχάγης. Ο Σέρβος πήρε την μπάλα μπροστά του και με το δεξί κεραυνοβόλησε τον Δανό τερματοφύλακα για το 0-2!

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρώτο μέρος με 9 τελικές προσπάθειες, οι 5 στην εστία, να έχει περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας και να προηγείται με δύο γκολ. Όσοι σκέφτηκαν πως και με τον Βόλο είχε προηγηθεί με τρία γκολ στο ίδιο χρονικό σημείο, θα έπρεπε να περιμένουν το τέλος της αναμέτρησης για να διαπιστώσουν αν οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν μάθει από το πάθημά τους…

Στο τέλος έκανε τα εύκολα-δύσκολα
Ο Ρουμάνος σήκωσε σχετικά νωρίς από τον πάγκο τον Ομάρ Ελ Καντουρί, την ώρα που ο Σφιντέρσκι δύο και τρεις φορές δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις μπροστά στην εστία της Κοπεγχάγης. Οι «ασπρόμαυροι» έπρεπε να διαχειριστούν το προβάδισμα τους. Να κάνουν τα αυτονόητα στο γήπεδο.

Σε κακή βραδιά και συνεχίζοντας να σπαταλά τις ευκαιρίες ο Σφιντέρσκι δεν «καθάρισε» το ματς στο 71’ μόνος απέναντι στον Γιόνσον και η Κοπεγχάγη στο 80ο λεπτό ξαναμπήκε στο ματς με το σουτ εν κινήσει του Μπιέλ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πασχαλάκη, που χρειάστηκε να πεταχτεί στη γωνία του για να αποκρούσει την κεφαλιά του Λεράγκερ (85’).

MVP: Γκολ και ασίστ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, μετά τα δύο γκολ με τον Βόλο, δείχνει να έχει επιστρέψει στις μεγάλες βραδιές και εμφανίσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Εσίτι του δευτέρου μέρους, ο Σίντκλεϊ του πρώτου μέρους και ο Τέιλορ, έκαναν σπουδαίο παιχνίδι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κάρολ Σφιντέρσκι έφτασε όχι μια, αλλά τουλάχιστον πέντε φορές φάτσα με το αντίπαλο τέρμα και δεν σκόραρε. Πρόβλημα.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Δε θέλει και ερώτημα, ούτε σκέψη. Η Κοπεγχάγη πλήρωσε ακριβά την απερισκεψία του Γκραμπάρα στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Βέλγος Λάμπρεχτς δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις, αυτή που οδήγησε στην αποβολή του Γκραμπάρα ήταν ο ορισμός της κόκκινης. Χάρισε μια κίτρινη κάρτα στον Ντικς που τραβώντας τη φανέλα έβγαλε εκτός πορείας τον Ζίβκοβιτς.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έφυγε για πρώτη φορά νικητής από τη Δανία και με το αποψινό τρίποντο μπήκε στη θέση του οδηγού στο δρόμο για την πρωτιά του 6ου ομίλου. Το ματς της Τούμπας σε τρεις εβδομάδες απέναντι και πάλι με την Κοπεγχάγη θα κρίνει πολλά.

Κοπεγχάγη (Γενς Θόρουπ): Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσαλάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (74’ Γέλερτ), Λεράγκερ, Μπόλντουρσον (46’ Σινχ, 84’ Χόιλουντ), Μπιέλ, Μπόβινγκ (11’ Γιόνσον), Βιντ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74’ Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ (64’ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74’ Αουγκούστο), Μιτρίτσα (83’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (83’ Άκπομ).


Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

1η Αγωνιστική
Λίνκολν – ΠΑΟΚ 0-2 (45'+2' Ακπομ, 54' Μίτριτσα)
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Κοπεγχάγη 1-3 (21' Χέντι - 18', 68' πεν. Βιντ, 41' Στάγκε)

2η Αγωνιστική
Κοπεγχάγη-Λίνκολν 3-1 (Ντικς 4', Γουίντ 45΄+2', Στέιτζ 52' - Ρόσα 33')
ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 (Ακπομ 9' - Γκριν 14')

3η Αγωνιστική
Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2 (19' Σίντκλεϊ, 38' Ζίφκοβιτς, 83' )
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Λίνκολν (αρχίζει στις 22.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ 5-2 7
2. Κοπεγχάγη 7-3 6
----------------------------
3. Σλόβαν 2-4 1
4. Λίνκολν 1-5 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4/11)
ΠΑΟΚ – Kοπεγχάγη
Λίνκολν - Σλόβαν Μπρατισλάβας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης