Χριστοδουλάκης για European Super League: Προσβάλλει τον πυρήνα του αθλητικού ιδεώδους

Χριστοδουλάκης για European Super League: Προσβάλλει τον πυρήνα του αθλητικού ιδεώδους

«Οι Ευρωπαϊκές Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες οφείλουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που διαθέτουν για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», αναφέρει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής

anolis12
Τον έντονο προβληματισμό του για την πρωτοβουλία των 12 κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, να προχωρήσουν στη δημιουργία της European Super League (ESL), εκφράζει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως γράφει σε ανάρτησή του στα social media, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής «πρόκειται για την ιδέα μιας διοργάνωσης, της οποίας η σύλληψη, προσβάλλει ευθέως τις αρχές του ανοικτού ανταγωνισμού και της αθλητικής αξίας. Προσβάλλει τον ίδιο τον πυρήνα του αθλητικού ιδεώδους και αυτό που αγαπούμε όλοι οι άνθρωποι όταν αγωνιζόμαστε είτε στο χορτάρι, στο παρκέ, τις πισίνες ή τα κουλουάρ του στίβου».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τονίζει ότι «οι Ευρωπαϊκές Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, οφείλουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που διαθέτουν και να συνεργαστούν με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να υπερασπιστούν μαζί με τους Συλλόγους και το φίλαθλο κοινό την ακεραιότητα και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προς όφελος του παιχνιδιού».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

Σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, οι οπαδοί του πιο «όμορφου ομαδικού αθλήματος», του ποδοσφαίρου, είναι ανήσυχοι.

Και αυτό γιατί 12 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι προτείνουν τη δημιουργία ενός κλειστού και ελιτιστικού ευρωπαϊκού διαγωνισμού, της ESL, με σκοπό μόνο να προσπορίσουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στα ήδη υπέρογκα έσοδα τους.

Πρόκειται για την ιδέα μιας διοργάνωσης, της οποίας η σύλληψη, προσβάλλει ευθέως τις αρχές του ανοικτού ανταγωνισμού και της αθλητικής αξίας. Προσβάλλει τον ίδιο τον πυρήνα του αθλητικού ιδεώδους και αυτό που αγαπούμε όλοι οι άνθρωποι όταν αγωνιζόμαστε είτε στο χορτάρι, στο παρκέ, τις πισίνες ή τα κουλουάρ του στίβου.

Κλείσιμο
Την αντίληψη ότι είμαστε όλοι ίσοι και ότι έχουμε μια ευκαιρία να διακριθούμε ανεξαρτήτως του χρώματος του δέρματος μας, της κοινωνικής μας θέσης, των πολιτικών μας πεποιθήσεων, της θρησκείας ή του σεξουαλικού μας προσανατολισμού.

Είναι οι ίδιες οι έννοιες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού που εκπροσωπούν την ταυτότητα του εθνικού και ευρωπαϊκού οικοσυστήματος ποδοσφαίρου.

Γιατί σήμερα, οι οπαδοί ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρευτούν ότι η ομάδα τους, ο Σύλλογος που αγαπούν, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, μπορεί να συμμετέχει ελεύθερα στον Εθνικό και ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και να φτάσει στην κορυφή.

Αυτή είναι η κοινή μας ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική παράδοση ποδοσφαίρου, η παράδοση ενός αθλήματος του κόσμου της εργασίας που δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε για να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, και όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς.

Οι Ευρωπαϊκές Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες οφείλουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που διαθέτουν και να συνεργαστούν με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να υπερασπιστούν μαζί με τους Συλλόγους και το φίλαθλο κοινό την ακεραιότητα και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προς όφελος του παιχνιδιού.

Για να μπορούν, οι φίλαθλοι οποιουδήποτε συλλόγου στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη να συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι η ομάδα τους μπορεί να ανέβει στην κορυφή και να παίξει ενάντια στους καλύτερους.

Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ:

«Γιατί να μην μπορεί κανείς να νικήσει ένα πλουσιότερο κλαμπ.... Δεν είδα ποτέ ένα σάκο από λεφτά να σκοράρει ένα γκολ!»

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 1.607 τα νέα κρούσματα - 847 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σε 100 βίντεο και ένα λάπτοπ ψάχνουν τους δολοφόνους

Στο μυαλό της Ελισάβετ: Μένει ή δίνει το Crown στον Κάρολο 



Σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, οι οπαδοί του πιο «όμορφου ομαδικού αθλήματος», του ποδοσφαίρου, είναι...

Posted by Μανώλης Χριστοδουλάκης on Monday, April 19, 2021












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης