Μουρίνιο: Οι απίστευτες ιστορίες του Special Οne, πριν απολυθεί και από την Τότεναμ

Μουρίνιο: Οι απίστευτες ιστορίες του Special Οne, πριν απολυθεί και από την Τότεναμ

Έβγαλε γλώσσα στην διοίκηση  της ομάδας του, η οποία μπήκε στη «λίγκα των πλουσίων»- Του έδειξαν την πόρτα της εξόδου αλλά η αποζημίωσή του θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 17 εκατ. ευρώ -  Ο πιο ιδιόρυθμος προπονητής στον κόσμο μπήκε στο επίκεντρο των εξελίξεων που συγκλονίζουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

mourinho232
Θα μπορούσαν να γραφτούν βιβλία με τις ιστορίες που έχει ζήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο, ένας εκρηκτικός χαρακτήρας που ζει και αναπνέει με την μπάλα στο μυαλό του.
Καυγάδες, κόντρες, κατάρες ακόμη και μηνύσεις περιλαμβάνει η συναρπαστική διαδρομή ενός τύπου που σχεδόν ποτέ δεν κρατάει το στόμα του κλειστό και έχει περάσει από πολύ μεγάλες ομάδες.

Ακολουθούν κάποιες από αυτές, με πρωταγωνιστή τον πολύ Special One οι οποίες τα έχουν κυριολεκτικά όλα, από διάσημους παίχτες και προπονητές μέχρι έναν κάδο άπλυτων!

Η κατάρα του Σέζαρ!

«Όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα ο Ζούλιο Σέζαρ ήρθε και μου είπε να πάω με την ομάδα να πανηγυρίσουμε στην Piazza Duomo με τους τιφόζι, αλλά δεν ήθελα επειδή έπρεπε να σκεφτώ πώς θα σπάσουμε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών την επόμενη μέρα. Επέμεινε όμως. "Μίστερ, πήραμε το πρωτάθλημα, πρέπει να έρθεις μαζί μας". Του απάντησα "δεν θέλω να πανηγυρίσω σήμερα, θέλω να νικήσω αύριο".
jose_with_julio_cesar


Επειδή με ήξερε, όμως, με εκβίασε με τον πιο έξυπνο τρόπο. "Μίστερ, αν δεν έρθεις να πανηγυρίσεις, δεν θα κερδίσεις ποτέ ξανά στη ζωή σου πρωτάθλημα", είπε κι έκλεισε την πόρτα. Τρομοκρατήθηκα τόσο από αυτή την πιθανή κατάρα, που τελικά κατέβηκα στη Duomo πιο γρήγορα κι από την ομάδα!».

Ένα και καλό

Κλείσιμο
Την άνοιξη του 2006 ο Ζοσέ Μουρίνιο κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή στην Αγγλία με την Τσέλσι. Στην τελετή της απονομής παραλαμβάνει το μετάλλιο του, τρέχει στην κερκίδα και το πετάει στους οπαδούς της ομάδας που παραληρούσαν.
jose_mourinho
Οι άνθρωποι της διοίκησης του έδωσαν ένα δεύτερο για να το κρατήσει αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός το πέταξε και αυτό στους οπαδούς, εξηγώντας τον λόγο λίγο αργότερα.
«Κρατάω ένα μετάλλιο της Πρέμιερ Λιγκ για τον εαυτό μου. Είναι το ίδιο με το περυσινό και εγώ θέλω μόνο ένα. Δεν μπορώ να κρατάω όλα μου τα μετάλλια. Είναι πάρα πολλά», είπε. Ο ένας από τους δύο τυχερούς που πήρε το μετάλλιο του Ζοσέ, το πούλησε τελικά 17.000 ευρώ και οι φήμες επιμένουν ότι το αγόρασε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο μύθος και ο κάδος

Κάποιοι επιμένουν ότι είναι ένας αστικός μύθος, έτεροι είναι σίγουροι ότι ο Ζοσέ το έκανε κι’ αυτό σε έναν προημιτελικό αγώνα του Champions League το 2007.
Ο Μουρίνιο ήταν τιμωρημένος-κάτι όχι τόσο ασύνηθες στην καριέρα του- στη «μάχη» του «Στάμφορντ Μπριτζ» όπου η Τσέλσι κοντραριζόταν με την Μπάγερν Μονάχου.
jose_against_barcelona
Έτσι δεν μπορούσε να καθίσει στον πάγκο και να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κι εδώ γεννήθηκε ο μύθος. Αυτός που υποστηρίζει ότι ο δαιμόνιος τεχνικός κρύφτηκε σε ένα καλάθι για άπλυτα ρούχα και μεταφέρθηκε παράνομα στα αποδυτήρια της ομάδας στο ημίχρονο ώστε για να δώσει τις οδηγίες του.

Ο Μαϊκόν και οι… διακοπές
mourinho_-_maicon

«Θυμάμαι ένα ματς στη Σιένα, μου έλεγαν ότι ο Μαϊκόν στο τελευταίο παιχνίδι πριν τα Χριστούγεννα έπαιρνε πάντα την 5η κίτρινη κάρτα για να πάει διακοπές στη Βραζιλία. Όταν έφτασε, λοιπόν, το ματς με τη Σιένα, το τελευταίο πριν τη διακοπή, ο Μαϊκόν είχε 4 κίτρινες. Σκέφτηκα "λένε αλήθεια, περιμένει να πάρει την 5η κίτρινη". Τον πιάνω και του λέω: "Αν πάρεις την 5η κίτρινη δεν πας διακοπές, δεν είμαι βλάκας". Μου απάντησε "κι αν βάλω ένα γκολ;". Σκέφτηκα ότι ο Μαϊκόν μπορεί να βάλει ένα γκολ, οπότε του λέω "αν βάλεις δύο, πας". Έβαλε δύο. Έβγαλε τη φανέλα, πήρε την 5η κίτρινη, πήγε στη Βραζιλία για διακοπές και είχε μία εβδομάδα επιπλέον από εμένα».

Siena 1-2 Inter 2008/09


Special medium

Ο Ζοσέ έχει πάντα τον τρόπο του να προκαλεί το ενδιαφέρον παίζοντας τα λεγόμενα «παιχνίδια του μυαλού», κάτι που διαπίστωσαν πολλές φορές οι δημοσιογράφοι.
Λίγες ώρες πριν από τον ημιτελικό της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα για το Champions League, και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πρόβλεψε την 11άδα που θα κατέβαζε στο γήπεδο ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» Φρανκ Ράϊκαρντ.
jose_press_conference
Κάποιοι χαμογέλασαν ακούγοντάς τον, άλλοι σημείωσαν τα ονόματα και λίγες ώρες μετά ο Ζοσέ δικαιώθηκε αφού η ενδεκάδα της Μπάρτσα που σκέφτηκε και είπε ήταν αυτή που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο!

Ζοσέ vs Αλέφαντος

Ποιος δεν θυμάται τον αείμνηστο Νίκο Αλέφαντο που σχημάτιζε ενδεκάδα με κεφτεδάκια για να κάνει ανάλυση τακτικής; Ε, κάτι παρόμοιο συνέβη και στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σε επίπεδο ατάκας με πρωταγωνιστή τον Ζοσέ Μουρίνιο, που κλήθηκε να μιλήσει για την Τσέλσι και το όχι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αγοράσει καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα έκαναν την διαφορά.
mourinho_press
Ο Special One δεν μάσησε τα λόγια του: «Όλα έχουν να κάνουν με την ομελέτα και τα αυγά. Χωρίς αυγά δεν φτιάχνεις ομελέτα και εξαρτάται πάντα από την ποιότητα των αυγών πόσο καλή θα είναι»..

Η αιώνια κόντρα

Δέκα ημέρες μετά από το ισόπαλο χωρίς τέρματα ματς ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι, οι «μπλε» τα άκουγαν ακόμη για το πολύ αμυντικό τους παιχνίδι με τους φίλους της Άρσεναλ να φωνάζουν: «Η Τσέλσι είναι βαρετή». Ο Ζοσέ που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω τα λέει έξω από τα δόντια, όπως έχει μάθει: «Βαρετό είναι να μην έχεις πάρει πρωτάθλημα δέκα χρόνια. Όχι να παίζεις αμυντικά».

WENGER VS MOURINHO


 Με τους κανονιέρηδες είχε πάντα μια «ιδιαίτερη» σχέση και ειδικά με τον Αρσέν Βενγκέρ μια τρέλα στο να τον πικάρει με κάθε ευκαιρία. Όταν η Άρσεναλ το 2005 πίεζε την Τσέλσι στο κυνήγι του πρωταθλήματος, ο Μουρίνιο άνοιξε το στόμα του και στόλισε τον Βενγκέρ.
special_one_vs_wenger
«Νομίζω ότι είναι ηδονοβλεψίας. Σαν αυτούς που κοιτάνε τους άλλους ανθρώπους. Ίσως να έχει ένα μικροσκόπιο και να κοιτάει τι κάνουν οι άλλες οικογένειες. Μιλάει, μιλάει, μιλάει. Δεν σταματάει καθόλου», ήταν τα λόγια του που δεν έμειναν αναπάντητα από τον Βενγκέρ. Απάντησε με μια μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Μουρίνιο ο οποίος αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα περί ηδονοβλεψία, προκειμένου ο Αλσατός τεχνικός να μην τον τρέχει στα δικαστήρια.

Ειδήσεις σήμερα

Πατήσια: Σκότωσαν 90χρονο μέσα στο σπίτι του - Τον βρήκαν δεμένο

Δημόπουλος: Αδόκιμος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη για το Πάσχα στο χωριό


Πυροβολισμοί σε κάβα στη Λουιζιάνα: Πέντε τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης