Δείτε live - Λοβέρδος στη Βουλή για τη Novartis: Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία

Δείτε live - Λοβέρδος στη Βουλή για τη Novartis: Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε πως ζητά άρση της ασυλίας του για να μην μείνει καμία αμφιβολία για την αθωότητά του - Σαλμάς: Πολιτική σκευωρία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μου

lover_main01
Την άρση της ασυλίας τους ζήτησαν από την Βουλή οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Μάριος Σαλμάς, κατά την συζήτηση που διεξάγεται από το πρωί.

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία», δήλωσε ο Αντρέας Λοβέρδος από βήματος της Βουλής και τόνισε ότι ζητά την άρση της ασυλίας του προκειμένου «να καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τί ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά».

Παράλληλα, ο κύριος Λοβέρδος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν επί υπουργίας του και κατήγγειλε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει το Σύνταγμα: «Παραβιάσατε πέρσι εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Σύνταγμα, στην περίπτωση των 10 πολιτικών και σήμερα στη δική μου. Παραβιάσατε το Σύνταγμα με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται "με ευκαιρία" την άσκηση των καθηκόντων».

«Δεν διστάσατε να παραβιάσετε, ακόμη και την ίδια σας την ψευδοθεωρία, και το κάνετε και σήμερα, εδώ, για τους δικούς σας Υπουργούς. Η ψευδής καταμήνυση, η συκοφαντική δυσφήμιση, η υποκλοπή συνδιασκέψεων είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων των Υπουργών!», τόνισε ο κύριος Λοβέρδος αναφερόμενος στους κ.κ. Πολάκη και Καμμένο που «κρύφτηκαν» πίσω από την υπουργική τους ασυλία.

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη», τόνισε ακόμα και συνέχισε: «Επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα δέκα Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης, πολιτικά πρόσωπα! Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος. Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων. Επί ενάμιση χρόνο τώρα διατηρούνται εκκρεμότητες που αφορούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Δηλαδή επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο και με προαναγγελίες από μέρος του φιλοκυβερνητικού τύπου, που έχει άμεση και απευθείας ενημέρωση από συγκεκριμένες δικαστικές αρχές, όπως φαίνεται».

Δείτε live την συζήτηση στη Βουλή
Κλείσιμο

Παράλληλα ο κύριος Λοβέρδος αναφέρθηκε στα «χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης από όλη την Ελλάδα» και τόνισε την αντίφαση πως ενώ οι «ψευδομάρτυρες» κρίθηκαν γενικά αναξιόπιστοι, στην περίπτωσή του κρίθηκαν αξιόπιστοι: «Τί κραυγαλέα και βάναυση αντίφαση»!

Ο κύριος Λοβέρδος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως «είναι εκείνος που έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία. Τώρα υιοθέτησε και το πιο άθλιο και το πιο ανήθικο και το πιο τραγελαφικό συνάμα ψέμα ενός κουκουλοφόρου, πως ενημέρωσα εγώ – είπε και ο Πρωθυπουργός – κρυφά την Novartis τον Δεκέμβριο του 2010 ότι θα γίνει κούρεμα των ομολόγων το 2012, με το PSI».

«Καλά, καθόλου τσίπα δεν υπάρχει; Το 2010 δεν υπήρχε καν σκέψη για κούρεμα ομολόγων. Αυτό έγινε το 2012!!! Και το κούρεμα των ομολόγων των προμηθευτών της Υγείας, των δικαστών και των μικροομολογιούχων, μας ανακοινώθηκε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο από το Υπουργείο Οικονομικών ανήμερα της απόφασης του κουρέματος. Εγώ όμως σύμφωνα με την «κατάθεση» ενός κουκουλοφόρου, ως μάντης Κάλχας, το είχα μαντέψει το 2010. Ή μήπως εννοεί ο κουκουλοφόρος πως ενημέρωσα εγώ για την πληρωμή μέσω ομολόγων των προμηθευτών της Υγείας, που έγινε από προηγούμενη υπουργό από εμένα που τώρα είναι μαζί σας; O Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας. Αυτοί που τα κάνουν αυτά είναι απαίσιοι εγκληματίες της συμφοράς» απάντησε ο κύριος Λοβέρδος.

Κατήγγειλε ως ψέμματα τα όσα του καταλογίζονται για το φάρμακο Gilenya, αναφέροντας συγκεκριμένα τους λόγους: «Τιμολογήθηκε με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές. Δόθηκε στο Gilenya κανονική νόμιμη τιμή, δηλαδή 1930 ευρώ. Και την ίδια ημέρα, την ίδια ημέρα το εντάξαμε στα νοσοκομειακά φάρμακα και με αυτό τον τρόπο η τιμή του έπεσε στα 1680 €. Δηλαδή πιο κάτω από όλες τις έως τότε τιμές στην ΕΕ. Και τα ευρώ αυτά δεν τα έδωσαν οι πολίτες αλλά βγήκαν από τα ταμεία της εταιρείας!!! Και λένε για την Κύπρο πως τάχα ήτανε φθηνότερο!!! Στην Κύπρο, όμως, το φάρμακο αυτό μπήκε στην αγορά και τιμολογήθηκε πολύ αργότερα, τον Μάρτιο του 2012, με τιμή 1995 ευρώ. Σε εμάς ήταν τουλάχιστον 300 ευρώ παρακάτω».

«Είστε ψεύτες, είστε συκοφάντες, είστε κοινοί κακοποιοί!», ξέσπασε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του και συνέχισε αναλυτικά για το συγκεκριμένο φάρμακο: «Λένε οι ψευδομάρτυρες πως το φάρμακο αυτό ήταν νέο και απαγόρευε η τρόικα να βάζουμε νέα φάρμακα. Ψέματα!!! Ποτέ η τρόικα δεν έθεσε τέτοια απαγόρευση. Εγώ δεν έβαζα νέα φάρμακα γιατί ήταν ακριβά και χρήματα δεν είχαμε. Και εξαίρεσα αυτό το φάρμακο διότι ήταν απλό χάπι που αντικαθιστούσε διήμερη νοσοκομειακή θεραπεία. Δηλαδή ήταν καλό, σωτήριο, για τους ασθενείς, αλλά και για τα οικονομικά της υγείας. Και δεν κοκκινίζουν από ντροπή. Τα λένε αυτά δύο χρόνια τώρα. Και ακόμη, άλλο φάρμακο τότε δεν κυκλοφορούσε. Άδεια κυκλοφορίας για άλλο φάρμακο, αντίστοιχο του Gilenya, δόθηκε αργότερα, το 2013.
Δύο χρόνια δηλαδή μετά από μένα!!!
»Και ακόμη, πριν υπογράψω εγώ υπέγραφαν τα έντεκα μέλη της επιτροπής τιμών, και ήταν ομόφωνες όλες οι αποφάσεις της, με τις εταιρείες να συμμετέχουν στην επιτροπή αυτήν. Με εκπροσώπηση των φαρμακοποιών, του ΣΦΕΕ, του ΠΕΦ, του ΣΑΦΕΕ, του ΕΟΦ, του Υπουργείου Οικονομικών, το Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι εταιρείες αν έβλεπαν μεροληψία θα έκαναν καταγγελίες. Θα κινητοποιούνταν οι πρεσβείες τους, αν επρόκειτο για δυσμενή μεταχείριση σε βάρος κάποιας πολυεθνικής. Και οι ενστάσεις, μετά την τελική επεξεργασία, ήταν ελάχιστες για 12.000 περίπου φάρμακα. Οι ενστάσεις ελέγχονταν. Και μετά τις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής υπέγραφαν ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας, ο Γενικός Διευθυντής, ο Γενικός Γραμματέας και τέλος εγώ!
»Έντεκα μέλη είχε η επιτροπή τιμολόγησης με βαριά θεσμικά ονόματα μέσα. Έκ των οποίων μόνο τέσσερα ήταν εκπρόσωποι του Υπουργού!!! Και μετά τη γνωμοδότησή τους, υπέγραφαν δύο ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη, συν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.
Και μετά εγώ».

«Ουδέποτε ασχολήθηκα με φάρμακα. Από τα 12.000 σκευάσματα ρωτούσα μόνο αν η μείωση της δαπάνης συνολικά ήταν σύμφωνη με τους στόχους μας να περικόπτουμε όσα χρήματα μπορούσαμε περισσότερα. Και συμφωνούσαν πως επιτυγχάναμε τους στόχους μας η τρόικα, το Υπουργείο Οικονομικών και μελετητικοί οργανισμοί όπως ο ΙΟΒΕ. Και πάντα ρωτούσα αν είναι ομόφωνες οι αποφάσεις της επιτροπής. Και πάντοτε ήταν!!! Όλες!!!», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Ο κύριος Λοβέρδος είπε: «Καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου δεν έκανα. Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού. Και, τέλος, σε αυτή την ενδεικτική μου αναφορά στις άθλιες ψευδομαρτυρίες, για να ξαναγυρίσω αμέσως μετά στο πολιτικό θέμα, τον Φρουζή, πρόσωπο «κλειδί», στέλεχος της Νοβάρτις, που λένε οι ψευδομάρτυρες πως δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα, εγώ δεν τον γνώριζα», ενώ διέψευσε και πως μιλούσε μαζί του ή αντάλλασσε sms.

Κρύβουν ότι δεν βρέθηκε τίποτα ποτέ, «κι αφήνουν τους ψευδομάρτυρες να επαναλαμβάνουν τις αθλιότητές τους», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κύριος Λοβέρδος αναφέρθηκε καταρρίπτοντας κάθε ισχυρισμό και κάθε φήμη που κυκλοφορεί για την υπόθεση ενώ για τον ρόλο του Μανιαδάκη, είπε: «Και με το σπάσιμο του Μανιαδάκη αποκαλύπτεται πως ουδέποτε υπήρξε σύμβουλός μου, όπως ψευδώς έλεγαν οι κουκουλοφόροι. Ποτέ επί των ημερών μου δεν ασχολήθηκε με τα φάρμακα. Ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί μου. Το τηλέφωνό μου αν μου ζητούσε, θα ήταν υπερβολικό!!! Κι όμως ενώ όλα αυτά είναι πλέον γνωστά, οι ψευδομαρτυρίες περί του δήθεν συμβούλου μου Μανιαδάκη βρίσκονται ακόμη στο φάκελο, που ήλθε στη Βουλή για μένα!!! Αυτός ο άνθρωπος σε μια αναφορά που έκανε είπε ότι γνωρίζει τους 2 ψευδομάρτυρες που είναι και οι 2 που πήγαν στην Αμερική στο FBI και προσδοκούν να έχουν όφελος και άρα δεν μπορούν αν είναι μάρτυρες στην Ελλάδα».

Ο κύριος Λοβέρδος ζήτησε ακόμα από την εισαγγελέα που μίλησε για «Ρασπούτιν» να τον κατονομάσει, και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους μιλά για «κατάχρηση εξουσίας».

«Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Την βάναυση συμπεριφορά σας την ένοιωσα και στο πετσί μου ως υπουργός με προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς. Με είπαν και με λένε ( και προσφάτως η «Αυγή») «δολοφόνο» γιατί δήθεν δημοσίευσα τις φωτογραφίες οροθετικών, ενώ η δημοσίευση αυτή αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα. Με είπαν «κατάσκοπο» και ήρθε η σχετική υπόθεση στην Ολομέλεια, που ψήφισε πως δεν είμαι!!! Τί γελοιότητα!!! Είπαν ότι δήθεν ιδιωτικοποίησα ένα δημόσιο νοσοκομείο, το Ερρίκος Ντυνάν, που ποτέ δεν ήταν δημόσιο και έβγαλαν τη φωτογραφία μου σε πολλά φιλοκυβερνητικά αρνητικά πρωτοσέλιδα!!!

»Πρώτον διότι το κόμμα μας, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, είναι ο βασικός τους στόχος. Και όπως το ίδιο το κόμμα δήλωνε, αφού δεν τους βγήκαν οι γέφυρες, επανέρχονται και καταφεύγουν στη λάσπη.

»Δεύτερον, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε τις μεγαλύτερες περικοπές στον χώρο της σπατάλης. Ενας βουλευτ΄ςη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι περικοπές έγιναν γιατί μας το επέβαλε η τρόικα και δεν γνώρισε ότι το κάναμε από το 2009 και πήγαμε με τις 3 χαμηλότερες τιμές της ΕΕ που το αλλάξατε εσείς εις βάρος των πολιτών. Εγώ είμαι εκείνος ο υπουργός που κατοχύρωσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΥΥ, τον προσδιορισμό της τιμής φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές στην ΕΕ (που ο ΣΥΡΙΖΑ την μετέτρεψε σε τιμολόγηση με βάση τις δύο χαμηλότερες τιμές στην ευρωζώνη, δηλαδή προσδιόρισε με ακριβότερα κριτήρια την τιμολόγηση), που επανεισήγαγα τη θετική λίστα φαρμάκων επιβάλλοντας και «διόδια» για να ενταχθεί ένα φάρμακο στην λίστα αυτή, και παίρνοντας από τις εταιρείες με μία απλή κίνηση 262 εκ ευρώ το 2011, εγώ έκανα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προμήθειας φαρμάκων στα νοσοκομεία, εγώ καθιέρωσα, προπηλακιζόμενος, το rebate, το claw back και τους κλειστούς προϋπολογισμούς στο φάρμακο, δηλαδή το κράτος να δίνει δύο δις για τα φάρμακα όσο κι αν συνταγογραφούν οι γιατροί, εγώ εν τέλει πήρα πίσω πολλά δις από τη σπατάλη και τη διαφθορά στη φαρμακευτική δαπάνη, που μείωσα όλων τα κέρδη, προφανώς και της Novartis, που επί ΣΥΡΙΖΑ όμως αυξήθηκαν. Εγώ, λοιπόν, πρέπει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ να δολοφονηθώ πολιτικά και ο αγώνας των κυβερνήσεών μας να συκοφαντηθεί όσο περισσότερο γίνεται!!!

»Τρίτον, γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκομαι πιο μπροστά κι από την πρώτη γραμμή της μαχόμενης αντιπολίτευσης. Κι έπρεπε αυτό να το πληρώσω.

»Τέταρτον, γιατί όλοι συμφωνούν πως η επιλογή Τσίπρα είναι να πάμε σε εκλογές με σκανδαλολογία. Δεν σας βγαίνει όμως. Βγαίνουν χαρτιά εναντίον σας. Εγώ δεν φοβάμαι. Εσείς θα φάτε τις αγωγές και τις μηνύσεις του λαού στην κάλπη

»Πέμπτον, γιατί η επιδίωξη τους να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα, όπως ο ίδιος ο Τσίπρας έλεγε, μέσω Novartis κατέρρευσε, αποδείχτηκε σκευωρία και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφωνηθεί. Από μεγαλύτερο σκάνδαλο έγινε το μεγαλύτερο φιάσκο και Χρησιμοποιούμαι εγώ, για να αποδείξουν οι Ρασπούτιν πως όλο και κάπου είχαν δίκιο και πως ο εξευτελισμός τους δεν είναι πλήρης και τέλειος!!!

»Έκτον, αυτά τα κάνουν αδίστακτοι κακοποιοί, δεν ωροδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον.

»Για ψήφους τελικά στήθηκε και συνεχίζεται καταρρακωμένη αυτή η σκευωρία.
Γι΄αυτούς και για άλλους λόγους είμαι σήμερα στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών.
Επαναλαμβάνω εδώ τώρα και τελειώνω την ομιλία μου, τη φράση με την οποία απαντώ στους χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να με στηρίξουν :
Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω!!!
Δίνω σήμερα λόγο τιμής!!!».



Σαλμάς: Πολιτική σκευωρία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μου

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καταφέρονται εναντίον του κατήγγειλε πως βρίσκονται πίσω από την περίπτωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς και υποστήριξε πως ζητά την άρση της ασυλίας του για να μπορέσει να αποδείξει την σκευωρία και τα στημένα πορίσματα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η ομιλία του Μάριου Σαλμά

«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

20 χρόνια συμπληρώνω φέτος που εκλέγομαι ανελλειπώς για 8 φορές Βουλευτής. Είμαι από τους ελάχιστους Βουλευτές που δεν έχει έρθει ποτέ μα ποτέ αίτημα για άρση της ασυλίας μου. Σήμερα είναι η πρώτη φορά.

Η προισταμένη της εισαγγελίας θέλει να πάρει την άποψή μου για ένα θέμα που ερευνά εδώ και 2,5 χρόνια και αφορά τις περιβόητες αρθροσκοπήσεις που έγιναν το 2015 και το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό τον λόγο ζητά την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να δώσω εξηγήσεις.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στην υπόθεση των αρθροσκοπήσεων σε ότι αφορά εμένα και το συστεγαζόμενο με το ιατρείο μου διαγνωστικό όλα έγιναν νόμιμα όπως υποδείχθηκαν από την διοίκηση και όχι όπως υπέδειξα εγώ στην διοίκηση ούτε όπως δήθεν επηρέασα εγώ την διοίκηση να υποδείξει, και πολύ περισσότερο δεν είχα λόγο να την επηρεάσω να σφάλει. Όλα έγιναν προς το συμφέρον των ασθενών που υπηρετώ ως γιατρός και ως άνθρωπος για δεκαετίες με απόλυτη ηθική.

Πάμε κατευθείαν στην ουσία. Τι λέει το διαβιβαστικό της εισαγγελίας ;

Ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Ηθική αυτουργία για 3 γεγονότα.

Ένα την σύναψη μιας σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με ένα διαγνωστικό, δύο την σύναψη σύμβασης τροποποιητικής του ΕΟΠΥΥ με ένα πολυιατρείο και τρία για περαπεμπτικά που δεν ήταν νομότυπα δηλαδή δεν ειχαν σφραγίδες και υπογραφές ασφαλισμένων.

Αναλυτικά

Πρώτον ηθική αυτουργία για σύμβαση που έκανε ο ΕΟΠΥΥ με το συστεγαζόμενο με το ιατρείο μου διαγνωστικό εργαστήριο, που δεν ήταν νόμιμη λέει, γιατί ήταν διαγνωστικό και δεν ήταν πολυιατρείο. Για αυτό μιλάμε. Αυτή είναι η παράβαση της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του ΠΔ84/2001. Δηλαδή ότι εγώ επηρέασα να γίνει σύμβαση με διαγνωστικό που δεν είχε την ενδεδειγμένη μορφή φορέα ΠΦΥ. Μα την μορφή που έπρεπε να έχει η εταιρεία και να είναι διαγνωστικό την υπέδειξε ο ΕΟΠΥΥ. Διαγνωστικό είπε ο ΕΟΠΥΥ διαγνωστικό έγινε. Αν υποδείκνυε πολυιατρείο εξαρχής όπως έγινε ακολούθως θα γινόνταν πολυιατρείο, όπως και έγινε. Τόσο απλά. Αλλά αυτό το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που υποδεικνύει το διαγνωστικό δεν υπάρχει στην δικογραφία. Θα το προσκομίσω στις εξηγήσεις μου και θα αρθούν οι όποιες άλλες εντυπώσεις. Τόσο απλά. Το πολυιατρείο θέλει ακριβώς τα ίδια 17 δικαιολογητικά με το διαγνωστικό και έχει τις ίδιες προδιαγραφές. Ακόμη και η φόρμα σύμβασης στον ΕΟΠΥΥ είναι ίδια για τα πολυιατρεία και τα διαγνωστικά απόδειξη ότι ο ΕΟΠΥΥ τα βλέπει ενιαία ως προς την σύμβαση και εγώ δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να πιέσω την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να κάνει σύμβαση με διαγνωστικό και όχι με πολυιατρείο. Τώρα το χαρτί του ΕΟΠΥΥ που υποδεικνύει στην εταιρεία ότι πρέπει να έχει την μορφή του διαγνωστικού θα ήταν στην δικογραφία εαν είχαν φροντίσει οι επιθεωρητές που έκαναν τις εκθέσεις να τηρήσουν το άρθρο 80 του Ν. 3996/2011) και καλούσαν σε εξηγήσεις το διαγνωστικό πριν κάνουν πόρισμα όπως προβλέπεται και με αυτόν τον τρόπο δεν θα παρασύρονταν οι εισαγγελείς σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Δεύτερον ηθική αυτουργία για μη νόμιμη τροποποιητική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με άλλο πολυιατρείο που εγώ δεν είχα καμία σχέση, επειδή λέει δεν είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση Βορίδη - Γρηγοράκου και δεν ήταν ΚΥΑ. Και εγώ τι φταίω; Δηλαδή πήγα και είπα στον ΕΟΠΥΥ κάντε σύμβαση με ένα ανταγωνιστικό κέντρο με αυτό που συστεγάζονταν με το ιατρείο μου; Και τους είπα κάντε την σύμβαση έστω και εαν δεν έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση κοστολόγησης της εξέτασης; ή οι εισαγγελείς έχουν ενδείξεις ότι εγώ επηρέασα κάποιον αυτουργό να μην στείλει στο εθνικό τυπογραφείο την απόφαση άλλων Υπουργών και να την αναρτήσει στο διαύγεια. Και δεν μου λέτε ποιός είναι αυτός ο αυτουργός ποιός υπάλληλος σε ποιά διεύθυνση γιατί από ότι ξέρω στο Τυπογραφείο δεν τις πάει ο Υπουργός. Δηλαδή εγώ επηρέασα κάποιον να την κάνει λάθος την διαδικασία. Με συγχωρείτε αλλά αυτά δεν στέκουν. Είδα την δικογραφία μήπως και καταλάβω τι εννοεούν οι εισαγγελείς. Πάντως για να είμαι ειλικρινής ούτε οι έγκριτοι νομικοί και διακεκριμένοι πρώην ανώτατοι δικαστές που έδειξα τη δικογραφία κατάλαβαν. Για αυτή την σύμβαση δεν εξέφρασε κανείς τέτοια ένσταση στο Διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ που αποφάσισε ομόφωνα και σύμφωνα με την εισήγηση της διεύθυνσης συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης νομικής υπηρεσίας και αρμόδιας διεύθυνσης συμβάσεων. Αλλά ούτε αυτή η εισήγηση όλως τυχαίως περιλαμβάνεται στην δικογραφία, ούτε και η απόφαση του ΔΣ. Θα περιληφθεί συντόμως.

Κανείς δεν έχει εισφέρει στην προκαταρκτική εξέταση μέχρι σήμερα και ούτε θα εισφέρει τέτοια ανάμειξη δική μου σε αυτήν την διαδικασία που ερευνά τυχόν ευθύνες μου η εισαγγελέας. Και ερωτώ από που προέκυψε ότι εγώ επηρέασα τις συμβάσεις να γίνουν όπως λέει. Από πουθενά. Και πως θέλει την άποψή μου και εξηγήσεις για κάτι που κανείς δεν με έχει κατηγορήσει; Και ποιός κρίνει την νομιμότητα των συμβάσεων ο φαρμακοποιός επιθεωρητής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Τρίτον ηθική αυτουργία για 543 μη νομότυπα παραπεμπτικά, που είναι όλα μη νομότυπα, εκτός από 63 όπως λέει. Μη νομότυπα γιατί δεν φέρουν σφραγίδες ασφαλισμένου και μερικά δεν φέρουν επιπλέον σφραγίδα του πρώτου παρόχου.

Αυτές οι τυπικές ελλείψεις εντοπίστηκαν από την διοίκηση και θεραπεύθηκαν. Δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα όταν οι εξετάσεις έγιναν και εδώ όπως αποδεικνύεται από την δικογραφία και τις ένορκες καταθέσεις όλων των ασθενών έγιναν όλες. Αναλυτικά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των παραπεμπτικών τον κάνει η αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ και τον δευτεροβάθμιο έλεγχο η ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Ο πρωτοβάθμιος έλεγχος του ΕΟΠΥΥ εντόπισε τις τυπικές ελλείψεις όπου υπήρχαν για τα παραπεμπτικά του Διαγνωστικού. Και τι έκανε; Oτι έκανε για όλους τους παρόχους.

Ακολουθήθηκε μία διαδικασία που υπεδείχθη με ΥΑ του κ. Πολάκη και απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ που διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ . Έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος ζητήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι έγιναν οι εξετάσεις, οι οποίες και κατατέθηκαν, εγκρίθηκε στην συνέχεια η υποβολή της απαίτησης από την ομάδα ελέγχου και με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ της 29/6/2016, έγινε οριστική εκκαθάριση, υπογράφηκαν τα εντάλματα από τον Πάρεδρο και πληρώθηκαν από τον κ. Γεωργακόπουλο τον συριζαίο αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ που υποκίνησε όλο το θέμα.

Για τα περίπου 200 παραπεμπτικά του ΙΑΤΡΟΚΟΣΜΟΣ και ο πρωτοβάθμιος έλεγχος του ΕΟΠΥΥ και ο δευτεροβάθμιος του επιθεωρητή Μέλλου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ είπαν ότι καλώς πληρώθηκαν. Άρα τι όλα τα παραπεμπτικά ήταν μη νομότυπα λέει το διαβιβαστικό. Και ποιός είπε στους εισαγγελείς ότι για την περίοδο 6/15 έως 4/16 που εκτέλεσε τις 363 εξετάσεις το διαγνωστικό χρειάζονταν υπογραφές ασφαλισμένων, αφού 2 Μαίου του 16 Η ΥΑ Πολάκη το καθιστά υποχρεωτικό. Δεν είπε κανείς στους εισαγγελείς ότι η έλλειψη υπογραφής ασφαλισμένου δεν αποτελούσε λόγο ακυρότητας του παραπεμπτικού. Δεν είδαν τις οδηγίες του ΕΟΠΥΥ προς τις ελεγκτικές εταιρείες που έκαναν εκκαθάριση για τα προηγούμενα έτη ότι τα παραπεμπτικά χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου θεωρούνταν έγκυρα; Οι σφραγίδες και οι υπογραφές είναι για να βεβαιώσουν ότι οι εξετάσεις έγιναν. Οι ένορκες καταθέσεις των ασθενών έδειξαν ότι όλες έγιναν.Τέλειωσε. Επιτρέψτε μου εδώ υπάρχουν και άλλα επιχειρήματα αλλά τα κρατώ. Τι σχέση έχουν με απιστία οι τυπικές ελλείψεις των παραπεμπτικών . Θα τρελαθούμε εντελώς;

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Λυπάμαι Αυτά είναι τα θέματα Δεν έχει τίποτα άλλο.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι τίθεται εύλογα το ερώτημα τι συμβαίνει; Μπορεί να κάνουν οι εισαγγελείς τόσο λάθος; Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό οι εισαγγελείς βασίστηκαν σε 3 πορισματικές εκθέσεις και ένα σημείωμα διαπιστώσεων. Οι 2 πορισματικές εκθέσεις είναι από 2 επιθεωρητές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, έναν φαρμακοποιό και έναν γιατρό. Η Τρίτη είναι από την επιθεωρήτρια του ΣΕΕΔΔ και το σημείωμα διαπιστώσεων από τον Γενικό Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Από αυτά τα πορίσματα έκαναν copy paste κάποια στοιχεία οι εισαγγελείς. Και πρέπει να απαντηθεί αν είναι ή δεν είναι αξιόπιστα τα πορίσματα, και εαν δεν είναι μήπως είναι στημένα. Αν απαντηθεί ότι δεν είναι στημένα ή στημένο έστω και ένα αποκλείεται η σκευωρία. Η πολιτική σκευωρία προυποθέτει στημένα πορίσματα τα οποία θα οδηγήσουν τους εισαγγελείς σε λάθος εικόνα και εκτίμηση. Για την προκαταρκτική μιλάμε που οι εισαγγελείς έχουν αναθέσει τις ανακριτικές πράξεις σε επιθεωρητές. Συμφωνούμε;

Κανένα από τα πορίσματα δεν αναφέρει το όνομά μου, εκτός ως υπογράφων τα παραπεμπτικά. Κανένα πόρισμα δεν αφήνει καμία μομφή στο συστεγαζόμενο με το ιατρείο μου διαγνωστικό κέντρο ότι έκαναν κάτι παράνομο.

Θα προσπαθήσω να αποδείξω την σκευωρία μέχρι και τα πορίσματα. Η υπόθεση αυτή είναι ο ορισμός της σκευωρίας. Επειδή είναι βαριά η μομφή που ρίχνω την περιγράφω και την τεκμηριώνω.

Η εμπάθεια τα ταπεινά κίνητρα και η κομματική ιδιότητα του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλου, μεγαλοστελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαία τον οδηγούν αφότου ανέλαβε να στείλει εσωτερικό έγγραφο στην Πληροφορική που λέει φέρτε μου τις αρθροσκοπήσεις Σαλμά. Προσέξτε φέρτε μου τις αρθροσκοπήσεις Σαλμά. Γιατί είχε τόσο καημό; Γιατί τον πιάσαμε με πόρισμα του ΣΕΥΠ που ήρθε στο τέλος της θητείας μου με την γίδα στην πλάτη, αφού ως γιατρός το 2008 όταν με το σεισμό της Πάτρας γκρεμίστηκε το μισό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και η εντατική μονάδα που δούλευε, αυτός πληρώθηκε 5 μήνες εφημερίες που ποτέ δεν έκανε. Αλλά επειδή ηταν πλημέλλημα παραγράφηκε στην πενταετία. Μου χρέωσε επίσης ότι μετακινήθηκε από την Πάτρα στο Αγρίνιο για να καλύπτει εφημερίες για περίπου ένα μήνα.

Το λέει στον κ. Πολάκη ο οποίος στις 28/9/2016 ¨ λέει στην Βουλή ΄Απ’ ό,τι έμαθα, πήγε η Εισαγγελία Διαφθοράς και «σήκωσε» όλο το αρχείο, γιατί δεν το έδιναν. Θα βγάλει εκεί σκορπιούς, έχιδνες και σαρανταποδαρούσες. ¨ Αυτό εννοεείται ότι δεν είχε συμβεί.

Δηλαδή ο κ. Πολάκης προανήγγειλε σαν να διέταξε αυτό που ακολούθησε, δηλαδή που ασχολήθηκε η εισαγγελία διαφθοράς και ζήτησε το αρχειο. Γιατί δεν ασχολήθηκε η εισαγγελία πρωτοδικών για παράδειγμα. Στις 15 Δεκεμβρίου 2016 ακολουθεί μία έντονη αντιπαράθεσή μου στην Βουλή με τον κ. Πολάκη ο οποίος επαναλαμβάνει ότι οι εισαγγελείς ξεσκόνησαν το φυσικό αρχείο των παραπεμπτικών και όταν του είπα ότι δεν ισχύει την επόμενη 16/12/2016 η εισαγγελία Διαφθοράς ζητάει το φυσικό αρχείο από τον ΕΟΠΥΥ. Ω ? τι σύμπτωση?

Στην συνέχεια έπρεπε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι εξετάσεις ήταν υπερκοστολογημένες για να μιλάνε επί 2 χρόνια για σκάνδαλο υπερκοστολόγησης. Την αποστολή ανέλαβε ο κ. Γεωργακόπουλος να κινήσει την διαδικασία ανακοστολόγησης της εξέτασης. Την δουλειά ανέλαβαν ο κολλητός του επίσης από την Πάτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και προταθείς υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαια συνάδελφός του στο νοσοκομείο του ΡΙΟ κ. Μάρκου Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και η αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ και πρόεδρος της επιτροπής κοστολόγησης, κυρία Νικολάου πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β Αθηνών.

Εξαπατώντας την ολομέλεια του ΚΕΣΥ ότι δήθεν η Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία πρότεινε τιμή 400 ευρώ, (γεγονός που ποτέ δεν συνέβη, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του Προέδρου της Εταιρείας που κατέθεσα στην εξεταστική) την οδηγεί σε λήψη απόφασης για νέα τιμή. Άρα η νέα τιμή ορίστηκε με απάτη. Την δουλειά ολοκλήρωσε ο κ. Πολάκης που αυθαίρετα κατέβασε κι άλλο την τιμή μόνος του στα 300 για να δημιουργήσει έδαφος δήθεν διαφοράς τιμής και υπόνοια ζημίας αλλά ποτέ κανένας πάροχος δεν έκανε καμία εξέταση σε αυτήν την αυθαίρετη εικονική τιμή.

Για να υπάρξει τεκμηρίωση δήθεν σκανδάλου αποφασίζουν ότι χρειάζονται και εκθέσεις που να δένουν κάποια κατηγορία. Το 2017 αναθέτουν σε 2 επιθεωρητές να κάνουν έλεγχο μήπως και βρουν παρανομία και ζημία του δημοσίου. Οι 2 επιθεωρητές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αναφέρονται πουθενά σε εμένα και το διαγνωστικό για εμπλοκή σε παράνομη πράξη, ούτε ότι υπήρξε ζημία του δημοσίου, παρότι ο Γενικός επιθεωρητής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ρητά το ζητάει. Μάλιστα αντίθετα αναφέρει ο ένας εξ αυτών ότι πρέπει να διερευνηθούν ευθύνες της νέας διοίκησης Μπερσίμη Γεωργακόπουλου. Αφού λοιπόν οι επιθεωρητές δεν του έβρισκαν ζημία και ζητούσαν να διερευνηθούν οι ευθύνες των συντρόφων του, είπε ο κ. Σπυρίδης να το γράψει μόνος του σε δικό του σημείωμα. Αυτός έπρεπε να κάνει και την βρωμοδουλειά να γράψει ότι οι συμβάσεις ήταν παράνομες, να πει ότι υπήρξε ζημία και να σβήσει την διερεύνηση τυχόν ευθυνών της νέας διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Ποιός όμως είναι αυτός ο Σπυρίδης ο φοβερός ;
Ο Σπυρίδης ο γενικός επιθεωρητής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας, τον έβαλαν εκεί σε αυτή την θέση για αυτή τη δουλειά. Να υλοποιήσει το δόγμα Πολάκη να βάλουμε μερικούς φυλακή. Ο Γενικός Επιθεωρητής Σπυρίδης δεν έχει όμως δικαίωμα από τον νόμο να κάνει εκθέσεις παρά απλά να διαβιβάζει τις εκθέσεις των επιθεωρητών. Ο κ. Πολάκης αλλάζει ολόκληρο τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ στις 1 Νοεμβρίου του 2018 ενώ γράφονται τα πορίσματα της εξεταστικής, για να προσθέσει το άρθρο 58 που να δίνει δυνατότητα εισήγησης της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Και ο Σπυρίδης γράφει σε έκθεση διαπιστώσεων στις 28 Νοεμβρίου 2018, 5 μέρες πριν διαβιβαστεί το πόρισμα της εξεταστικής στην εισαγγελία ότι οι συμβάσεις είναι παράνομες, προσέξτε ο φαρμακοποιός από την Βέροια κάνει και τον καθηγητή του δικαίου των συμβάσεων και κρίνει την νομιμότητα μιας σύμβασης, την οποία εμμέσως έχει κρίνει νόμιμη ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού συνεδρίου που είναι αρμόδιος, Και προσθέτει ότι εξ αντικειμένου αυτό δημιουργεί δήθεν ζημία, εξαφανίζει την πρόταση του ενός επιθεωρητή για διερεύνηση ευθυνών Μπερσίμη Γεωργακόπουλου και διαστρεβλώνει τις προτάσεις των 2 επιθεωρητών που κανένας δεν καταλογίζει ευθύνες και επιστροφή ούτε ένα ευρώ από το διαγνωστικό, αλλά αυτός χωρίς να νομιμοποιείται το κάνει. Και στις 3/12/2018 βιαστικά ο Γεωργακόπουλος παίρνει παράνομη για πολλούς λόγους απόφαση με 5 ψήφους στον ΕΟΠΥΥ ενώ 6 ή φρόντισαν να λείπουν ή δεν ψήφισαν μόνο και μόνο για να βγάλει δελτίο τύπου το γραφείο Πολάκη ότι επιστρέφονται χρήματα από το διαγνωστικό και για να προλάβει να μπει στο πόρισμα της εξεταστικής. Παρότι ζητήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου από το διαγνωστικό να τους κοινοποιηθεί η απόφαση επί 4 μήνες δεν απάντησαν και μόλις χθες έστειλαν email ελάτε σας παρακαλούμε να την πάρετε.

Σαν δεν ντρέπονται

Ποιός είναι όμως αυτός ο Σπυρίδης που ο κ. Πολάκης έθεσε επικεφαλής της Υπηρεσίας ελέγχου ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Ακούστε ηχητικό απόσπασμα από προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2016 που ήταν καθοριστικό στην επιλογή του Σπυρίδη για αυτή την θέση την περίοδο που ο Πολάκης πρωτοέφερε το θέμα στην Βουλή. ( Ηχητικό ) Λέει αν δεν ακούστηκε καθαρά ότι τώρα που είμαστε στην κυβέρνηση έχουμε μόνο αυτό το εργαλείο και πρέπει να κλείσουμε μερικούς φυλακή. Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή και θλίψη.

Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση οι εισαγγελείς ζητούν σήμερα την άρση της ασυλίας μου.

Δηλαδή οι εισαγγελείς δεν διάβασαν τη κατάθεση Γεωργακόπουλου στην εξεταστική ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημία στον προϋπολογισμό του οργανισμού λόγω κλειστού προϋπολογισμού ούτε τις δηλώσεις των Υπουργών Ξανθού στη συζήτηση για τις αυξήσεις των φαρμάκων πριν 20 μέρες και Κουρουμπλή στην συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτόν, που υποστήριξαν ότι όταν υπάρχει κλειστός προϋπολογισμός και claw back και οι συνολικές απαιτήσεις των παρόχων ξεπερνούν τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό δεν υπάρχει ζημία. Ούτε την έκθεση της επιθεωρήτριας ΣΕΕΔΔ που ενώ ερωτάται σαφώς από τους εισαγγελείς να προσδιορίσει ζημία, δεν το κάνει και αντίθετα λέει για τον κλειστό προϋπολογισμό που δεν επιβαρύνθηκε. Ούτε την πάγια νομολογία περί του θέματος;

Να κάνουμε με απλά λόγια την υπόθεση ότι οι 2 πάροχοι επιστρέφουν όλο το ποσό πίσω. Θα πήγαινε στο κράτος; Μα φυσικά όχι. Θα ανακατανέμονταν αναδρομικά το clawback των άλλων παρόχων για το 15 και το 16. Άρα αφού με την τυχόν επιστροφή δεν ωφελείται το κράτος πως με την αρχική καταβολή ζημιώθηκε; Αλλά τώρα έχει πιο ενδιαφέρον η υπόθεση. Γιατί τότε τόση αγωνία να επιστραφούν χρήματα και να πάνε στους άλλους παρόχους και το 30% αυτών σε έναν μεγάλο όμιλο που έχει το 30% του τζίρου; Μα γιατί σε αυτόν το όμιλο είχε κλείσει από το Φθινόπωρο και σήμερα εργάζεται όπως διαβάζω ως σύμβουλος διοίκησης ο 6ος συνεργός στην σκευωρία ο μέχρι και πριν 2 μήνες Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπερσίμης.. Ντροπή. Δηλαδή με απλά λόγια εαν η απόφαση του ΕΟΠΥΥ επί Προεδρίας Μπερσίμη για επιστροφή των χρημάτων πίσω, υλοποιηθεί ο όμιλος που εργάζεται σήμερα ο κ. Μπερσίμης θα λάβει αναδρομικά περίπου 100.000 ευρώ. Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή. Μήπως λέω μήπως με το να σταματήσουν να εκτελούνται οι αρθροσκοπήσεις το 2016 ο όμιλος αυτός ωφελείται δεδομένου ότι δεκάδες γιατροί είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να κάνουν αυτήν την εξέταση και ένα κομμάτι του κλειστού προϋπολογισμού για διαγνωστικές εξετάσεις θα δεσμεύονταν, ενώ έκτοτε παραμένει στον όμιλο αφού θα πληρώνει λιγότερο claw back; Θα ήταν τραβηγμένο αν δεν υπήρχαν και άλλες αποφάσεις που ωφέλησαν τον όμιλο. Αλλά δεν είναι επι του παρόντος. Μόνο η αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού στα διαγνωστικά από 302 εκ. ευρώ στα 357 εκ. ευρώ το 2018 ωφελούν τον όμιλο περίπου 15 εκ. ευρώ και ζημιώνει τον κρατικό προϋπολογισμό 55 εκ. ευρώ.

Όλη αυτή η αλληλουχία γεγονότων που ανέφερα πιστεύω ότι τεκμηριώνουν εδραία πεποίθηση ότι η σημερινή υπόθεση είναι μια πολιτική σκευωρία. Κρατώ και μερικά αποδεικτικά στοιχεία για την πορεία. Και είναι περιττό να επαναλλάβω ότι ενώ δεν υπάρχει υπόθεση και καμία ένδειξη τέλεσης αξιόποινης πράξης, άρα ούτε ζήτημα άρσης ασυλίας, παρα ταύτα σας ζητώ να ψηφίσετε θετικά στο αίτημα άρσης της ασυλίας μου για να τελειώσω το γρηγορότερο με αυτή την άθλια ιστορία και να δικαιωθώ.

Η προσωπική μου διαδρομή, η αντίληψη που έχω για τον άνθρωπο, την κοινωνία και την Πατρίδα. Η μακρά επιστημονική και επαγγελματική μου πορεία ως καθηγητής ιατρικής και ως χειρουργός ορθοπαιδικός και η άμεμπτη υπουργική μου θητεία εγγυώνται ότι δεν θα αποφάσιζα ποτέ να παρανομίσω σε βάρος του δημοσίου το οποίο υπηρέτησα με πάθος εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Πόσο μάλλω δε να παρανομίσω επί ΣΥΡΙΖΑ για μία υπόθεση που αλληλογραφεί όλη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ , όλες οι διευθύνσεις του Υπουργείου και 3-4 οργανισμοί πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Και μάλιστα να οργανώσω την παρανομία τόσο φανερά αφού σκέφτηκα στην εταιρεία να είναι μέτοχοι συγγενικά μου πρόσωπα και να συστεγάζεται στο ιατρείο μου.

Η δικαστική διαχείρηση αυτής της υπόθεσης που όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της εξεταστικής στα Παραπολιτικά είναι παιδευτικού και όχι ποινικού χαρακτήρα δεν ωφελεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εμένα βλάπτει. Απόδειξη η αθρόα προσέλευση του κόσμου στην ομιλία μου στο γήπεδο του Πανελληνίου. Βλάπτει όμως αυτό που συμβολίζει ο Σαλμάς. Πληγώνει τους απλούς ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό που η πορεία μου σηματοδοτεί και συμβολίζει. Του έντιμου αυτοδημιούργητου ανθρώπου, καταξιωμένου γιατρού που δεν είχε καμία ανάγκη την πολιτική παρά μόνο να προσφέρει. Και όλοι σας ξέρετε για την συμβολή μου στην εξοικονόμηση 1,5 δις ευρώ το χρόνο από τις αποφάσεις μου δηλαδή από το 13 μέχρι σήμερα 8 δις ευρώ. Σίγουρα όμως όλοι σας δεν γνωρίζετε ότι μετά την λήξη της θητείας μου δεν εύρισκα κλινική να χειρουργήσω γιατί έβαλα τον κλειστό προϋπολογισμό με 300 εκ. λιγότερο και το claw back στις κλινικές και διαγνωστικά. Και πήγαινα στην Κύπρο να χειρουργώ πρώην Υπουργός Υγείας και μετά το 2014 σε ένα υπόγειο στην Βοστώνη να μάθω στο νοσοκομείο του Harvard νέες τεχνικές για να τις εφαρμόσω στην χώρα.

Σας ευχαριστώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης