Ομολογούν ότι υπουργοί της κυβέρνησης κρύβονται πίσω από το άρθρο 86

vouli


Δείτε τι γράφει η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας με υπογραφή Κουράκη για τις υποθέσεις Πολάκη και Καμμένου

Την παραδοχή ότι υπουργοί της κυβέρνησης κρύβονται πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος προκειμένου να πετύχουν το ακαταδίωκτο για υποθέσεις που τους αφορούν κάνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αναφέρει ότι  «Για τις δύο αυτές περιπτώσεις (σ.σ. Πολάκη – Καμμένου) η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας λαμβάνοντας υπόψη και την από 28.11.2016 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής πρότεινε η σχετική υπόθεση να ακολουθήσει τη διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος». Στην συνέχεια επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας πως «Δημοσιεύματα ότι δήθεν οι σχετικές υποθέσεις συγκαλύπτονται μέσω της παραπομπής στο άρθρο 86 του Συντάγματος είναι ανακριβή. Οφείλονται προφανώς σε παραπληροφόρηση, αφού με τη δεδομένη εξέλιξη η δυνατότητα δίωξης μένει ανοιχτή» κι αυτό γιατί ο έλεγχος των υποθέσεων που ακολουθούν την διαδρομή που προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος επιβάλλει  εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή που για να συγκροτηθούν πρέπει να δώσει έγκριση η πλειοψηφία της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεδρίασε στις 18.4.2019 για να εισηγηθεί την άρση ή μη της ασυλίας πέντε βουλευτών. Κατά την τελική κρίση της Επιτροπής για τους τρεις εξ αυτών συντρέχει λόγος άρσης της ασυλίας, δεδομένου ότι οι αναφερόμενες πράξεις δεν συνδέονται με τα βουλευτικά έργα. Επιπλέον οι δύο από τους τρεις βουλευτές δήλωσαν ότι επιθυμούν την άρση της ασυλίας τους (ο τρίτος απουσίαζε).

Δύο ακόμη περιπτώσεις αφορούσαν βουλευτές, που είχαν υπουργική ιδιότητα, αλλά οι υποθέσεις τους δεν έχουν υπαχθεί προηγουμένως στη διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας λαμβάνοντας υπόψη και την από 28.11.2016 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής πρότεινε η σχετική υπόθεση να ακολουθήσει τη διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος. Δημοσιεύματα ότι δήθεν οι σχετικές υποθέσεις συγκαλύπτονται μέσω της παραπομπής στο άρθρο 86 του Συντάγματος είναι ανακριβή. Οφείλονται προφανώς σε παραπληροφόρηση, αφού με τη δεδομένη εξέλιξη η δυνατότητα δίωξης μένει ανοιχτή.

Κουράκης Αναστάσιος

Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

ΣΧΟΛΙΑ

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΕΤΣΙ ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_new_mainn

Από τη μια ο πρωθυπουργός δημιουργεί κλίμα κρίσης και από την άλλη καθησυχάζει τους Έλληνες επικαλούμενος αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας χάρη στην πολιτική του - Εκτιμήσεις ότι η αιφνίδια σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και το «διάγγελμα» εντάσσονται σε προεκλογική προσπάθεια αναστροφής του πολιτικού κλίματος που είναι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

tsipmain_2

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος από κοινού θα θέσουν το θέμα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. - Η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής από ποτέ, όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες, είπε ο πρωθυπουργός

210